Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Namibië

Namibië per Camper

De perfecte manier van reizen door Namibië: ontdek het stoere Namibië per (4×4)camper! Eindeloze routes door de woestijn, langs de ruige kust, via verschillende stammen en natuurlijk de Big Five dieren. En dat in (bijna) altijd schitterende zonneschijn. Ervaar de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Bij keuze voor een camperreis heeft u alle vrijheid wat betreft uw reis en route.

Reviews

Namibië Familie van de Kam in Namibië Goeidemiddag Amice David, Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een gezinsfeest in Dubai. Dat...
  • Woestijn
  • Safari
  • Back to nature
  • Big Five
  • Slapen op het ‘dak’ van de 4×4
  • Wandelen
  • BBQ-en

Britz

  * Gespecialiseerd in 4-wheel drive campers
  * Basis campers
  * Campers tot 4 jaar oud
  * Campers met 2-4 slaapplaatsen
  * Slapen in een tent op het dak

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Bobo

  * Grootste vloot in Namibië (beschikken over 4-wheel drive campers)
  * Middenklasse campers
  * Campers van 2 tot 4 jaar oud 
  * Campers met 2-4 slaapplaatsen
  * Nederlandse verhuurder

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Namibië

Programma

De verschillende verhuurmaatschappijen bieden een afwisselend assortiment aan campers. Wij hebben de meest gangbare typen voor gezinnen met minimaal 2 kinderen uitgelicht:

Britz 4WD DCE

Geschikt voor maximaal 4 volwassenen

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 5,10 meter 2x Tent bed: 1,20 x 2,10 meter Airco in Cabine
Breedte: 2,00 meter Koelkast/Kookstel
Hoogte buiten: 2,10 meter Handgeschakeld/Diesel
Kinderzitje mogelijk

 

Dag-indeling Nacht-indeling

Andere beschikbare typen bij Britz:
Britz 4WD DLE * Geschikt voor 4 volwassenen
Britz 4WD MDE * Geschikt voor 4 volwassene

Bobo Discover 4×4 met daktent

Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 5,26 meter 2x Tent bed: 1,40 x 2,10 meter Airco in  Cabine
Breedte: 1,84 meter Handdouche
Hoogte buiten: 1,90 meter Koelkast/Kookstel
Automaat/Diesel

 

Dag-indeling       Nacht-indeling

Andere beschikbare typen bij Bobo:
Discoverer 6 * Geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen

Namibië

Prijzen

De prijzen voor de campers zijn o.a. afhankelijk van de vertrekdatum, aantal huurdagen, verzekeringspakket en worden veelal gebaseerd op vraag en aanbod. De kosten variëren van ca. € 40,- tot € 180,- per dag.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over de camper die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie routesuggestie. Vraagt u hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Verzekeringen
Bij de tarieven is altijd een basis schadeverzekering inbegrepen. Afhankelijk van de verhuurmaatschappij en het pakket kunt u deze nog uitbreiden.

Kilometers
Bij de basisprijs van uw motorhome zijn een onbeperkt aantal kilometers inbegrepen.

Uitrusting
Een kampeeruitrusting is inbegrepen: slaapzakken, linnengoed, handdoeken, stoelen, koelkast, bestek, servies en wanneer nodig (afhankelijk van keuze camper; daktenten, campingtafel en stoelen is vaak inbegrepen.

Overige kosten 
Optionele extra’s, grensoverschrijdende toeslagen, eventuele achterlatingskosten, waarborgsom, brandstof en standplaatsen op de campings onderweg zijn niet inbegrepen bij de huurprijs.

Vervoer
Het vervoer naar het verhuurstation van de camper is niet altijd bij de huurprijs inbegrepen. Dit verschilt per maatschappij.

Specials
Bij een aantal campers en bij bepaalde periodes kunnen ‘specials’ van toepassing zijn. Wij adviseren u graag in de offerte welke specials voor u van toepassing kunnen zijn.

Reis restricties
U mag met het voertuig vaak rijden in de buurlanden: Botswana, Lesotho, Mozambique, Swaziland, Zambia, Zimbabwe en  Zuid-Afrika(u bent verplicht om dit bij boeking direct aan ons door te geven om te zorgen dat uw voertuig beschikt over de juiste papieren). Met het voertuig mag niet in Angola en Malawi worden gereden. Het rijden is alleen toegestaan op verharde en officiële onverharde wegen. Extra voor 4×4 campers: het rijden op officieel erkende 4×4 wegen is toegestaan.

Namibië

Praktisch

Geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners van Namibië zijn de Bosjesmannen, ook wel San-volken genoemd. Er zijn diverse Europese landen die in Namibië geheerst hebben. De Nederlanders rond 1800, de Engelsen van ongeveer 1866 tot 1885, de Duitsers tot 1915, daarna de Zuid-Afrikanen. In 1990 is Namibië onafhankelijk geworden.

Hoofdstad
De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

Oppervlakte
824.268 km2

Aantal inwoners
2.484.780 (2017)

Grenst aan
Noorden: Angola en Zambia (de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi vormen de natuurlijke grenzen)
Oosten: Botswana en Zuid-Afrika
Zuiden: Zuid-Afrika (de Oranjerivier is de natuurlijke grens)
Westen: Atlantische Oceaan

Taal
In Namibië wordt Engels, Duits en Afrikaans gesproken. Daarnaast is er een groot aantal inheemse talen.

Sport
– Cricket
– Voetbal
– Rugby

Veiligheid
Namibië is een veilig land om door te reizen. Er is weinig criminaliteit en de bevolking is zeer behulpzaam. Er is een grote tegenstelling tussen arm en rijk. Net zoals in Nederland dient u altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Namibië is een veilig land om te ‘bereizen’ per camper of bus. Er zijn veel gravelwegen (verharde zandwegen) waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Wij raden u af om te rijden wanneer het donker is.

Roken/niet roken
In sommige restaurants kent men een rookverbod.

Elektriciteit
Het voltage in Namibië is 220. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
220 V 50 Hz D / M

Inentingen
Hepatitis A
DTP
Gele koorts
In het uiterste noorden bij de grens met Angola komt het gehele jaar Malaria voor. In de rest van het land, normaal gesproken, alleen in de periode november tot juni.

Religie
Bijna 80% is christen, de overige zijn traditionele religies.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Namibië is de Namibische dollar (N$). De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De waarde van 1 Euro is ca. N$ 14,89 (juli 2017). U kunt overal euro’s wisselen. U kunt in Namibië ook met Zuid-Afrikaanse Randen betalen (niet andersom!). Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet. Gemiddeld:

Ontbijt N$ 40,-
Lunch N$ 50,-
Diner N$ 80,-
Koffie N$ 5,-
Bier N$ 9,-
Frisdrank N$ 9,-


Fooien
In Namibië is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer N$ 10,- per nacht.

Feestdagen

Nieuwjaar 01 januari
Onafhankelijkheidsdag 21 maart
Dag van de Arbeid 01 mei
Cassinga Day 04 mei
Afrika Dag 25 mei
Dag van de Mensenrechten 10 december
Kerstmis 25 en 26 december


Beste tijd
Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Namibië ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het daar zomer is gedurende onze winter. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt.

Reistijd
De vliegtijd naar Namibië is ongeveer 12 uur. Indien u met een overstap vliegt, dient u rekening te houden met ca. 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Namibië is het 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomerperiode is het 2 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor KLM, Lufthansa en South African Airways.

Douane
Er is een limiet aan de in- en uitvoer van goederen naar en van Namibië. Dit is beperkt tot een bedrag van ca. € 430,-. Let u ook op de waarde van de souvenirs die u mee terugneemt naar Nederland.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
Windhoek.

Vervoer ter plaatse
Er wordt links gereden.

Rijbewijs
U dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de minimumleeftijd voor het besturen van een auto is 21 jaar.

Klimaat
Namibië heeft een zeer droog klimaat, er valt bijna geen neerslag. Aan de kust kan het wat vaker regenen dan in het binnenland, veelal is het hier mistig. In onze zomer is het winter in Namibië, dit betekent dat de dagtemperaturen vanaf oktober gaan stijgen van ca. 20 graden tot ver boven de 30 graden. In de kustplaatsen zoals Swakopmund, Walvisbaai en Luderitz, is het iets koeler.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist. In onze winter kan het zeer warm zijn in Namibië. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. In de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen, ook indien u per camper reist. Voor de rest luchtige, katoenen kleding.

Eten & drinken
De keuken van Namibië is divers en je kunt er lekker eten. De Namibiërs eten veel vlees. Er is een ruime keuze aan wild en de ‘braai’ wordt vaak gebruikt. Langs de kust staat vaak verse vis op het menu. In de plaatsen Windhoek en Swakopmund zijn veel verschillende soorten restaurants. Verder kunt u er nog steeds Duitse producten tegenkomen zoals worst en bier, maar ook apfelstrudel.

Ontbijt
De Namibiërs eten als ontbijt eieren, bacon, toast, koffie en thee. Ze eten ook ‘brotchen’ met kaas en ham of ander beleg. Er wordt ook maïspap met melk, suiker en boter gegeten of cornflakes. De meeste Namibiërs eten een westers ontbijt.

Namibië

Reviews

Namibië
Familie van de Kam in Namibië
Goeidemiddag Amice David, Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een...
Namibië
Familie Suurbach in Namibië
Was een geweldige vakantie! Na drie keer met de kids naar Zuid-Oost...
Namibië
Filmpje familie Van der Maal Namibië per camper
Wie?: Familie Van der Maal, familie Giebels en kinderen Stijn (9) en...