Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Cambodja Laos

Laos en Cambodja: combinatiereis vol highlights

Ontdek de mooiste plekken in Laos & Cambodja tijdens deze unieke combireis! U vliegt naar Luang Prabang, Laos’ meest idyllische stad vol koloniale invloeden. Nadat u geacclimatiseerd bent, verkent u de Mekong rivier en het platteland vanuit een prachtige natuurlodge. Rijst planten, wandelen, zwemmen en goud zoeken staan op het programma. Een unieke ervaring met het gezin! Vervolgens verkent u Laos’ theegebied, de jungle en natuurlijk de pittoreske 4000 Islands, met hun rotsformaties en watervallen.

U wordt naar Cambodja gebracht en start het tweede deel van uw avontuur op een eiland in de Mekong rivier, waar u zeldzame Irrawaddy dolfijnen kunt spotten. In Siem Reap waant u zich met de kids in een Indiana Jones-film, tijdens het verkennen van het wereldwonder Angkor Wat. Verken ook de rijstvelden per fiets en maak een boottocht over het Tonle Sap meer.
Met de bamboetrein wordt u naar Battambang gebracht, voor een kijkje in het dagelijks leven van de locals. Daarna volgt hoofdstad Phnom Penh met haar rijke historie. U sluit deze indrukwekkende reis af aan Cambodja’s mooie zuidwestkust. Vlakbij het strand van Sihanoukville ligt het tropische eiland Koh Rong. Met weelderige natuur, stranden die popelen om ontdekt te worden en te midden van al dat moois treft u slechts een handvol hotels… hier wacht u een heerlijk einde van uw rondreis.

Laos & Cambodja zijn twee van Aziës meest authentieke landen. De bevolking is enorm gastvrij en het rondreizen is een ervaring op zich. U treft er geen hordes toeristen, maar ruimte voor een unieke kennismaking met Azië en een stapje terug in de tijd. Toch reist u comfortabel met een privé gids/chauffeur zodat u niets mist en onderweg kunt genieten van de vakantie.
U verblijft in goede middenklasse hotels (met mogelijkheden voor luxe hotels in de steden). Een ideale reis voor gezinnen die als eens eerder kennis hebben gemaakt met Azië en/of al eens een andere verre reis hebben gemaakt. Het reistempo is iets intensiever dan tijdens een vakantie in enkele buurlanden, daarom adviseren we deze reis vanaf circa 7 jaar.

  • Watervallen
  • Goud zoeken
  • 4000 Islands
  • Rijst planten en oogsten
  • Rit met de bamboetrein
  • Fietstocht
  • Tropisch eiland
  • Boottochten
  • Irrawaddy dolfijn

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Vertrek uit Amsterdam
Dag 2 Aankomst Luang Prabang
Dag 3 Luang Prabang
Dag 4 Luang Prabang
Dag 5 Luang Prabang – Pakou Cave – Kamu Lodge Experience (Circa 2,5 uur varen exclusief stops)
Dag 6 Kamu Lodge Experience
Dag 7 Kamu Lodge Experience – Luang Prabang (Circa 2,5 uur varen)
Dag 8 Luang Prabang – Pakse – Champasak (1,5 uur vliegen & aansluitend ca. 35 km, 1 uur rijden)
Dag 9 Champasak
Dag 10 Champasak – Don Khon – Khong Island / 4000 Islands (180 kilometer, ca. 4 uur exclusief stops)
Dag 11 Khong Island, Laos – Kratie, Cambodja (Circa 250 km, volle reisdag)
Dag 12 Koh Trong – Kratie – Kampong Thom – Siem Reap (Circa 400 kilometer, volle dag)
Dag 13 Siem Reap
Dag 14 Siem Reap
Dag 15 Siem Reap – Battambang per bamboetrein (175 kilometer, 3 uur rijden en circa 1 uur per trein)
Dag 16 Battambang
Dag 17 Battambang – Phnom Penh (290 kilometer, circa 6 uur rijden)
Dag 18 Phnom Penh
Dag 19 Phnom Penh – Sihanoukville / Koh Rong (225 kilometer, circa 4,5 uur rijden & 1 uur per speedboot)
Dag 20 en dag 21 Sihanoukville / Koh Rong
Dag 22 Kog Rond – Sihanoukville – Phnom Penh (Circa 34 km, 1 uur per speedboot & 225 km , 4,5 uur rijden)
Dag 23 Aankomst Amsterdam

Heeft u langer of korter de tijd? Travelnauts past de reis in overleg met u graag aan op uw vakantiewensen. De gehele reis wordt voor u op maat gemaakt.

Cambodja Laos

Programma

Dag 1
Vertrek uit Amsterdam
U vliegt vanuit Amsterdam (of Düsseldorf/Brussel) naar Luang Prabang in Laos. Vanuit Amsterdam en Brussel stapt u één keer over op de luchthaven van Bangkok. Vanwege het tijdsverschil met Azië, arriveert u de volgende dag in Laos.

Dag 2
Aankomst Luang Prabang

Verblijf: Victoria Xieng Thong Palace Hotel

Na aankomst in Luang Prabang wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

Victoria Xieng Thong Palace Hotel
Luang Prabang heeft prachtige stijlvolle hotels, waar dit er één van is. Het kleinschalige luxe Victoria Xiengthong Palace bevindt zich naast de beroemde Wat Xiengthong tempel in Luang Prabang en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Mekong. Ook de bezienswaardigheden Wat Pak Khan en het Heritage House liggen op slechts een paar minuten loopafstand. Het hotel heeft een grote tuin, restaurant, spa en gratis Wi-Fi. (Indien u wenst, kunnen we uiteraard ook een hotel met zwembad aanbieden).

Dag 3
Luang Prabang

Verblijf: Victoria Xieng Thong Palace Hotel

Vandaag een dag ter vrije besteding. Neem de tijd om te acclimatiseren en Luang Prabang te verkennen. Een heerlijke gemoedelijke stad waar u op uw gemak kunt rondwandelen.

Luang Prabang
Luang Prabang is één van de best bewaarde steden van Azië. Deze stad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad kent veel Franse invloeden, uit de tijd dat de Franse kolonisten Indochina stichtten. De prachtige authentieke gebouwen zijn allemaal nog in zeer goede staat en zorgen voor een sfeervol tafereel. Ook veel oude tempels zijn goed bewaard gebleven. Luang Prabang huisvest mede daarom veel bijzonder veel monniken die hier leven en studeren. Bijzonder is de alms ceremonie, elke ochtend om 06.00 uur. Een stoet monniken trekt dan door de stad om hun eten te verzamelen. Een vroege aangelegenheid, maar zeer de moeite waard om te ervaren.

Inclusief ontbijt.

Tip: bezoek de Kung Si waterval en de vlindertuin
Vandaag kunt u optioneel een excursie maken naar enkele mooie plekjes in en om de stad. Met uw gids bezoekt u het Royal Palace museum en de zestiende-eeuwse tempel Van Xieng Thong. Vervolgens reist u naar de sprookjesachtige Kung Si waterval. Hier geniet u van een picknick en kunt u met de kinderen een duik in het turquoise water nemen. Neem ook een kijkje bij de berenopvang, vlakbij d waterval gelegen.

Na een heerlijke middag wordt u teruggebracht naar Luang Prabang. Eerst maakt u onderweg nog een stop bij een vlindertuin waar talloze kleurrijke vlinders te bewonderen zijn. Ook een bezoek aan Phousi Hill staat op het programma, voor een panoramisch uitzicht over Luang Prabang en de Mekong rivier. U kunt deze excursie optioneel reserveren bij Travelnauts. Inclusief lunch.

Dag 4
Luang Prabang
Verblijf: Victoria Xieng Thong Palace Hotel

Nog een dag om te genieten van de stad en de mooie omgeving.

Tips:
Bezoek de avondmarkt en mooie tempels in de stad. Nuttig uw lunch in één van de leuke hooggelegen restaurants met uitzicht op de rivier. Ook kunt u vandaag een olifantenkamp bezoeken en een boottocht maken nar de Tad Sae waterval.

Inclusief ontbijt.

Dag 5
Luang Prabang – Pakou Cave – Kamu Lodge Experience
(Circa 2,5 uur varen exclusief stops)
Verblijf: Kamu Logde

Na het ontbijt wordt u naar de Kamu Lodge pier gebracht, een stukje ten noorden van Luang Prabang gelegen. Hier stapt u in een traditionele lokale boot om vanaf de pier over de Mekong naar de Kamu Lodge Experience te varen; drie avontuurlijke dagen midden in de natuur van Laos!

Pak Ou grotten
Onderweg brengt u per boot een bezoek aan de Pak Ou Caves, twee grotten waar locals (en ook u, indien u wilt) een Boeddha beeld achterlaten als offer. In de grotten zijn ruim 4000 Beeldjes te vinden in allerlei formaten.

Kamu Lodge
Rond het middaguur arriveert u bij de Kamu Lodge en geniet u van de lunch. De lodge ligt direct aan de Mekong rivier, in het kleine dorpje Yoi Hai Village. Hier wacht u een unieke ervaring midden in de natuur. De kamers zijn eenvoudig maar uniek; u slaapt in een canvas tent met rieten dak. De kamers zijn voorzien van alle nodige comfort en een geweldig uitzicht op de rivier vanaf uw eigen veranda. De kamers gebruiken zonne-energie en hebben een eigen badkamer met een douche. De lodge beschikt over een restaurant, bar, sauna- en massagefaciliteiten. U kunt er bovendien vissen (met een hengel óf met een net), goud zoeken en rijst planten. Een fantastische ervaring voor het hele gezin!

In de middag zijn er enkele activiteiten die u kunt ondernemen. Waaronder; een bezoek aan het Kamu dorp, een workshop rijst planten en oogsten, het participeren in een boogschietwedstrijd of een traditionele visserij bezoeken.

Na deze drukke middag met vele verschillende activiteiten en impressies staat er een overheerlijk Aziatisch diner in het restaurant voor u klaar.

Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 6
Kamu Lodge Experience
Verblijf: Kamu Logde

In de ochtend staat een Westers ontbijt voor u klaar. Aansluitend maakt u met de gids van de lodge een trekking door het omliggende bos en langs de rijstvelden. De wandeling duurt 2 tot 3 uur en is ook geschikt voor de kinderen.

Vervolgens kunt u genieten van een picknick lunch bij de watervallen of een lunch in het restaurant. In de middag zijn er weer verschillende activiteiten die u kunt ondernemen waaronder; een verkoelende duik in de beroemde Mekong rivier, een traditionele massage of deelnemen aan de pétanque wedstrijd. Na een mooie dag wordt het avondeten geserveerd in het restaurant.

Inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 7
Kamu Lodge Experience – Luang Prabang
(Circa 2,5 uur varen)
Verblijf: Victoria Xieng Thong Palace Hotel

U blijft nog tot halverwege de middag in de lodge. Geniet van een laatste duik in de rivier, zoek op de valreep nog wat stukjes goud bij elkaar of leer hoe u een met bamboe een mand kunt weven.  Ontbijt en lunch nuttigt u nog bij de lodge.

Rond 14.30 uur stapt u weer in de comfortabele traditionele boot en vaart u over de indrukwekkende Mekong terug naar de pier. Aansluitend wordt u naar uw hotel in Luang Prabang gebracht waar u nog één nacht verblijft.

Inclusief ontbijt en diner.

Dag 8
Luang Prabang – Pakse – Champasak
(1,5 uur vliegen & aansluitend ca. 35 km, 1 uur rijden)
Verblijf: River Resort

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Luang Prabang gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Pakse. In ruim anderhalf uur vliegen bent u in het zuidelijke puntje van Laos beland.

Theegebied en jungle
Bij aankomst op Pakse wordt u opgehaald en gaat u per auto naar Bolaven Plateu, een unieke regio van Laos. In dit gebied worden lokale theesoorten en de beroemde Café Lao verbouwd. Tijdens deze stop kunt u lunchen op eigen gelegenheid. Uw reis wordt vervolgd naar de spectaculaire Tad Fane Falls, watervallen verscholen in de jungle. Neem uw zwemkleding mee voor een verkoelende duik in het water.

Aansluitend arriveert u bij uw hotel in Champasak. In deze stad aan de Mekong rivier zetelde vroeger de koninklijke familie.

River Resort
Het stijlvolle River Resort ligt direct aan de Mekong op zo’n 8 kilometer afstand van Champasaks grootste attractie, de Wat Phou tempel. Met aan de ene zijde van het hotel een prachtig uitzicht op de groene omgeving en aan de andere zijde, vanuit het zwembad, op de rivier. Het familievriendelijke resort verhuurt fietsen en heeft een eigen restaurant. Kamers beschikken over een televisie, balkon, airconditioning en gratis Wi-Fi.

Inclusief ontbijt.

Dag 9
Champasak

Verblijf: River Resort

Vandaag bezoekt het tempelcomplex Wat Phou Champasak, op circa 10 kilometer ten zuiden van de stad. Deze historische Khmer tempel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat Phou Champasak
Deze tempel is gebouwd tussen de achtste en elfde eeuw en biedt u een mooi voorproefje van de Khmer tempels bij Angkor Wat, die u later deze reis gaat bezoeken. De ruïnes liggen temidden van een wijds landschap, voor de kinderen net alsof ze zich in een film wanen. Neem ook een kijkje bij het lokale museum.

In de middag kunt u het lokale dorp te voet ontdekken. Mocht u liever nog even genieten van het zwembad of vanaf het terras met een drankje willen genieten van de Mekong dan kan dat natuurlijk ook.

Inclusief ontbijt.

Dag 10
Champasak – Don Khon – Khong Island / 4000 Islands
(180 kilometer, ca. 4 uur exclusief stops)
Verblijf: Pon’s Arena Hotel

In de ochtend kunt u genieten van een heerlijk ontbijt, alvorens u per auto en vervolgens per veerboot naar de Khonphapeng watervallen vertrekt. Khonphapeng bevindt zich in het uiterst zuidelijke puntje van Laos. De indrukwekkende waterval raast op sommige plekken zo’n 15 meter via de rotsen naar beneden. Een mooie fotostop.

Vervolgens vaart u verder naar Don Khon. Van hieruit kunt u een wandeling maken over de Franse spoorbrug. Deze brug verbindt de eilandjes Don Khon en Don Det en u kunt er de oude stoomlocomotief bewonderen. Don Det is het populaire eiland in het moerasgebied Si Phan Don, wat ‘4000 eilanden’ betekent.

4000 Islands
De ‘4000 Islands’ is een moerasachtig gebied midden in de Mekong rivier, in het zuiden van Laos. Vele watervallen, strandjes en rotsformaties sieren dit gebied. Een indrukwekkende plek die niet mag ontbreken in uw rondreis. De archipel ontstaat doordat de Mekong rivier hier een stuk breder wordt en zich op meerdere plekken afsplitst, waardoor er een web aan eilandjes is ontstaan. De flora en fauna is dit gebied is uniek. Met als hoogtepunt; de Irrawaddy dolfijn. Dit is één van de weinige plekken waar deze zeldzame, met uitsterven bedreigde, roze dolfijn nog voorkomt. U kunt ter plaatse boottochtjes op kajaktours boeken om op zoek te gaan naar dit bijzondere dier. De kans dat u er één ziet is echter vrij klein, maar de mooie natuur maakt veel goed.

Van de vele eilanden zijn er slechts drie waar reizigers komen: Don Det, Don Khong en Don Khon. Don Det is het meest populair onder backpackers en Don Khon biedt juist meer hotels die geschikt zijn voor families.  Dit is dan ook de plek waar u overnacht.

Pon’s Arena Hotel
Dit knusse hotel ligt aan de Mekong rivier, dichtbij de winkels en restaurantjes. Het heeft een zwembad met uitzicht op de rivier, een eigen restaurant en Wi-Fi in de openbare ruimtes. De kamers beschikken over airconditioning en een televisie. Een erg familievriendelijk hotel.

Inclusief ontbijt.

Dag 11
Khong Island, Laos – Kratie, Cambodja
(Circa 250 km, volle reisdag)
Verblijf: Rajabori Villas

U wordt vandaag opgehaald en naar Trapeang Kreal gebracht; de grens tussen Laos en Cambodja. Hier neemt u afscheid van het authentieke Laos en staat u aan de start van een heel nieuw avontuur!

Aankomst Cambodja
Bij de grens wordt uw visum geregeld (Travelnauts voorziet u van de benodigde informatie). Uw Cambodjaanse gids staat u al op te wachten. Vervolgens gaat de reis circa 1,5 uur richting het zuiden, tot het plaatsje Stung Treng. Hier luncht u op eigen gelegenheid, waarna het tweede deel van de rit volgt, nog zo’n 2 uur (140 km) naar Kratie. Hier stapt u op de ferry naar Koh Trong Island.

U bent al snel het grootste deel van de dag onderweg van Laos naar Cambodja, maar de reis is afwisselend door de (veer)boottochten en stops die u maakt. Vervolgens kunt u lekker gaan dineren en de dag afsluiten bij uw hotel op het Koh Trong eiland.

Koh Trong eiland & dolfijnen spotten
Het eilandje wordt omgeven door strand en tussen mei en december is het mogelijk om hier te zwemmen, al is het Mekong water niet erg helder. Ook hier komt de zeldzame Irrawaddy dolfijn voor en is het, met een flinke dosis geluk, mogelijk om het dier te spotten. Travelnauts verzorgt uw excursie on op zoek te gaan naar de dolfijnen.

Rajabori Villas
Centraal gelegen op het eilandje Koh Trong. Het hotel is eenvoudig maar netjes. Het heeft standaard kamers en bungalows die in de tuin liggen. U kunt gebruik maken van het restaurant met Cambodjaanse keuken. Een zwembad is niet aanwezig.

Inclusief ontbijt.

Dag 12
Koh Trong – Kratie – Kampong Thom – Siem Reap
(Circa 400 kilometer, volle dag)
Verblijf: Suorkear Villa

U kunt vandaag nog lekker ontbijten bij uw hotel. Hierna wacht een leuke excursie!

Ontdek het lokale leven per fiets of per paard en wagen
U gaat op pad met uw gids en maakt kennis met de locals en hun dagelijks leven. Kies voor een fietstocht of ga op pad met paard en wagen! U zult merken dat de bewoners van Koh Trong het reuze interessant vinden om u en uw kinderen te ontmoeten. Proef ook het lokale fruit dat in deze regio wordt geteeld, vooral grapefruit is in het juiste seizoen volop aanwezig.

De toch gaat via Koh Trong  Village, over het platteland en langs Wat Ty Pram Kbal Koh Trong. In deze pagode kunt u uw eigen boom planten en deze ook een naambordje geven. Komt u in de toekomst nog eens terug in Cambodja? Neem dan een kijkje bij de pagode en bekijk hoe groot úw boom is geworden.

Na de lunch vaart u terug naar Kratie. U wordt door de stad rondgeleid en vervolgt uw weg naar Chhlong, een dorpje dat wordt gesierd door koloniale en Khmer bouwstijlen.

Via Kampong Thom reist u verder naar Siem Reap.

Siem Reap
Siem Reap is vooral bekend vanwege het legendarische Angkor Wat met de grootste en misschien wel mooiste tempels ter wereld. Ook het Tonlé Sap meer, het grootste meer van Cambodja en een leuke plek om een boottocht langs drijvende dorpen te maken, is een belangrijke bezienswaardigheid. Beide highlights vindt u op slechts enkele kilometers afstand van Siem Reap. De stad zelf ademt een prettige sfeer maar zit ook vol contrasten. Het heeft een opkomend toeristisch karakter met veel keuze aan hotels in allerlei classificaties, maar tegelijkertijd zijn nieuwe luxere hotels gebouwd langs modderige wegen en naast bouwvallige arme huisjes. Een gekke mengelmoes. Het meest toeristische deel is zonder twijfel ‘Pub Street’, waar u veel bedrijvigheid vindt in de vorm van bars, live muziek een oude markt en vele restaurantjes. Houdt u van de drukte dan kunt u één van de eettentjes aan deze straat aandoen. Een iets rustiger sfeertje treft u aan in de restaurantjes om en nabij de oude markt. Voor goede deals op souvenirs is een bezoekje aan de ‘night market’ een aanrader.

Suorkear Villa
Mooi hotel om zo’n 5 minuten rijden vanaf het centrum van Siem Reap. Het kleinschalige hotel heeft een buitenzwembad, openluchtrestaurant, koffiehuis, gratis pendeldienst naar het centrum en gratis WiFi  in de openbare ruimten. Ook zijn er familiekamers waar u met de kinderen kunt verblijven.

Inclusief ontbijt.

Dag 13
Siem Reap

Verblijf: Suorkear Villa

Na het ontbijt gaat u op bezoek bij het glorieuze tempelcomplex Angkor Wat!

Bezoek het UNESCO-erfgoed & wereldwonder: Angkor Wat
Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het tempelcomplex is één van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het oude Khmer-rijk (Khmer staat voor de bevolking van Cambodja). De tempels stammen uit de periode tussen de 9e en de 15e eeuw. Rondom de tempel Angkor Wat ligt de stad Angkor Wat. Het geheel is één groot tempelcomplex met de meest indrukwekkende tempels, etagepiramides en bouwwerken die u zich kunt voorstellen. De bekendste tempel is zonder twijfel de Angkor Wat. Deze tempel is in het begin van de 12e eeuw gebouwd en is de grootste etagepiramide in Zuidoost Azië. De tempel is ook afgebeeld op de nationale vlag van Cambodja. Angkor Wat heeft zo’n 50 jaar dienst gedaan als religieus en politiek centrum van het Khmerrijk. Maar er zijn nog veel meer mooie tempels in dit gebied te vinden, zoals Angkor Thom en Phnom Bakeng, boven op een heuvel met een prachtig uitzicht over Angkor. Ook Ta Prohm is een bezoekje waard; indien u de film Tomb Raider met Angelina Jolie heeft gezien, zult u wellicht de scènes herkennen die hier zijn opgenomen. Voor uw kinderen zal een bezoek aan Angkor Wat een ontmoeting zijn met de bijzonderheden uit de oudheid, bijna alsof ze in een Indiana Jones film terecht zijn gekomen!

U bezoekt de mooiste en meest indrukwekkende tempels per tuk tuk. De lunch nuttigt u op eigen gelegenheid, waarna u tot zonsondergang bij het tempelcomplex kunt doorbrengen.

Angkor Gondola
U kunt ook op excursie met de Angkor Gondola. Deze gondola is een unieke Khmer boot waarmee u, terwijl de zon ondergaat, langs de Angkor Thom tempel zal laten varen. En als u wilt kunt u ook nog de ruïnes betreden. De tocht duurt circa 1 uur.

Inclusief ontbijt.

Dag 14
Siem Reap

Verblijf: Suorkear Villa

Vandaag wederom een dag vol met mogelijkheden in Siem Reap. Maakt u een keuze uit de volgende opties, combineren is natuurlijk mogelijk:

Vaar over het Tonle Sap meer
Zo kunt u mee op een boottocht over het Tonle Sap meer, waarbij u het dagelijks leven in het drijvende dorpje Me Chrey kunt bekijken. Deze trip is een aanrader tussen augustus en januari, als de waterlevel op het meer hoog genoeg staat. Het Tonle Sap meer is het grootste meer van Cambodja. De mensen in dit gebied leven letterlijk op het water en leven in hun drijvende dorpjes voornamelijk van de visvangst en handel vanuit hun kleine boten.

Hierna bezoekt u Les Artisans d’Angkor waar u een nijverheidsworkshop kunt bijwonen zoals hout- en steensculpturen maken.

Les Artisans d’Angkor
Dit is eigenlijk een netwerk om fairtrade, lokaal geproduceerde Cambodjaanse kunst te exporteren. Het centrum in Siem Reap biedt gratis informatieve rondleidingen in meerdere talen. U kunt zien hoe de lokale ambachtslieden mooie producten maken volgens oude Khmertradities zoals schilderijen op zijde, houtsnijwerken en gegraveerde stenen.

Banteay Srei tempel
Een andere excursie die u kunt maken is een bezoek aan de Banteay Srei tempel. Onderweg kunt u lokale lekkernijen proberen en zien hoe de mensen hier in de rijstvelden werken.

Inclusief ontbijt.

Dag 15
Siem Reap – Battambang per bamboetrein
(175 kilometer, 3 uur rijden en circa 1 uur per trein)
Verblijf: Maisons Wat Kor

Vandaag trekt u van Siem Reap naar Battambang. Een reis door een prachtig landschap. U heeft onderweg de mogelijkheid om het Wat Kor dorpje te bezoeken waar veel boeren en fruittelers wonen. Ook kunt u het Wat Kor huis bezoeken; een traditioneel Khmer huis uit 1920. De eigenaar vertelt u graag over de geschiedenis van dit houten gebouw, waarin ook de Rode Khmer een rol heeft gespeeld.

Hierna reist u naar het Bamboo treinstation waar u met een idyllisch bamboetreintje door prachtig landschap naar het volgend station rijdt. De treintjes worden ter plekke in elkaar gezet en bestaan slechts uit wielen, een bamboe onderstel en een motortje. De rit langs rijstvelden bedraagt circa 8 kilometer naar het volgende station. Erg leuk voor de kinderen! Bewonder onderweg de rijstvelden en het lokale leven.

Vervolgens sluit u de dag af bij uw hotel in Battambang.

Maisons Wat Kor
Het boetiekhotel Maisons Wat Kor ligt in het centrum van het dorp Khmer Wat Kor. Op circa 5 minuten lopen van Wat Kor Pagoda en op zón 2 kilometer afstand van de stad Battambang en het winkelcentrum Psar Nat. Het beschikt over een buitenzwembad, tuin, bibliotheek, restaurant, bar en fietsverhuur.  De kamers hebben een eigen terras, airconditioning en televisie.

Inclusief ontbijt.

Dag 16
Battambang

Verblijf: Maisons Wat Kor

Een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunnen we u de volgende excursies aanbieden:

Ontdek het lokale leven van Battambang
Uw gids neemt u mee naar de huizen van lokale bewoners in Battambang die u laten zien hoe zij rijstkoeken, rijstwijn, handwerk en beelden maken. Op het omliggende platteland ervaart u hoe men rijstpapier, de beroemde ‘sticky rice’ en andere lokale lekkernijen maakt. Leuk voor de kinderen; u kunt enkele activiteiten ook zelf uitproberen.

Bezoek de circusshow van de kids van Phare Ponleu Selpak
De kinderen van Phare Ponleu Selpak treden elke maandag en donderdag op in hun eigen circusshow. De circuslessen zijn een apart onderdeel van de organisatie en al elf jaar lang kunnen kinderen en tieners uit de omgeving deelnemen aan de lessen in acrobatiek, jongleren, balanceren, trapeze en de kunst van het clownschap. Circa twintig van deze kids zijn inmiddels uitgegroeid tot zeer professionele artiesten en treden op in heel Cambodja en worden zelfs gevraagd voor shows in andere delen van de wereld. Onze lokale agent in Cambodja is een partner van deze vrijwilligersorganisatie en stimuleert deze fantastische organisatie. Als extra optionele excursie kunt u daarom deze show bezoeken, een absolute aanrader!

Grotten bezoeken
Neem een kijkje bij de grotten van Phnom Sampov. Drie natuurlijke grotten halverwege een berg, waar u ook vleermuizen en apen kunt spotten. De grotten herbergen overblijfselen uit de tijd van de Rode Khmer.

Battambang Foodie Tour
Erg leuk voor fijnproevers; deze nieuwe ‘foodie tour’. In de koloniale wijk van Battambang, langs de Sangke rivier, neemt uw gids u mee naar lokale restaurantjes waar u allerlei Cambodjaanse lekkernijen kunt proeven. U ontdekt plekken waar andere toeristen niet komen en proeft onder andere gefrituurde banaan, gestoomde vis in bananenbladeren, stoomeieren, zoete maïs, BBQ gevogelte en een Khmer toetje. Ook lokale drankjes en een lokaal biertje, indien gewenst zijn inbegrepen. Ook jongere kids mogen mee op deze originele excursie.

Het is mogelijk om alle bovengenoemde excursies in één dag te combineren. U kunt ook één of enkele opties kiezen.

Inclusief ontbijt.

Dag 17
Battambang – Phnom Penh
(290 kilometer, circa 6 uur rijden)
Verblijf: Villa Langka

Vandaag laat u Battambang achter zich en vervolgt u uw reis naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Op de weg hiernaartoe maakt u enkele stops om de reis te onderbreken.

U bezoekt een lokale markt en een Kampong Chhnang, een dorpje waar vooral veel potten worden gemaakt. Ook bezoekt u het eiland Koh Chen waar zilver en koper wordt bewerkt voor onder andere bruiloftssieraden en voor in pagodes. U sluit de dag af in Phnom Penh.

Phnom Penh
Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en telt circa 1,5 miljoen inwoners. Het straatbeeld is in eerste instantie typisch Aziatisch en wordt beheerst door grote auto’s, bromfietsen en tuk tuks. Maar al gauw merkt u een andere sfeer dan in veel andere Aziatische steden. U zult snel oog krijgen voor de vele Franse invloeden, zoals de boulevard, het Franse huis bij het Koninklijk Paleis, het postkantoor en de architectuur van diverse grote gebouwen. De hoogtepunten zijn onder meer het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum en Wat Phnom Hill. ’s Avonds is het leuk om over de boulevard (Preah Sisovath Quay) te slenteren. De jeugd staat hier en daar te dansen op moderne muziek en u vindt er marktjes, tientallen terrasjes en vele restaurants.

Villa Langka
Villa Langka heeft uitzicht op de historische Wat Langka Pagoda en ligt op loopafstand van het Onafhankelijkheidsmonument en tal van eetgelegenheden. Het heeft een buitenzwembad en tuin, restaurant, massageservice en gratis WiFi. Het hotel beschikt over kamers met tussendeuren (op aanvraag), ideaal voor uzelf en de kinderen.

Inclusief ontbijt.

Dag 18
Phnom Penh

Verblijf: Villa Langka

Vandaag staat een stadstour door Phnom Penh op het programma. U bezoekt het Koninklijk Paleis met de mooie kleurrijke daken, de Zilveren Pagode met haar vele zilveren tegels (vandaar de naam) en indrukwekkende Boeddhabeelden, het nationaal Museum en Wat Phnom Hill.

Wilt u de middag hieraan toevoegen? Dat kan (optioneel). Tussen de middag nuttigt u de lunch dan op eigen gelegenheid, waarna u opgehaald wordt voor een bezoekje aan de overdekte Russische markt en het Tuol Sleng genocide museum.

Inclusief ontbijt.

Dag 19
Phnom Penh – Sihanoukville / Koh Rong
(225 kilometer, circa 4,5 uur rijden & 1 uur per speedboot)
Verblijf: Sok San Beach Resort

U wordt vanuit de hoofdstad naar het kustplaatje Sihanoukville gebracht. Dit is een leuke strandbestemming (ook mogelijk om te verblijven, geeft u dit gerust aan indien gewenst). Maar het kan nog iets mooier; vanuit Sihanoukville wordt u per speedboot naar Koh Rong gebracht.

Hier kunt u bijkomen van alle impressies die u tijdens uw reis heeft opgedaan en genieten van de rustige omgeving.

Sok San Beach Resort
Het Sok San Beach Resort ligt direct aan het strand van Koh Rong, een tropisch eiland op circa 30 kilometer voor de kust van Sihanoukville. Op Koh Rong is het toerisme zich langzaam aan het ontwikkelen. Langs het strand groeit het aantal hotels langzaam maar zeker, maar het binnenland is nog geheel verlaten. De meeste hotels zijn aardig basic, maar netjes en de ligging is fantastisch. Een leuke en idyllische plek om uw reis af te sluiten.

Het kleinschalige resort heeft een eigen restaurant. Een zwembad is niet nodig; u wandelt zo het heldere water in vanaf het strand. De accommodatie biedt allerlei soorten chalets, waaronder één voor families. De familiechalet bestaat uit twee kamers met een tussendeur, ideaal voor u en de kinderen. Bij het Sok San Beach Resort kunt u een kookles volgen, darten, poolen, tafeltennissen en pétanque spelen.

Activiteiten op Koh Rong
Geniet enkele dagen van dit prachtige eiland, of ga op avontuur. U kunt er onder andere vissen, snorkelen, wandelen of een helikoptervlucht maken over het eiland. Ook quad biken, een tocht met een speedboot en kajakken behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief ontbijt.

Dag 20 en dag 21
Sihanoukville / Koh Rong

Verblijf: Sok San Beach Resort

Deze dagen kunt u genieten van het strand en de activiteiten. Misschien is een helikopter vlucht of een kookklas iets voor u? Of ga met een lokale vissers op jacht te gaan naar vissen, kajak met uw kids naar het mangrovebos of laat u masseren op het strand.

Inclusief ontbijt.

Dag 22
Kog Rond – Sihanoukville – Phnom Penh
(Circa 34 km, 1 uur per speedboot & 225 km , 4,5 uur rijden)
Verblijf: Villa Langka Hotel

U verlaat vandaag het eiland weer met de speedboot en wordt vanuit Sihanoukville door onze lokale vertegenwoordiging naar de luchthaven van Phnom Penh gebracht. Afhankelijk van de vlucht die u het prettigst vindt, vertrekt u direct in de avond óf verblijft u nog 1 nacht in het Villa Langka Hotel, mocht de vlucht in de ochtend vertrekken.

Dag 23
Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam (of Brussel/Düsseldorf) en einde van een bijzondere reis.

Heeft u langer of korter de tijd? Travelnauts past de reis in overleg met u graag aan op uw vakantiewensen. De gehele reis wordt voor u op maat gemaakt.

Cambodja Laos

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van uw reisperiode en gezinssamenstelling. Uiteraard kunnen we de reis geheel naar wens inkorten, verlengen, andere accommodaties voor u uitwerken, elementen toevoegen of verwijderen of de reis op andere wijze aanpassen. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
– Vliegtickets inclusief luchthavenbelasting
– Alle aangegeven overnachtingen in de aangegeven hotels, op basis van logies en ontbijt
– Binnenlandse vlucht Luang Prabang – Pakse inclusief luchthavenbelasting
– Privé vervoer van- en naar alle luchthavens
– Gids/chauffeur tijdens het aangegeven deel van de reis
– Alle in de tekst genoemde boottochten (veerboten, lokale boten, speedboten)
– Verblijf en activiteiten bij de Kamu Lodge Experience
– Activiteiten die als inclusief vermeld staan in de tekst inclusief bijbehorende entreegelden
– Waterflesjes gedurende de rondreis (Cambodja-gedeelte)
– Documentatiepakket
– Verrassing voor uw kinderen

Exclusief:
– Fooien
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Overige optionele excursies
– Visa voor Laos en Cambodja (wij voorzien u van alle benodigde informatie)

Belangrijke aanvullingen:

Reis op maat
De gehele reis is naar wens en op maat aan te passen. Het is ook goed mogelijk om een deel van deze reis te maken of om voor één van beide landen te kiezen. Zo kunt u de reis inkorten en/of in een iets rustiger tempo rondreizen. Combinaties met bijvoorbeeld Thailand en/of Vietnam zijn eveneens mogelijk. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Reisdagen
Laos en Cambodja zijn bijzondere reisbestemmingen waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Een avontuur voor gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar. Houdt u er rekening mee dat de reisdagen wat intensief kunnen zijn. De wegen in Laos en Cambodja zijn niet overal even goed, waardoor de reisdagen uit kunnen lopen. U bent wordt echter overal begeleid door onze lokale gids/chauffeurs, waardoor het reizen erg prettig wordt. Twijfelt u of deze reis bij u past? Wij bespreken dit graag met u.

Beste reistijd Laos en Cambodja
Laos en Cambodja hebben beide een droog seizoen en een regenseizoen. Het droge seizoen duurt van november t/m mei, waarbij maart t/m mei veruit de warmste maanden zijn. Van juni t/m oktober valt de meeste regen in Cambodja en Laos. Zoals in alle tropische landen valt de regen voornamelijk aan het einde van de middag. Overdag is het vaak droog. De buien zijn het hevigst in oktober en november.

Bent u niet aan schoolvakanties gebonden, kiest u dan voor de reisperiode tussen november en februari. Mocht u in de zomervakantie willen reizen, dan is dit nog steeds een prima reisperiode. Houdt u alleen rekening met een mogelijke regenbui af en toe, hetgeen ook prettig kan zijn omdat het zo in de avond lekker afkoelt.

Cambodja Laos

Praktisch

Laos

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Uw boekingskantoor zal gaarne bemiddelen bij het verwerven van uw visa bij de ambassade. Het is echter mogelijk uw visum bij aankomst te regelen. Dit kost USD 35 (ten tijde van het samenstellen van deze informatie, contant te voldoen). U heeft hiervoor twee pasfoto’s nodig. Let u er wel op dat dit enige vertraging voor u kan betekenen door de tijd die het verkrijgen van een visum ter plaatse in beslag neemt! Echter dit duurt gewoonlijk niet langer dan een half uurtje.

Taal
De officiële taal is het Lao, dat verwantschappen toont met het Thai en verder kunt u (hier en daar) met Frans terecht. U kunt in Laos maar zeer mondjesmaat met Engels terecht.

Tijdsverschil
Het is in Laos tijdens onze zomertijd 5 uur later dan in België/ Nederland en wanneer wij wintertijd hebben is het 6 uur later.

Klimaat
De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C. Tussen mei en oktober regeert de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C.

Geldzaken
De munteenheid van Laos is de Laotiaanse Kip (LAK). In een Kip gaan 100 centen. Er zijn briefjes van 50, 100, 500, 1000, 2000 en 5000 Kip. Officieel mag er niet met USD cash worden betaald, maar het kan overal. Daarom raden wij u ook aan deze valuta mee te nemen (vooral in kleine coupures). Euro’s kunnen alleen in Luang Prabang en Vientiane worden ingewisseld. In deze steden kunt u ook met Thaise Baht betalen. Overgebleven Kip kunt u zeer moeilijk terug wisselen.

Vertrekbelasting
De internationale luchthavenbelasting bedraagt bij vertrek uit Laos USD 10. Dit dient u contant in USD te voldoen. De binnenlandse luchthavenbelasting bedraagt USD 1.

Inentingen
Vaccinaties worden aangeraden maar zijn niet verplicht. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kan men u de meest recente informatie geven over gezondheid en voorzorgmaatregelen. Voor Laos worden de volgende vaccinaties aangeraden:

– DTP (difterie, tetanus, polio)
– Tyfus
– Geelzucht

Cambodja

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Cambodja geldig is. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum. Dat kunt u voor vertrek online bestellen of bij aankomst laten verzorgen. De kosten bedragen € 25,- voor vertrek en US$ 20,- bij aankomst. Bij boeking zullen we u uiteraard nader informeren.

U reist in alle gevallen via Thailand/Bangkok. Hier worden veel namaakartikelen geproduceerd. Het is officieel niet toegestaan om namaak merkartikelen mee naar Nederland te nemen. U loopt een grote kans dat de aangekochte spullen in beslag worden genomen.

Taal
De officiële taal in Cambodja is Khmer. Engels wordt zeer beperkt gesproken.

Tijdsverschil
In de zomer is het 5 uur- en in de winter 6 uur later.

Klimaat
Cambodja heeft een tropisch regenklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. De regenperiode is van mei tot oktober en van eind februari tot en met april is het er erg warm en zeer droog. Dan kan de temperatuur tot ver boven de 30 graden oplopen.

Geldzaken
De valuta in Cambodja is de Riel (KHR).De waarde van 1 Euro is ca. 5000 KHR. U kunt Euro’s wisselen in de grote hotels en bij de banken. Amerikaanse Dollars worden beter geaccepteerd.

In Cambodja is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). Daarnaast zijn de salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt niet hoog. Het wordt zeer gewaardeerd als u bij vertrek of bij een langer verblijf om de dag wat geld achter laat, ongeveer KHR 5000 tot KHR 10.000 per dag. Houdt u voor het dragen van de koffer circa KHR 5000 per koffer aan.

Vertrekbelasting
Bij vertrek uit Cambodja dient u rekening te houden met de betaling van een bedrag van ongeveer US$ 25,- per persoon.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
– DTP
– Hepatitis A
– Gele koorts
– Buiktyfus
– Malariatabletten worden geadviseerd.

Cambodja Laos

Reviews

Voor deze reis zijn er nog geen reviews.