Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Koken en fietsen tijdens de Lanna Country Experience (bouwsteen)

Ga op bezoek bij de Lanna-bergstam in Noord-Thailand en leer alles over het leven en de kookkunsten van deze bergstam! U wordt opgehaald in Chiang Mai en rijdt door een prachtige groene omgeving naar Khum Lanna, de uitvalsbasis voor deze eco-excursie. Onderweg ziet u rijst-, cassave-, maïs-, en suikerplantages. Khum Lanna is een prachtig houten eco-resort waar u volledig tot rust komt. Hier krijgt u een introductie in de Lanna-cultuur en maak u kennis met hun levenswijze. De nadruk ligt tijdens uw verblijf op de ‘Rice for life’ cultuur en het verzamelen en koken van de maaltijden tijdens een kookles. 

Reviews

Thailand Familie van Dijk in Thailand Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad Bangkok aan. De eerste...
  • Bergstam bezoeken
  • Fietstocht
  • Kooklessen
  • Kruidenbad en massage
  • Fruit en groeten plukken
  • Markt bezoeken
  • Midden in de natuur

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Chiangmai – Khum Lanna (Reisafstand: 90 km)
Dag 2 Khum Lanna – Chiangmai (Reisafstand: 90 km)

Thailand

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Chiangmai – Khum Lanna (Reisafstand: 90 km)

U wordt opgehaald in Chiang Mai en rijdt door de prachtige groene omgeving naar de eco-lodge Khum Lanna. Onderweg ziet u rijst-, cassave-, maïs-, en suikerplantages. Khum Lanna bestaat uit een aantal idyllische houten huizen op palen in een schitterende vallei. Een prachtig resort waar u volledig tot rust komt. Hier krijgt u een introductie in de Lanna-cultuur en maak u kennis met hun levenswijze. De nadruk ligt tijdens uw verblijf op de ‘Rice for life’ cultuur en het verzamelen en koken van de maaltijden tijdens een kookles.

Na aankomst wordt u welkom geheten door de Lanna bergstam met een drankje en een uitleg over de activiteiten die u de rest van de dag te wachten staan.

Rice for life
De Lanna bergstam leeft onder het levensdoel ‘Rice for life’. U krijgt uitleg over dit concept en een introductie in het belang van rijst voor de bergstammen. U leert onder meer hoe rijst gecultiveerd en verbouwd wordt. Vervolgens krijgt u de kans om de traditionele ‘sticky rice’ te stomen en volgt een wandeling door de organische tuin, waar u de verschillende stadia van de verbouwing van de rijst bekijkt. Er is meteen gelegenheid om uw eigen kruiden en groenten te plukken voor de kookles later vanmiddag. Het kookboek dat u ontvangt, met onder meer de uitleg over diverse kruiden, komt daarbij van pas.

Tijdens de lunch, in Thaise barbecue-stijl, volgt een introductie in de Thaise taal. Dat gaat u later tijdens uw bezoek van pas komen, wanneer u zelf uw inkopen gaat doen op de lokale Thaise markt.

In de middag heeft u de keuze uit de volgende activiteiten. Elke activiteit duurt ongeveer een uur:
– Een fietstocht door de omgeving onder leiding van een gids
– Fruit (of groente) bewerking
– Een lokaal kruidenstoombad ondergaan
– Een kruidenmassage waarbij acht verschillende kruiden worden gebruikt, waaronder gember, citroengras en Aom Kiew

In de namiddag gaat de kookcursus verder. Hierna geniet u van een Thais viergangendiner onder de sterrenhemel.

Khum Lanna Lodge
De accommodatie ligt vlakbij Phrao, ongeveer 90 km ten noorden van Chiang Mai. U bevindt zich echt op het platteland tussen de rijstvelden, tuinen en plantages. Er zijn in totaal tien 2-persoonskamers en deze zijn sfeervol ingericht met veel hout. U beschikt over een eigen badkamer. Alle kamers hebben een terras. Er is een mooi aangelegde tuin, een gezamenlijke eetgelegenheid en een massage ruimte. Vanuit de accommodatie worden fietsen verhuurd. De maaltijden zijn goed verzorgd en de ingrediënten hiervoor komen veelal uit eigen tuin. Kooklessen staan centraal.Inclusief: lunch en diner.

Dag 2
Khum Lanna – Chiangmai (Reisafstand: 90 km)
De dag begint vroeg; rond 05.30 wordt u gewekt met een kop koffie of thee, waarna u op de fiets stapt naar Phrao. Geniet van de mooie zonsopgang tijdens uw fietstocht. In Phrao bezoekt u de lokale markt en kunt u onder meer lokale koekjes en bloemen kopen voor het tempeloffer op de terugweg. Ook brengt u een bezoek aan een authentieke rijstwinkel waar u in gesprek gaat met de eigenaar. Hij kan u alles vertellen over de soorten rijst en de verschillende legendes die rond dit gewas bestaan.Op de terugweg naar Khum Lanna stopt u bij de tempel Wat Pa Gee, hier kunt u een offer brengen. Langs het kanaal fietst u verder en bij één van de rijstvelden maakt u een stop om meer te weten te komen over het groeiproces van het gewas en de plaats die het inneemt in de Thaise cultuur. Eenmaal terug in het kamp kunt u zich even opfrissen voor het lokale ontbijt langs de rivier. Rond 10.00 is het programma afgelopen en wordt u teruggebracht naar Chiangmai voor her vervolg van uw reis.Inclusief: ontbijt.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum en gezinssamenstelling. Uiteraard verzorgen wij ook graag uw verdere rondreis door Thailand. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan.

Inclusief:
–          Eén overnachting in de Khum Lanna Lodge in een kamer met fan (geen airco aanwezig)
–          Aangegeven maaltijden
–          Genoemde activiteiten
–          Begeleiding van een Engelssprekende gids

Exclusief:
–          Overige optionele excursies
–          Drankjes en fooien

Indien u op dag 1 in de middag aankomt, worden de activiteiten verschoven naar dag 2. U wordt dan in de middag van de tweede dag teruggebracht naar Chiangmai.

Dit programma is een bouwsteen van uw rondreis door Thailand. Uiteraard regelen wij ook het vervoer voor u als onderdeel van uw reis. Daarnaast zijn wij u graag van dienst bij de verdere planning van uw rondreis door Thailand.

Thailand

Praktisch

Geschiedenis
Thailand kent een zeer rijke historie. Het koninkrijk is in 650 gesticht. Tot 1939 heette het land ‘Siam’. De huidige naam Thailand betekent ‘land van de vrijen’ omdat Thailand nooit gekoloniseerd is geweest.

Hoofdstad
Bangkok; een echte miljoenenstad. De internationale luchthaven ligt op circa 1,5 uur rijden van de stad.
De officiële volledige naam van Bangkok is; Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Oppervlakte
513.120 km2

Aantal inwoners
68.414.135 (2017)

Grenst aan
Noorden: Myanmar
Oosten: Laos en Cambodja
Zuiden: Maleisië en de Golf van Thailand
Westen: Myanmar en Andamanse Zee

Taal
De voertaal is Thai. In de meeste hotels, restaurants en winkels wordt Engels gesproken.

Sporten
Thaiboksen en voetbal

Veiligheid
Thailand is een zeer veilig land om te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig).

Elektriciteit
Het voltage in Thailand is 220. In de meeste hotels heeft u tegenwoordig geen wereldstekker meer nodig.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
-DTP
-Hepatitis A
-Buiktyfus
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op www.thuisvaccinatie.nl.

Religie
95% van de Thai is boeddhist. In het zuiden van Thailand, op de grens met Maleisië, wonen voornamelijk moslims.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Thailand is de Thaise Baht. De waarde van 1 Euro is ca. 40 Baht. U kunt Euro’s wisselen in de hotels en bij de bank. Daarnaast kunt u in de steden pinnen als uw pasje is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Wij raden u af om Thaise Baht vanuit Nederland mee te nemen.

Prijsindicatie
Ontbijt € 5,-
Lunch € 10,-
Diner € 15,-
Koffie € 1,-
Bier € 1,50
Frisdrank €1,-

Fooien
In Thailand is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). Daarnaast zijn de salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt laag. Het wordt zeer gewaardeerd als u bij vertrek een fooi achterlaat. Bij een langer verblijf kunt u om de dag een fooi achter laten, ongeveer 20 Baht per dag. Voor het dragen van de koffer is dat circa 20 Baht per koffer.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
08 april Chakri-dag
13-15 april Thais Nieuwjaar
05 mei Kroningsdag
22 juli Asanha Bucha Dag
12 augustus Verjaardag Koningin
05 december Verjaardag Koning
10 december Grondwetsdag
25 december Kerstmis
31 december Oudejaarsavond
U dient verder rekening te houden met diverse andere feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd
U kunt Thailand het gehele jaar bezoeken. Van november tot en met februari is de kans op regen het geringst.

Tijdsverschil
In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

Douane
Thailand is een land waar veel namaakartikelen worden geproduceerd. Het is niet toegestaan om namaak merkartikelen mee naar Nederland te nemen. U loopt kans dat uw aangekochte spullen in beslag worden genomen.

Paspoort en visa
U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

Vervoer ter plaatse
Autohuur: wij raden u af om zelf met een huurauto te reizen; wij adviseren een auto met eigen chauffeur/gids.
Trein: alle grote steden zijn per trein te bereiken. Het is een hele ervaring om een keer een nachttrein te nemen, bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren u echter om niet met kinderen per bus te reizen.
Taxi: met name in de grote steden zijn taxi’s een gemakkelijke en voordelige manier van vervoer. Houdt u er rekening mee dat de taxi’s geen kinderzitjes hebben. U dient voor vertrek in de meeste gevallen een prijs af te spreken. De taxi’s bij de hotels zijn vaak duurder dan wanneer u een taxi aanhoudt langs de weg.
Tuk Tuk: erg leuk, zeker voor de kinderen als ze wat ouder zijn. Echter niet te lang, zeker niet in Bangkok.
Binnenlandse vluchten: alle grote steden hebben een luchthaven; Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Krabi en Koh Samui.

Klimaat
Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden. Let op: de hotels in Bangkok zijn vaak volledig airconditioned, waardoor het in de publieke ruimtes wat fris kan zijn.

Eten & drinken
In Thailand kunt u heerlijk eten. Noedels en rijst worden vaak gecombineerd met groenten en kip, vlees of vis. Ook de pittige gerechten zoals curry’s waarin rode pepers zijn verwerkt erg populair. Daarnaast wordt er veel vers fruit zoals ananas en mango gegeten.

Ontbijt
De Thai eten als ontbijt khao tom (rijstesoep). Deze wordt met verschillende gerechten gegeten of gevuld met groenten, vlees of vis. Johk, rijstepap, is ook populair.

Thailand

Reviews

Thailand
Familie van Dijk in Thailand
Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad...
Thailand
Familie Volwater in Thailand
Onze 21 daagse rondreis in Thailand met onze twee zoons van 8...