Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West-Canada; Sundance Guest Ranch

Slapen op een ranch in Canada
Verblijf op een heuse Western Ranch, een unieke ervaring! Als bouwsteen toe te voegen aan uw rondreis door het westen van Canada.

  • Paardrijden
  • Cowboys
  • Lasso werpen
  • Western danslessen
  • Zwemmen
  • Vee drijven
  • Kampvuur

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Aankomst bij de ranch
Dag 2 Ranchverblijf
Dag 3 Vervolg van de rondreis

Vandaag vervolgt u uw rondreis door Canada. We zijn u uiteraard van dienst bij de planning van de gehele reis.

Canada

Programma

Het bezoek aan de ranch in onderdeel van een rondreis door het westen van Canada, u kunt deze bouwsteen toevoegen aan al onze andere op maat gemaakte reisprogramma’s in Canada.

Dag 1
Aankomst bij de ranch
Verblijf: Sundance Guest Ranch

Sundance Guest Ranch
Deze kindvriendelijke ranch wordt beheerd door een familie welke u een kijkje laat nemen in het ‘western’ leven op de ranch. De Sundance Guest Ranch is gelegen in een prachtige omgeving met uitzicht op de Thompson River Valley en is de thuisbasis van meer dan 80 paarden.

Op een ontspannen manier maakt u kennis met het ruige landschap. De familie organiseert elke ochtend en middag buitenritten voor elke niveau. Deze ritten duren circa 2 uur en zijn inbegrepen bij uw verblijf. Verder beschikt de ranch over een buitenzwembad, een tennisbaan, wandelpaden en mogelijkheden tot volleybal. Voor de nabij gelegen golfbaan en vis mogelijkheden dient u, uw eigen spullen mee te nemen.

De ranch beschikt over 22 kamers welke zijn voorzien van een queen-size bed, airconditioning, douche en/of bad. De 3 deluxe kamers zijn voorzien van een king-size bed, koelkast en koffie- en thee faciliteiten. Tevens beschikt de ranch over enkele speciaal voor kinderen ingerichte kamers. Uw kinderen kunnen dan gebruik maken van een speciale vleugel met een kids lounge!

Let op!:
– Maximale lengte voor de paardrijd tochten is 1,70 meter en het maximale gewicht is 85 kg
– Cowboy boots voor de paardrijd tochten kunt u gratis ter plaatse huren
– Helmen zijn verplicht voor kinderen jonger dan 18 jaar, u kunt deze gratis ter plaatse huren
– Gebruik van de babysit service dient vooraf te worden aangevraagd
– Ontspannende massages kunnen ter plaatse worden gereserveerd tegen betaling
– Gasten van het Sundance Guest Ranch dienen een gezondheidsverklaring te tekenen voordat zij deelnemen aan de paardrijd tochten

Dag 2
Ranchverblijf
Verblijf: Sundance Guest Ranch

Alle bovenstaande activiteiten zijn inbegrepen. Uw kinderen zullen samen met u genieten van deze unieke ervaring!

Dag 3
Vervolg van de rondreis

Vandaag vervolgt u uw rondreis door Canada. We zijn u uiteraard van dienst bij de planning van de gehele reis.

Canada

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Vraagt u gerust een vrijblijvende offerte aan voor een gedetailleerd kostenoverzicht.

Inclusief:
–           Twee of meer overnachtingen
–           3 Maaltijden per dag. Kinderen jonger dan 15 jaar eten tijdens de lunch en diner eerder en apart van de ouders
–           2 Paardrijd tochten van circa 2 uur per dag. Deze tochten vinden plaats onder begeleiding en in groepsverband. Het gebruik van onder andere zadels is inbegrepen
–           Gebruik van de faciliteiten op de ranch
–           Deze bouwsteen wordt toegevoegd aan uw rondreis door West-Amerika

Exclusief:
–          Optionele extra’s

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews