Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Dominicaanse Republiek

Melia Caribe Tropical*****

Deze reis is geschikt voor families met kinderen in alle leeftijden. U vindt hier eindeloze, hagelwitte, door palmbomen omzoomde en ongerepte bounty stranden. Punta Cana is de ideale bestemming voor de reiziger die rust zoekt en comfort waardeert.

  • Strand
  • Theater
  • Mini Club
  • Duiken
  • Zwemmen
  • Boottochtjes
  • Jungle tour
  • Raften
  • Paardrijden

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Amsterdam – Dominicaanse Republiek
Verblijf: Melia Caribe Tropical
Dag 2 tot en met 7 Dominicaanse Republiek
Verblijf: Melia Caribe Tropical
Dag 8 Dominicaanse Republiek – Amsterdam
Dag 9 Aankomst in Amsterdam

Dominicaanse Republiek

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Amsterdam – Dominicaanse Republiek

Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

U verblijft 7 of 14 nachten in onderstaand hotel:
Een sfeervol eerste klasse complex, behorende tot de gerenommeerde Sol Meliá-groep, dat direct aan het uitgestrekte Playa Bávaro ligt.

Het all-inclusive Meliá Caribe Tropical bestaat eigenlijk uit twee resorts, die als het ware in elkaar over lopen: Tropical en Caribe. Gezamenlijk staan zij borg voor een zeer compleet strandvakantieverblijf met een scala aan faciliteiten. Het Tropical-gedeelte is ideaal voor families met kinderen.  Er is een Mini Club en de kamers zijn in tropische stijl, fleurig en gekleurd ingericht. Het is zelfs mogelijk om de Flintstones te ontmoeten in het resort! Het resort beschikt over maar liefst 12 restaurants waaruit u kunt kiezen. Vlakbij het hotel bevindt zich een golfbaan. De aankleding van het Caribe-gedeelte is meer elegant. De kamers zijn in koloniale stijl ingericht. Beide resorts liggen naast elkaar en zijn midden in een mangrovewoud opgezet. Ze zijn omringd door een exotische vegetatie in schitterend aangelegde tuinen en zwembaden. Kleine ‘treintjes’ zorgen voor het vervoer van en naar de lobby, het theater en het prachtige strand. Het is ook heerlijk ontspannen in de spa met eigen zwembad en gym.

Dag 2 tot en met 7
Dominicaanse Republiek
Verblijf: Melia Caribe Tropical

Ter vrije besteding

Dag 8
Dominicaanse Republiek – Amsterdam
Vandaag zit de vakantie erop en wordt u terug naar de luchthaven van Punto Cana gebracht.

Dag 9
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Dominicaanse Republiek

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging.

Inclusief
–         Vervoer met een airconditioned bus van en naar uw hotel.
–         7 of 14 overnachtingen op basis van All-Inclusive.
–         Retour tickets

Exclusief
–         Fooien.
–         Optionele excursies.
–         Bij vertrek uit Dominicaanse Republiek dient u rekening te houden met een bedrag van US$ 10,- per persoon.

Dominicaanse Republiek

Praktisch

Geschiedenis
Enkele duizenden jaren geleden waren het de Indianen die zich vestigden op het eiland Hispaniola (Haïti/Dominicaanse Republiek). Na de ontdekking door Columbus (1492) stierven veel Indianen (100.000-enden) door ziekte en slavernij. Hierdoor ontstond er een tekort aan slaven die op de plantages moesten werken. Door de slavenhandel met Afrika werd het tekort aangevuld.

Op 27 februari 1844 werd de Dominicaanse Republiek onafhankelijk van Spanje.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo.

Oppervlakte
48.671 km2

Aantal inwoners
10.734.247 (2017)

Grenst aan
De Dominicaanse Republiek ligt in de Caribische Zee en grenst in het Westen aan Haïti.

Taal
De voertaal is Spaans. In de meeste hotels wordt Engels gesproken. In de restaurants en winkels buiten de hotels, wordt vaak beperkt Engels gesproken.

Sport
Honkbal is de populairste sport op de Dominicaanse Republiek.

Veiligheid
Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden en kostbaarheden over straat te lopen, dit geldt met name tijdens de excursies welke u eventueel boekt.

Roken/niet roken
Er is geen rookverbod in Dominicaanse Republiek. De meeste restaurants hebben een niet-roken beleid. In de buitenrestaurants mag uiteraard gerookt worden.

Elektriciteit
Het voltage in Dominicaanse Republiek is 110. In de luxere hotels is dit 230 volt. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
110 V 60 Hz A / B


Inentingen

DTP
Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele inentingen.

Religie
Bijna 95% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
De officiële munteenheid op Dominicaanse Republiek is de Peso (DOP). U kunt Euro’s of Dollars omwisselen op de luchthaven of bij uw hotel. De waarde van 1 Euro bedraagt 55 Peso’s. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Verder kunt u bij een groot aantal banken pinnen als uw pas is voorzien van een Cirrus teken.

Prijsindicatie
Ontbijt €4,-
Diner €7,-
Koffie €1,-
Bier €1,50
Frisdrank €1,-

Houdt u rekening met het feit dat de 4 tot 5 sterren hotels een hogere prijs voor maaltijden en drank kennen. Het is vaak het dubbele van de kosten die hierboven vermeld zijn. Daar tegenover staat dat Travelnauts de mogelijkheid biedt om op basis van all inclusive te verblijven: alle maaltijden en drankjes zijn dan inbegrepen.

Fooien
In de Dominicaanse Republiek is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers (ook bij het dragen van de koffers) ongeveer 3 a 4 Dollar per nacht.

Feestdagen

1 januari Nieuwjaar
6 januari Drie Koningen
21 januari Feestdag van de Heilige Maagd Altagracia
26 januari Dia de Duarte
27 februari Onafhankelijkheidsdag
Maart/april Semana Santa
1 mei Dag van de Arbeid
Juni Espritu Santo
4 augustus Stichtingsdag Santo Domingo
5 augustus Maria Hemelvaart
16 augustus Fiesta Patria de la Restauracion
24 september Nuestra Senora de las Mercedes
12 oktober Columbusdag
1 november Allerheiligen
5 december Ontdekking van Zuid Amerika
25 december Kerstmis


Beste tijd
De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 25 graden. De kans op neerslag is in onze winter periode het grootst. In onze zomer is het warm en vaak vochtig. Deze periode is tevens de aanloop naar het orkaanseizoen, dat van juli tot november loopt. De Dominicaanse Republiek kunt u het beste bezoeken in onze winter, van november tot en met mei.

Reistijd
U vliegt in circa 11 uur naar de Dominicaanse Republiek. Op sommige dagen wordt de vlucht gecombineerd met een andere bestemming. De reistijd wordt hierdoor ongeveer 2 uur langer.

Tijdsverschil
In de Dominicaanse Republiek is het in de zomer 6 uur vroeger en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland.

Bagage
Indien u economy class vliegt, is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen.

Douane
U kunt zonder problemen Dollars & Euro’s in- en uitvoeren. Voor de Peso is dit echter niet toegestaan. Er wordt zeer streng gecontroleerd op de luchthavens. Dit heeft voornamelijk te maken met drugssmokkel.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Bij aankomst vult u een toeristenvisum in. De kosten hiervoor bedragen US$ 10,- per persoon en het visum is geldig voor een verblijf van 2 weken. Indien u langer blijft bedragen de meerkosten circa US$ 2,-. U dient dit bedrag eveneens ter plaatse te voldoen.

Vertrekbelasting
Bij vertrek uit Dominicaanse Republiek dient u rekening te houden met een bedrag van US$ 10,- per persoon.

Aanvlieghavens
Puerto Plata en Punta Cana.

Vervoer ter plaatse
Taxi: de taxi’s in Dominicaanse Republiek zijn goedkoop en bij alle hotels te vinden.

Rijbewijs
Het is niet mogelijk om via Travelnauts een auto te huren. We raden het huren van een auto af vanwege de slechte staat van de wegen.

Klimaat
De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 25 graden. De kans op neerslag is het grootst in de periode november tot april, en bestaat uit een flinke bui in de namiddag. De maanden juli en augustus zijn erg warm en vochtig. Deze periode is tevens de aanloop naar het orkaanseizoen (september / oktober).

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige, katoenen kleding is aan te raden. In sommige luxe hotels is het soms verplicht om bij het diner een lange broek te dragen.

Eten & drinken
De Dominicaanse keuken heeft veel creoolse invloeden. Tijdens de lunch wordt meestal ‘La Bandera Dominicana’(de Dominicaanse vlag) gegeten; een gerecht gemaakt van gestoofde bonen, witte rijst en vlees, die de kleuren van de vlag vormten. De bonen worden in diverse kleuren (wit, rood zwart) opgediend, de rijst is meestal wit. Pasta, maïs en groenten worden ook veel gegeten. Het vlees: kippen-, rund-, varkens- of geitenvlees, wordt op verschillende manieren klaargemaakt; gestoofd, gebakken of geroosterd.

Ontbijt
De Dominicanen eten als ontbijt ‘mangú’; dit is een hartige puree van bananen, taro (een wortelsoort) of yuca (cassave; wortelsoort). Dit wordt gegeten met gebakken rode uien, gebakken kaas, eieren of salami. Daarnaast wordt Mazamorra gegeten; een hartige puree van pompoen. En uiteraard staat vers fruit op het menu.

Dominicaanse Republiek

Reviews

Voor deze reis zijn er nog geen reviews.