Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West-Canada; Treinreis Rocky Mountaineer

Deze treinrit wordt getipt als één van werelds mooiste treinritten. Dwars door de Rocky Mountains brengt deze reis u een onvergetelijke ervaring. Niet zomaar een ritje… De Rocky Mountaineer brengt u naar plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen. Het bergland met besneeuwde toppen, oneindige wouden en diepe valleien komen maken grote indruk vanuit dit perspectief. Een luxe meerdaagse reis voor de echte liefhebber.

  • Panoramareis
  • Beren
  • Gletsjers
  • Elanden
  • Bergen en valleien
  • Mooiste treinreis ter wereld

Dag 1 Amsterdam – Vancouver
Dag 2 Vancouver – Kamloops
Dag 2 Kamloops – Banff/Lake Louise
Dag 3 Vertrek Banff/Lake Louise

U kunt de reis ook in tegengestelde richting maken. De bijzondere treinreis met de Rocky Mountaineer kunt u boeken als onderdeel van een rondreis door West-Canada en kan worden toegevoegd aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Canada.

Canada

Programma

Deze bijzondere treinreis met de Rocky Mountaineer kunt u boeken als onderdeel van een rondreis door West-Canada en kan worden toegevoegd aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Canada.

Dag 1
Amsterdam – Vancouver
Verblijf: Georgian Court Hotel

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Vancouver. Indien er tijd over is, kunt u in de avond nog een wandeling door Vancouver maken.

Bij het arrangement van de Rocky Mountaineer is één overnachting in het Georgian Court hotel inbegrepen, in overleg met u kunnen we het verblijf in Vancouver verlengen.

Vancouver
Vancouver heeft het allemaal: een heerlijke sfeer, prachtige ligging tussen de bergen en aan de oceaan, ’s winters een skigebied op steenworpafstand, ’s zomers een zeer constante zonnige 23 graden met nauwelijks regen, cultuur in de vorm van vele musea, waarvan er diverse in het teken staan van de First Nations, natuur in de vorm van het uitgestrekte Stanley Park met haar beroemde totempalen, een historisch hart met de naam Gastown, populaire winkel- en uitgaansgelegenheden in de omgeving van Robson Street en niet te vergeten het gerenoveerde Granville Island dat tegenwoordig als culinair stadsdeel dienst doet, met tal van restaurants en een grote markt. De stad is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden, die grote delen van British Columbia verkende. Of u nu een stedenliefhebber bent of niet; in deze stad is voldoende te beleven om enkele dagen lekker rond te slenteren.

Georgian Court Hotel
Dit mooie boutique hotel ligt midden in het centrum van Vancouver, niet ver van Robson Street. De 180 kamers van The Georgian Court Hotel zijn voorzien van tv, airconditioning, WiFi, kluisje, minibar, koffiezetapparaat en föhn. Het hotel biedt een fitnessruimte en een spa met hot tub en stoombad. Er zijn twee eetgelegenheden; Frankie’s Italian Kitchen en Frankie’s Bar. Er is shuttle service en fietsverhuur aanwezig. Tegen betaling kunt u tevens gebruik maken van was service.

Dag 2
Vancouver – Kamloops
Verblijf: hotel Kamloops

Vandaag gaat het treinavontuur beginnen! U reist de komende dagen aan boord van de luxe Rocky Mountaineer. Vandaag gaat u van de kustplaats Vancouver naar Kamploops, in het hart van British Columbia. Tijdens de reis vandaag zult u het landschap zien veranderen. Onderweg ziet u van de groene vlaktes van Fraser Valley, tot bossen en canyons omgeven door bergpieken tot een woestijnachtig landschap van de binnenlanden van British Columbia. Hoogtepunten tijdens deze dag zijn de bulderende wateren van Hell’s Gate in Fraser Canyon en de steile hellingen langs de Thompson River. U sluit de reis van vandaag af al rijdend langs Kamloops Lake. Ontbijt en lunch vandaag zijn inbegrepen. U overnacht in een sfeervolhotel in Kamloops.

Dag 2
Kamloops – Banff/Lake Louise
Verblijf: Fairmont Chateau Lake Louise

Uw reis gaat vandaag verder oostwaarts richting de overweldigende Canadian Rockies in de provincie Alberta. Wederom ziet u spectaculaire uitzichten terwijl u langs ranches en hoge bergpassen en door opmerkelijk tunnels uit de rijke spoorweghistorie van Canada reist. Hoogtepunten van vandaag zijn de klim over Rogers Pass, de Kicking Horse Canyon, de Spiral Tunnels en natuurlijk de gletsjers en besneeuwde bergtoppen van de Canadese Rockies. De treinreis eindigt bij het prachtige Lake Louise. Ontbijt en lunch zijn vandaag eveneens inbegrepen.

Fairmont Chateau Lake Louise
Zeer stijlvol, beroemd en luxe hotel van de Fairmont-keten, als enige direct gelegen aan Lake Louise, met uitstekende restaurants en een service van topniveau. Alleen al de reis naar het hotel toe is een belevenis, met ongeëvenaarde uitzichten op hoge bergen en bruisende rivieren. Deze ‘diamant in de wildernis’ is prachtig gelegen, als enige hotel direct aan Lake Louise. U heeft hier een fantastisch uitzicht op het fraaie meer, ingeklemd tussen de met sneeuw bedekte bergtoppen. Diverse paden bieden u de mogelijkheid tot het maken van mooie wandeltochten en kano’s dagen u uit om het meer op te gaan. Of kies voor paardrijden en mountainbiken. De winter verandert de omgeving in een sprookjesachtig ‘winter-wonderland’ waarin u sledehondentochten kunt maken en kunt skiën. De kamers zijn klassiek ingericht en voorzien van airco en internettoegang. Het hotel beschikt over zeer veel faciliteiten, waaronder meerdere restaurants en een binnenzwembad.

Het Fairmont Chateau Lake Louise is een begrip. Ooit was het een mooi chalet aan het meer, tegenwoordig is het een chique hotel met 700 hotelkamers. De ligging is wat dit hotel zo bijzonder maakt: in het bos, aan de oever van het meer, met aan de ene kant uitzicht op de Victoria gletsjer en de andere kant op Bow Valley. Van binnen ademt het hotel luxe: prachtige gangen, zalen, restaurants, bars, winkels etc. Toch is de sfeer heel ontspannen. U zult hier genieten en merken da took niet-gasten graag een kijkje in dit bijzondere hotel komen nemen.

Dag 3
Vertrek Banff/Lake Louise
’s Ochtends checkt u uit bij uw hotel. Einde van een bijzondere reis..

Wij overleggen graag het vervolg van uw reis met u.
Bovenstaande reis kunt u ook in omgekeerde richting maken, tevens zijn er ook andere routes mogelijk. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Canada

Prijzen

Richtprijs: vanaf € 1195,- per persoon.

De prijzen zijn afhankelijk van data, gezinssamenstelling, treinklasse, reisperiode. Wij voegen deze 3-daagse bouwsteen graag toe aan een van onze op maat gemaakte rondreizen door Canada. Laat ons gerust weten of dit reisonderdeel u aanspreekt, Travelnauts maakt dan vrijblijvend een offerte voor de door u gewenste data en reis.

Inclusief:
– 3 hotelovernachtingen
– Treinrit, inclusief 2x ontbijt en 2x lunch tijdens deze bouwsteen
– Vervoer van hotels naar treinstations v.v. in Vancouver, Kamloops en Lake Louise
– Documentatiepakket

Exclusief:
– Overige maaltijden
– Fooien
– Persoonlijke uitgaven
– Entreegelden parken
– Eventuele excursies

De Rocky Mountaineer rijdt van april t/m oktober.

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews