Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland per Camper

Ontdek net als ontdekkingsreiziger Abel Tasman de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland. Van vulkanen en gletsjers tot aan geisers en (heel veel) schapen… Dompel je onder in de cultuur van de Maori en leer de stoere ‘ha-ka’ dans. De gave ‘back-to-basic’ campings van de overheid liggen mídden in de natuur, op unieke plekjes. Dus hoe kunt u deze natuurbestemming bij uitstek beter ontdekken dan per camper! (Er zijn uiteraard ook luxere campings met meer (kinder-)faciliteiten te vinden.) En hebben de kinderen het ergens naar hun zin? Bij keuze voor een camperreis heeft u alle vrijheid wat betreft uw reis en route. Reizen tussen het Noorder- en Zuidereiland is bovendien geen enkel probleem, uw camper kan gewoon mee op de veerboot.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over de camper die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie routesuggestie. Vraagt u hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Reviews

Nieuw Zeeland Familie Balkenhol in Nieuw-Zeeland en Australië Hallo Travelnauts team, Hierbij een kort verslag van onze reis door Nieuw Zeeland en Australië. Mijn...
  • Unieke plekjes
  • Maori cultuur
  • Ongerepte natuur
  • ‘Scenic’ routes
  • Knus ‘huis’ op wielen
  • Eigen keuken en douche
  • Vrijheid
  • Gletsjers
  • Grotten met groeiwormen

Maui

  * Goede kwaliteit en service
  * Eersteklasse campers
  * Campers tot 2 jaar oud
  * Campers met 2-6 slaapplaatsen
  * Werken met flextarieven op basis van vraag en aanbod

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Britz

  * Grootste verhuurder in Australië
  * Middenklasse campers
  * Campers van 1 tot 5 jaar oud 
  * Campers met 2-6 slaapplaatsen
  * Werken met flextarieven op basis van vraag en aanbod

Klik hier voor het assortiment aan campers

 

Nieuw Zeeland

Programma

De verschillende verhuurmaatschappijen bieden een afwisselend assortiment aan campers. Wij hebben de meest gangbare typen voor gezinnen met minimaal 2 kinderen uitgelicht:

Maui Beach

Geschikt voor maximaal 4 volwassenen

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 7,10 tot 7,21 meter Cab over bed: 1,63 x 1,96 meter Airco in Camper & Cabine
Breedte: 2,50 meter Dinette bed: 1,45 x 2,20 meter Douche/Toilet
Hoogte buiten: 3,25 meter Automaat/Diesel
Hoogte binnen: 2,10 tot 2,15 meter Kinderzitje mogelijk

 

    

Andere beschikbare typen bij Maui:
Cascade * Geschikt voor 4 volwassenen
River * Geschikt voor 6 volwassenen
Sunset * Geschikt voor 6 volwassenen

Britz Frontier

Geschikt voor 4 volwassenen en 1 kind

Afmetingen Bedden Faciliteiten
Lengte: 7,21 meter Cab over bed: 1,50 x 2,10 meter Airco in Camper & Cabine
Breedte: 2,34 meter Dinette bed: 1,20 x 1,85 meter Douche/Toilet
Hoogte buiten: 3,25 meter 2-persoonsbed: 2,10 x 1,55 meter Automaat/Diesel
Hoogte binnen: 2,15 meter Kinderzitje mogelijk

 

    

Andere beschikbare typen bij Britz:
Explorer * Geschikt voor 4 volwassenen
Voyager * Geschikt voor 4 volwassenen

Vista * Geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen

Nieuw Zeeland

Prijzen

De prijzen voor de campers zijn o.a. afhankelijk van de vertrekdatum, aantal huurdagen, verzekeringspakket en worden veelal gebaseerd op vraag en aanbod. De kosten variëren van ca. € 80,- tot € 220,- per dag.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over de camper die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie routesuggestie. Vraagt u hiervoor vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Verzekeringen
Bij de tarieven is altijd een basis schadeverzekering inbegrepen. Afhankelijk van de verhuurmaatschappij en het pakket kunt u deze nog uitbreiden.

Kilometers
Bij de basisprijs van uw motorhome zijn een onbeperkt aantal kilometers inbegrepen.

Uitrusting
Een camperuitrusting is inbegrepen: slaapzakken, linnengoed, handdoeken, stoelen, koelkast, bestek, servies e.d.

Overige kosten 
Optionele extra’s, eventuele achterlatingskosten, waarborgsom, brandstof en standplaatsen op de campings onderweg zijn niet inbegrepen bij de huurprijs.

Vervoer
Het vervoer naar het verhuurstation van de camper is niet altijd bij de huurprijs inbegrepen. Dit verschilt per maatschappij.

Specials
Bij een aantal campers en bij bepaalde periodes zijn ‘specials’ van toepassing. Denkt u aan gratis pakketten bij een bepaald aantal kilometers of u betaalt geen achterlatingskosten bij bepaalde routes. Wij adviseren u graag in de offerte welke specials voor u van toepassing kunnen zijn.

Reis restricties
Bij het bepalen van uw route dient u rekening te houden met de routebeperkingen die door de verhuurmaatschappij zijn opgesteld. Indien u zich hier niet aan houdt en problemen ondervindt op een weg waarvoor een beperking geldt, is uw verzekering niet geldig. U mag bijvoorbeeld niet rijden op ongeplaveide wegen en niet-openbare wegen (m.u.v. de wegen naar campings en in nationale parken). Daarnaast is het niet toegestaan om met uw camper over een aantal vooraf bepaalde wegen te rijden. Houdt u zich aan deze beperkingen, anders zijn de verzekeringen niet meer geldig. In de offerte adviseren we u hierin uitgebreid.

Nieuw Zeeland

Praktisch

Geschiedenis
Nieuw-Zeeland is ontstaan door twee vulkaanuitbarstingen. De eerste zo’n 30.000 jaar geleden en de andere in het jaar 181 na Chr. De eerste mensen uit Polynesië, de Maori’s, vestigden zich er vanaf ongeveer 500 na Chr. De eerste Europeanen, onder leiding van de Hollandse zeevaarder Abel Tasman, kwamen rond 1642 aan land. Hij gaf het land de naam “Statenland”. Later werd deze naam veranderd in “Nova Zeelandia”, naar de provincie Zeeland.

Het duurde alleen nog tot 1769 tot de eerste Europeanen zich er vestigden. Dit was James Cook. Na vele oorlogen tussen de oorspronkelijke bewoners en de Europeanen, is er in 1840 een verdrag getekend, waarbij Nieuw-Zeeland een onafhankelijke Britse kolonie werd. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw is Nieuw-Zeeland steeds meer onafhankelijker geworden.

Nieuw-Zeeland heeft een weergaloze overdaad aan ongerepte natuur te bieden en bestaat uit een Noorder- en Zuidereiland en een reeks kleinere eilanden de Chathameilanden. De bevolking stamt voor meer dan 90% af van Britse kolonisten. De manier van leven is onmiskenbaar Engels. De oorspronkelijke bewoners zijn de Maori`s. Pas in de 20e eeuw hebben o.a. door de verbeterde medische zorg en de officiële erkenning en de bevordering van de traditionele Maoricultuur, ertoe bijgedragen, dat de Maori`s als bevolkingsgroep zijn blijven bestaan. Tegenwoordig bestaat 10% van de bevolking uit Maori`s.

Welington is de hoofdstad en is gelegen op het Noordereiland. Hier zetelt de regering. De stadskern wordt gedomineerd door fraaie Victoriaanse bouwwerken, zoals de Victoria universiteit, parlementsgebouw, en de kathedraal. Op het Noordereiland liggen de vruchtbare graslanden en actieve vulkanen, zoals de Mount Egmont aan de westkust, Ruapehu met zijn eeuwige sneeuw en de Mount Ngauruhoe.

Hoofdstad
De hoofdstad van Nieuw Zeeland is Wellington.

Oppervlakte
275.042 km2

Aantal inwoners
4.510.327 (2017)

Grenst aan
Noorden: Zuidelijk deel van de Grote Oceaan

Oosten: Zuidelijk deel van de Grote Oceaan
Zuiden: Zuidelijk deel van de Grote oceaan
Westen: Tasman Zee

Taal
De voertaal is Engels en Maori.

Sport
Rugby

– Cricket
– Golf
– Bungee jumpen

Veiligheid
Nieuw Zeeland is een zeer veilig land om in te reizen per auto of camper. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, vooral in de grotere steden. Het criminaliteitscijfer ligt echter zeer laag. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Let op: in Nieuw Zeeland wordt aan de linkerkant gereden.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in o.a. restaurants, publieke gebouwen en theaters. Restaurants dienen minimaal 1 rookvrije ruimte te hebben. In de praktijk is dit niet te vinden, waardoor de restaurants rookvrij zijn.

Elektriciteit
Het voltage in Nieuw Zeeland is 230V. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage

Frequentie

Type stekker

240 V

50 Hz

I

Inentingen
Voor Nieuw Zeeland zijn geen inentingen nodig. De hygiënenormen zijn erg hoog. Ziektes als Malaria komen er niet voor.

Religie
Bijna 75% is Christelijk

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Nieuw Zeeland is de Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. NZ$ 1,48. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd. Soms heeft u uw pincode bij uw creditcard nodig.

Prijsindicatie
In Nieuw Zeeland lopen de prijzen voor horeca uiteen. Een bagel met koffie kost ongeveer NZ$ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. NZ$ 10,- . Buiten de hotels kunt u vaak voordeliger eten.

Gemiddelde kosten

Ontbijt NZ$ 15,-
Lunch NZ$ 20,-
Diner NZ$ 30,-
Koffie NZ$ 2,-
Bier NZ$ 3,-
Frisdrank NZ$ 2,-

Fooien
In Nieuw Zeeland is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer NZ$ 2,- per dag.

Feestdagen

01 en 02 januari Nieuwjaarsdag
06 februari Waitangi dag
25 april Anzac dag
03 juni Queen’s birthday
21 oktober Dag van de arbeid
25 en 26 december Kerstmis


Beste tijd
Nieuw Zeeland kunt u het beste bezoeken de tussen de maanden september tot en met maart/april. Omdat het onder de evenaar ligt, is het er zomer gedurende onze winter.

Reistijd
Nieuw Zeeland ligt ver van Nederland vandaan. Houd rekening met een totale reistijd van minimaal 24 uur. Daarom adviseren we u om, zowel op de heen- als de terugweg, te overnachten in Azië. In ongeveer 13 uur vliegt u naar uw bestemming in Azië, vervolgens heeft u daar gemiddeld 3 uur overstaptijd. Daarna vliegt u in 9 uur door naar uw bestemming in Nieuw-Zeeland.

Tijdsverschil
Alleen van november tot begin maart is er verschil van 12 uur in Nieuw-Zeeland, de rest van de maanden is dit 10 uur.

Bagage
Indien u economy class vliegt, mag u 23 kg bagage meenemen. Dit geldt voor Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Cathay Pacific, Qantas.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Nieuw Zeeland, aangezien men erg waakt voor “besmettingen”.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat geldig is tot en met 3 maanden na terugkomst in Amsterdam. U heeft tevens een toeristenvisum nodig om Nieuw Zeeland binnen te komen. Dit wordt in het vliegtuig verstrekt. Uw kinderen dienen eveneens in het bezit te zijn van een eigen paspoort en een visum.

Vertrekbelasting
Alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticket prijzen.

Aanvlieghavens
U kunt vliegen naar Auckland, Christchurch en Wellington. Verder kunt u uiteraard naar vele binnenlandse steden vliegen.

Vervoer ter plaatse
Trein: treinvervoer in Nieuw Zeeland is beperkt mogelijk. Enkel de grote steden zijn verbonden per spoor. U heeft hierbij geen mogelijkheden om in interessante plaatsen uit te stappen. Het reizen per trein is wel comfortabel

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken, wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen maar per huurauto.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt door de grote afstanden in Nieuw Zeeland het vliegtuig gebruikt. Uiteraard adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig of auto/camper te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs.

Klimaat
De seizoenen in Nieuw Zeeland zijn tegenovergesteld aan Nederland.

Zo duurt de lente van september tot november, de zomer van december tot februari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus.
Er is een gematigd zeeklimaat en van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder.
Het noorden kent een tropisch klimaat. In de hoge bergen ligt het gehele jaar sneeuw.

Zonnebescherming
In Nieuw Zeeland schijnt de zon feller dan in Nederland. Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Blijf uit de zon tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
De nachten kunnen koud en dagen soms zeer warm zijn, afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. Maar een vest is geen overbodige luxe, zeker als u ook per camper reist.

Eten en drinken
De Nieuw-Zeelandse keuken lijkt erg op die van de Britse keuken.Door de vele Aziatische bewoners zijn er ook veel invloeden uit deze keuken terug te vinden. De Maori’s hebben een feestmaaltijd dat ‘hangi’ heet: groente, vis en vlees, en wordt gaar gestoomd in warme stoomputten. Dit kunt u op het noordelijke eiland Rotorua tegenkomen.

Ontbijt
De Nieuw Zeelanders eten in de zomer als ontbijt toast, cornflakes, vers fruit en vruchtensappen. In de winter wordt er veel pap of Weet-Bix met warme melk gegeten, maar ook eieren, bacon, gebakken tomaten en champignons en zelfs pannenkoekjes. Hier wordt koffie of thee bij gedronken.

Nieuw Zeeland

Reviews

Nieuw Zeeland
Familie Balkenhol in Nieuw-Zeeland en Australië
Hallo Travelnauts team, Hierbij een kort verslag van onze reis door Nieuw...
Australië
Familie Krop – Draaijer in Nieuw-Zeeland en Australië
We zijn inmiddels 2,5 weken terug en heb al sinds het eerste...
Nieuw Zeeland
Reisblog Nieuw-Zeeland
Hoi Travelnauts, We hebben een reisblog gemaakt op http://maartjearntz.reislogger.nl/. Daar plaatsen we...
Nieuw Zeeland
Nieuw-Zeeland per camper
Hi Bart, We hebben een super mooie reis gehad!! Echt ontzettend genoten...
Nieuw Zeeland
Vakantie in Nieuw-Zeeland
Beste Erwin, Allereerst wil ik jullie allen heel hartelijk bedanken voor de...
Nieuw Zeeland
Nieuw-Zeeland per camper
Beste Erwin, We zijn inmiddels een paar dagen thuis en we hebben...
Nieuw Zeeland
Vakantie Nieuw-Zeeland
Beste Travelnauts, Bart, David ea, Het was een erg mooie reis, alles...