Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Peru

Special: Avontuur in Peru

Elk land ter wereld heeft iets bijzonders, maar Peru is uniek.
De Inca’s hebben hier veel sporen nagelaten, die tot op de dag vandaag nog te bezichtigen zijn. Samen met uw kinderen bezoekt u het bekendste bouwwerk van de Inca’s; Machu Picchu. Maar er valt nog veel meer te zien in Peru. Zoals de mooie Colca Canyon waar u condors kunt spotten, de prachtige natuur, de vriendelijke bevolking in kleurrijke kleding en de vele lama’s die u tijdens uw reis ongetwijfeld tegen zult komen maken deze reis afwisselend en indrukwekkend. Vanwege de grote afstanden maakt u een aantal binnenlandse vluchten, maar u maakt ook een schitterende treinreis over de hooglanden van Puno naar Cusco.

Dé highlights van Peru:
Arequipa en het Titicacameer
Cusco
Machu Picchu
Inca Trail
Colca Canyon
Jungle
Lima
Andes gebergte

Een stukje geschiedenis..
Peru behoorde tot het rijk van de Inca’s, met Cuzco als hoofdstad, voordat de Spanjaarden kwamen. Het land kent een roerige regeringsgeschiedenis; na de Spanjaarden in 1821 kwamen er verschillende dictatoren en democraten. In die tijd is er in Peru veel gevochten om de landsgrenzen. Vooral de oorlog met met Chili was één van de heftigste oorlogen, die Peru uiteindelijk verloor. Hierdoor heeft het land 2 provincies af moeten staan aan Chili.

Beste reistijd
U kunt Peru het gehele jaar door goed bezoeken. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden, met de Nederlandse zomervakantie als top. Het land is opgedeeld in 3 klimaatzones:
De kust – het gehele jaar door goed te bezoeken.
De hooglanden – goede maanden hiervoor zijn mei tot en met september.
De Amazone – ook hier geldt dat mei tot en met september de beste reisperiode.

Maak uw reis extra bijzonder:

Amazone avontuur in Peru voor kinderen
Samen met een deskundige gids gaan uw kinderen op pad in de Amazone. Gebaseerd op het verhaal van het zes jarige meisje Ania dat in de jungle leeft leren de kinderen van alles over de natuur. Ze gaan op zoek naar kaaimannen, maken boottochten en gaan in het donker op zoek naar dieren. En de ouders? Die mogen met de kinderen mee, maar mogen ook de volwassen activiteiten ondernemen. Een zeer leerzame trip in de jungle!

Het Titicacameer Homestay
Vaar over een van de hoogstgelegen meren ter wereld; het Titicacameer. Tijdens deze bouwsteen bezoekt u de drijvende rieteilanden van Uros, het ‘gewone’ eiland Taquile waar u het leven van de indianen kunt gadeslaan. U overnacht bij een lokale familie op het eiland Amantani.

Peru

Programma

Inclusief:
–    Internationale vluchten inclusief luchthavenbelasting
–    Binnenlandse vluchten inclusief luchthavenbelasting (indien van toepassing)
–    Vervoer Lima – Ica – Nazca – Arequipa per lokale bus (van Nazca naar Arequipa 1e klas)
–    Gezamenlijk vervoer van Puno naar Cusco met Engelssprekende gids
–    Privé vervoer van –en naar de luchthavens
–    Alle overnachtingen
–    Maaltijden zoals beschreven
–    Documentatie pakket voorafgaand aan de reis
–    Verrassing voor de kinderen!

Exclusief:
–    Overige maaltijden
–    Fooien
–    Overige optionele excursies en entreegelden optionele activiteiten
–    Persoonlijke uitgaven
–    Reis – en annuleringsverzekering

Peru

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van de vertrekdatum, vluchten, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging en zijn op aanvraag beschikbaar. Wij werken graag een voorstel voor u uit.

Travelnauts neemt graag uw reiswensen met u door en adviseert u over rondreis die het best bij uw gezin past. We verzorgen ook de vluchten, eventuele hotelovernachtingen en voorzien u van een mooie route. Vraagt u hiervoor een offerte bij ons aan.

Peru

Praktisch

Geschiedenis
Peru behoorde lang tot het rijk van de Inca’s, met Cuzco als hoofdstad, voordat de Spanjaarden kwamen. Het land kent een roerige regeringsgeschiedenis na de Spanjaarden in 1821, kwamen er verschillende dictatoren en democraten. In die tijd is er in Peru veel gevochten om de landsgrenzen. Vooral met Chili was één van de heftigste oorlogen, die Peru uiteindelijk verloor. Hierdoor heeft het land 2 provincies af moeten staan aan Chili.

Oppervlakte
1.285.216 km²

Aantal inwoners
30.741.062 (2016)

Grenst aan
– Noorden: Ecuador, Colombia
– Oosten: Brazilië, Bolivia
– Zuiden: Chili
– Westen: Grote oceaan

Taal
De officiële voertaal is Spaans. De inheemse bevolking spreekt vaak Quechua. In afgelegen gebieden kan het voorkomen dat de bevolking geen Spaans spreekt. Het Engels wordt echter in de drukbezochte gebieden vrijwel overal gesproken. Het is echter aan te raden om een paar woorden Spaans te leren om het contact met de lokale bevolking te vergemakkelijken.

Sport
Voetbal is de populairste sport in Peru.

Veiligheid
Peru is een goed bereisbaar land. Echter geldt dat het nog wel in de kinderschoenen staat op het gebied van toerisme. De reizen die Travelnauts aanbiedt vallen binnen het geadviseerde reisgebied.

Roken/niet roken
In Peru is het niet toegestaan om te roken in de hotelkamers.

Elektriciteit
Voltage                Frequentie                        Type stekker
220V                    60 Hz                                   A / B / C  

Inentingen
Vaccinaties worden wel dringend aangeraden maar niet verplicht. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze uw de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen. Voor Peru worden de volgende inentingen aangeraden:
* DTP (difterie, tetanus, polio)
* Tyfus
* Geelzucht

Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Religie
Ruim 80% van de bevolking is Rooms-Katholiek.

Geld/Bankzaken

Valuta
Het geldige betaalmiddel in Peru is de Sol. Dollars zijn echter overal geaccepteerd. In de steden en bij aankomst op het vliegveld is het zeer goed mogelijk om geld te wisselen. Indien u op een trektocht gaat is het aan te raden om wisselgeld mee te nemen, aangezien in de afgelegen dorpen tijdens een trekking vaak weinig wisselgeld voorhanden is. Creditcards zijn geaccepteerd in de grotere hotels en chique restaurants. Banken zijn meestal alleen ‘s ochtends geopend van maandag t/m vrijdag.

Prijsindicatie
Ontbijt                 €5,-
Lunch   €8,-
Diner    €15,-
Koffie   €2,-
Bier       €3,-
Frisdrank           €3,-

Fooien
Het is gebruikelijk om bij de eetgelegenheden circa 10% fooi te geven. In hotels, de chauffeurs en gidsen waarderen een fooi.

Feestdagen

01 januari Ano Nuevo (Nieuwjaar)
02 februari La Virgen de la Candelaria
01 mei Dag van de Arbeid
Juni Corpus Christi: 9e donderdag na Pasen met spectaculaire processie in Cuzco
24 juni Inti Raymiet: met name in Cuzco een spektakel met straatdansen en parades
29 juni San Pedro y San Pablo
28-29 juli Fiestas Patrias: Onafhankelijkheidsdag
30 augustus Santa Rosa de Lima, grote processies in Lima
08 oktober Battle of Angamos
18 oktober El Senor de Los Milagros, religieuze processies in Lima, mensen dragen paarse kleding
01 novermber Todos Santos, allerheiligen
02 november Dia de los Muertos, allerzielen
05 november Puno dag, spectaculaire kostuums en straatdansen in Puno
08 december Fiesta de la Purisima Concepcion
25 december Navidad, kerstmis

Beste tijd
U kunt Peru het gehele jaar door goed bezoeken. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden, met de Nederlandse zomervakantie als top. Het land is opgedeeld in 3 klimaat zones:
De kust – het gehele jaar door goed te bezoeken.
De hooglanden – goede maanden hiervoor zijn mei tot en met september.
De Amazone – ook hier geldt dat mei tot en met september de beste reisperiode.

Tijdsverschil
In Peru is het 6 uur vroeger dan in Nederland (in de wintertijd).

Bagage
Op binnenlandse vluchten is gemiddeld 20 kg. Houdt u er rekening mee dat dit kan afwijken, dit wordt aangegeven per luchtvaartmaatschappij.

Paspoort en visa
U heeft voor de reis naar Peru geen visum nodig, wel moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Vertrekbelasting
Er geldt geen vertrekbelasting voor Peru.

Aanvlieghavens
Lima en Cuzco zijn de belangrijkste aanvlieghavens in Peru.

Vervoer ter plaatse
Trein: Peru kent een prima treinverbinding.
Bus: er rijden verschillende bussen in Peru, Cruz del Sur en nog veel meer. Tevens rijden er veel kleine bussen in de steden.
Taxi: er rijden voldoende taxi’s in Peru. Houdt u er rekening mee dat de meter aan staat.
Binnenlandse vluchten: er zijn goede en voldoende binnenlandse vluchten in Peru.

Klimaat
In Peru bevinden zich twee uitersten: de bergen en de kust. In de bergen en dus ook bij de meeste archeologische sites kan het overdag aangenaam warm tot fris zijn, terwijl het ’s nachts erg kan afkoelen tot onder nul, afhankelijk van de hoogte. Een plotse weersverandering in de bergen is geen uitzondering. In de periode van december tot maart valt de meeste neerslag. Van mei tot september is de droogste en meest favoriete periode om in de bergen te reizen. De kust aan Paracas is de zone met de minste neerslag. Toch steekt er van mei tot oktober over het algemeen aan de kust veel mist op, die meestal in de namiddag verdwijnt. In juli, augustus en september kan het er behoorlijk fris zijn. Van december tot april zijn er veelal heldere hemels en hoge temperaturen.

Zonnebescherming
In Peru schijnt de zon een stuk feller dan in Nederland. Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Omdat er in Peru verschillende klimaten zijn is het advies om rekening te houden met allerlei weersomstandigheden. Denkt u vooral aan lagen kleding.

Eten en drinken
De Peruaanse keuken kent zijn oorsprong vanuit Spanje. Door de jaren heen is het gemengd met andere nationaliteiten, zoals Afrikaans, Italiaans en de Aziatische keuken. Typerend voor Peru is uiteraard het vleesgerecht, welbekend cavia of alpaca.

Ontbijt
In Peru is een licht ontbijt gebruikelijk, denkt u hierbij aan brood met koffie of thee.

Peru

Reviews

Voor deze special zijn er nog geen reviews.