Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West-Canada; Knight Inlet grizzly beren spotten

Het Knight Inlet programma biedt u een uniek verblijf in de wildernis van West-Canada. Vanaf Campbell River vliegt u met een watervliegtuig in 30 minuten naar de op cederhout drijvende Knight Inlet Lodge. Vandaag gaat u op verkenningstocht naar beren in hun omgeving. Proef de sfeer van de weelderige regenwouden en sta versteld van de overvloed aan wildlife. De rivier is voornamelijk in de lente een populaire visplek voor de hongerige grizzlybeer. Geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Reviews

Canada Familie Corstjens in West-Canada Hoi Bart, Zoals beloofd een beknopt overzicht met onze ervaringen. We hebben dit jaar geen uitgebreid...
  • Grizzlyberen
  • Reizen per watervliegtuig
  • Pure wildernis
  • Dieren spotten
  • Fjorden
  • Walvissen
  • Zeekajakken

Dag 1 Aankomst Campbell River
Dag 2 Campbell River – Knight Inlet
Dag 3 Knight Inlet – Campbell River

 

Canada

Programma

Het bezoek aan Knight Inlet is onderdeel van een rondreis door West-Canada. Gezien de zeer bijzondere locatie en mogelijkheden om de wildernis in te gaan lichten we het programma hier nader toe.

Dag 1
Aankomst Campbell River
Verblijf: Heron’s Landing Hotel

U rijdt vandaag naar Campbell River. U verblijft 1 nacht in Campbell River, voordat u morgen naar de Knight Inlet vliegt. Bij het arrangement van Knight Inlet is een overnachting in het Heron’s Landing hotel inbegrepen. U gaat op eigen gelegenheid naar onderstaand hotel, waar u incheckt voor uw overnachting.

Herons Landing
Het gerenoveerde Heron’s Landing Hotel, het enige boetiek hotel in Campbell River, ligt direct aan de oceaan op vijf minuten afstand van het centrum van Campbell River. Het heeft een oud Europese uitstraling en is voorzien van allerlei moderne gemakken. Ontspan en geniet van spectaculaire zonsop- en zonsondergangen vanaf uw eigen balkon met uitzicht op Discovery Passage.

Dag 2
Campbell River – Knight Inlet
Verblijf: Knight Inlet Lodge

Vanaf Campbell River vliegt u met een watervliegtuig in 30 minuten naar de op cederhout drijvende Knight Inlet Lodge. Vandaag gaat u op verkenningstocht naar beren in hun omgeving. Proef de sfeer van de weelderige regenwouden en sta versteld van de overvloed aan wildlife. De rivier is voornamelijk in de lente een populaire visplek voor de hongerige grizzlybeer.

Knight Inlet Lodge ligt op ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Campbell River (Vancouver Island), in een afgelegen streek van de Pacific Northwest, genaamd Knight Inlet. Knight Inlet is de langste fjord in West-Canada en biedt de reiziger die deze tocht onderneemt een panorama met scherpe besneeuwde bergtoppen die afdalen naar het stille water van de fjorden. Het water van de fjorden is soms groen dan weer blauw, maar altijd glashelder.

Knight Inlet Lodge ligt op ongeveer 60 kilometer landinwaarts van de ingang van de Knight Inlet fjord. Deze drijvende lodge ligt in het stille Glendale Cove in een gebied waar grote aantallen wilde grizzlyberen zich tegoed doen aan de overal aanwezige zalm. U overnacht in een mooie kamer met eigen badkamer. Er slapen maximaal dertig gasten op deze exclusieve accommodatie.

U bent met het watervliegtuig naar Knight Inlet Lodge gereisd omdat dit een van de laatste echte stukken wildernis ter wereld is. De natuur is ongerept. In de nabijheid van Glendale Cove leeft een van de grootste concentraties wilde grizzlyberen in British Columbia. Soms zijn er in een straal van 10 kilometer meer dan vijftig te zien.

U maakt vanaf Knight Inlet Lodge tochten onder leiding van professionele biologen, die alles weten van deze prachtige dieren. Vanuit boten worden de grizzlies tot op 40 meter benaderd! Vooral in de lente zijn er veel ‘cubs’ ofwel jonkies te bewonderen. In de zomer doen de beren zich te goed aan de vele bessenstruiken in de omgeving. De professionele gidsen houden voldoende afstand, ook om de rust van de beren niet te verstoren. Soms worden de beren ook vanuit wildplatforms bekeken. Het is vanzelfsprekend dat uw veiligheid voorop staat. U wordt begeleid door deskundige gidsen die weten hoe beren zich kunnen gedragen.

Dag 3
Knight Inlet – Campbell River
In de loop van de ochtend gaat u per watervliegtuig terug naar Campbell River. U haalt uw auto weer op en vervolgt uw reis. Einde van een heel bijzonder bezoek aan de echte wildernis!

Wij overleggen graag het vervolg van uw reis met u.

 

Canada

Prijzen

Richtprijs: vanaf € 695,- per persoon in de zomermaanden, tot circa € 925,- in het najaar (hoogseizoen).
Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Uiteraard kunnen we het voorstel geheel naar wens inkorten, verlengen of op andere wijze aanpassen. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Overnachtingen in de aangegeven hotels
– Ontbijt, lunch en diner in de Knight Inlet Lodge
– Excursies onder begeleiding van een gids bij de Knight Inlet Lodge
– Vervoer per watervliegtuig (heen- en terugreis)

Exclusief:
– Fooien
– Optionele excursies (bij te boeken via Travelnauts)
– Overige maaltijden
– Toegang Nationale Parken

Geopend: de Knight Inlet Lodge is geopend van mei t/m oktober.

Minimum leeftijd: in de lente en de zomer geldt er een minimum leeftijd vanaf 6 jaar. In het najaar is de minimum leeftijd 8 jaar. Dit heeft te maken met de intensiteit van de excursies. Zoekt u een berenexcursie die u met jongere kinderen kunt ondernemen? Informeer bij Travelnauts naar de mogelijkheden.

Langer verblijf: we kunnen Knight Inlet-bouwstenen aanbieden van 2 t/m 5 nachten in totaal, met wisselende excursiepakketten.

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews

Canada
Familie Corstjens in West-Canada
Hoi Bart, Zoals beloofd een beknopt overzicht met onze ervaringen. We hebben...