Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Canada

West-Canada; The Rockies

Bekijk de absolute hoogtepunten van West-Canada tijdens deze reis van Calgary naar Vancouver! De trip voert door de beroemde Rocky Mountains over de prachtige Icefields Parkway. Langs de bergen van Sun Peaks, Maligne Lake waar u kunt raften en heerlijke hotsprings heeft rijdt u verder naar Vancouver Island. Geniet van het Brits ogende Victoria en ga whalewatchen voor de kust! Uw reis eindigt in Vancouver, waar u heerlijk door Stanley Park kunt slenteren, totempalen kunt bekijken en een bezoekje kunt brengen aan de spannende Capilano Suspension Brigde en de grizzlyberen op Grouse Mountain. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Voor kinderen van 6 jaar en ouder zijn er wat meer excursies en activiteiten. Gedurende deze reis verblijft u  in betere middenklasse hotels en meestal hebben de hotels aparte slaapkamers voor de kinderen.

Reviews

Canada Familie Huigsloot in West-Canada Wie?: Jacobus Huigsloot en Johanna Horsmeier met hun kids Dionne (11) en Yoran (7). Waarheen?: Canada....
  • Beren
  • Kajakken
  • Zwemmen
  • Wandelen
  • Paardrijden
  • Warmwaterbronnen
  • Raften
  • Walvissen

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Calgary
Dag 2 Calgary
Dag 3 Calagary – Banff (Reisafstand: 130 km, circa 1,5 uur)
Dag 4 Banff
Dag 5 Banff
Dag 6 Banff – Jasper (Reisafstand: 290 km, circa 4 uur)
Dag 7 Jasper
Dag 8 Jasper – Sun Peaks (Reisafstand: 450 km, circa 5 uur)
Dag 9 Sun Peaks – Harrison Hot Springs (Reisafstand: 300 km, circa 3,5 uur)
Dag 10 Harrison Hot Springs – Victoria (Reisafstand: 220 km, circa 4,5 uur)
Dag 11 Victoria
Dag 12 Victoria – Vancouver (Reisafstand: 115 km, circa 3 uur)
Dag 13 Vancouver
Dag 14 Vancouver – Amsterdam
Dag 15 Aankomst in Amsterdam

 

Canada

Programma

Dag 1
Amsterdam – Calgary
Verblijf: International Hotel of Calgary

Na aankomst gaat u naar het verhuurstation en haalt u uw huurauto op. Op eigen gelegenheid gaat u naar uw hotel voor een welverdiende nachtrust.

Dag 2
Calgary en Drumheller
Verblijf: International Hotel of Calgary

Tip! breng een bezoek aan de plaats Drumheller. Hier vindt u de grootste dinosaurus tentoonstelling ter wereld, in het Royal Tyrrell Dinosaur Museum. U bezoekt de opgravingen en gaat daarmee 65 miljoen jaar terug in de tijd.

Dag 3
Calagary – Banff (Reisafstand: 130 km, circa 1,5 uur)
Verblijf: Banff Rocky Mountain Resort

Wij adviseren u om in de ochtend Calgary in te gaan, waarna u in de loop van de middag kunt vertrekken richting Banff National Park. U verwisselt nu het laagland voor de prachtige Rocky Mountains.

Dag 4
Banff
Verblijf: Banff Rocky Mountain Resort

Vandaag kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, Icefields Parkway, de Sulphur Mountain Gondola geeft een prachtig uitzicht.

Dag 5
Banff
Verblijf: Banff Rocky Mountain Resort

Eveneens zelf in te vullen met bijvoorbeeld een bezoek aan Lake Louise, Bow River of lekker struinen door Banff. Het hotel heeft een zwembad, tennisbanen, sauna en een squashbaan. Het is ook mogelijk om hier te paardrijden.

Dag 6
Banff – Jasper (Reisafstand: 290 km, circa 4 uur)
Verblijf: Lobstick Lodge

Vandaag rijdt u één van de mooiste trajecten van deze reis: over de Icefields Parkway. Een stop bij Morain Lake en het Peyto Lake is een must.

Dag 7
Jasper
Verblijf: Lobstick Lodge

Maak bijvorbeeld in de ochtend een Rafttour. In zo’n 1,5 uur legt u 16 kilometer af over de Athabasca rivier en ziet u Jasper National Park van een geheel andere kant. In de middag is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan Maligne Lake of Miette Hot Springs.

Dag 8
Jasper – Sun Peaks (Reisafstand: 450 km, circa 5 uur)
Verblijf: Nancy Greene’s Cahilty Lodge

Wederom een spectaculaire route vandaag, de Yellowhead Highway. Via Mount Robson, de hoogste berg in de Rocky’s en Wells Gray Provincial Park, rijdt u vandaag naar Sun Peaks.

Dag 9
Sun Peaks – Harrison Hot Springs (Reisafstand: 300 km, circa 3,5 uur)
Verblijf: Executive Hotel Harrison Hot Springs

Via Kamloops volgt u vandaag de Thompson River, door de Frasier Canyon met zeer steile wanden en watervallen. U komt uiteindelijk aan in de Frasier Valley en Harrison Hot Springs. Neem een heerlijke duik in de warmwater bronnen.

Dag 10
Harrison Hot Springs – Victoria (Reisafstand: 220 km, circa 4,5 uur)
Verblijf: Harbour Towers Hotel

Vertrek vroeg vandaag, als u wilt, het is de moeite waard. Vanuit Harrison Hot Springs rijdt u naar Horseshoe Bay waar u de ferry neemt naar Nanaimo (ca. 1,5 uur). Vervolgens heeft u de rest van de dag om Vancouver Island en de hoofdstad Victoria te ontdekken.

Dag 11
Victoria
Verblijf: Harbour Towers Hotel

Tip, Whalewatching! U gaat per boot de zee op, zoeken naar walvissen, orka’s, zeehonden en dolfijnen. Het is een luxe boot waar u zowel binnen als buiten kunt staan. De rest van de middag kunt u door Victoria wandelen, een bezoek brengen aan Beacon Hill Park of de Butchart Gardens.

Dag 12
Victoria – Vancouver (Reisafstand: 115 km, circa 3 uur)
Verblijf: Lord Stanley Suites

Vanuit Swartz Bay neemt u de ferry naar Tsawassen, waarna u naar Vancouver door rijdt. We adviseren u in te checken bij uw hotel en vervolgens per auto of te voet de stad te ontdekken.

Dag 13
Vancouver
Verblijf: Lord Stanley Suites

De keuze is reuze: Gastown, Grouse Mountain, Stanley Park, Capilano Suspension Bridge.

Dag 14
Vancouver – Amsterdam
U levert vandaag de auto in op de luchthaven van Vancouver, waarna u vertrekt naar Amsterdam.

Dag 15
Amsterdam
Aankomst in Amsterdam.

Verlenging in Vancouver en gedurende de rondreis is mogelijk.

Canada

Prijzen

De prijzen voor deze rondreis zijn afhankelijk van uw reisperiode, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling, kamerindeling (eigen kamer voor de kinderen of niet), accommodatiekeuze, tickets met overstap of rechtstreeks en beschikbaarheid. De indicatieve vanafprijs in de laagste tariefsklasse in het laagseizoen is € 1890,- per volwassene en € 695,- voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar oud, oplopend tot € 2550,- per volwassene en € 1590,- per kind in het hoogseizoen. De kosten voor de allerkleinste (baby) bedraagt 10% van het volwassenen tarief.

Vraagt u een vrijblijvende offerte aan via het offerte formulier.

Inclusief:
– Retourtickets & luchthavenbelasting
– 2 Weken autohuur, Full-Size 4-deurs categorie van Alamo, All inclusive.
– Uitgebreide routebeschrijving en kaarten (deze ontvangt u ter plaatse).
– Overnachtingen in de aangegeven hotels (of vergelijkbaar).

Exclusief:
– Fooien.
– Optionele excursies.
– Maaltijden.
– Benzine.
– Toegang Nationale Parken.
– Excursies (bij te boeken via Travelnauts).
– Ferry overtocht.

Canada

Praktisch

Geschiedenis
Waarschijnlijk zijn Aziatische stammen duizenden jaren geleden via een landbrug tussen Siberië en Alaska in Noord-Amerika aangekomen. Sommige van deze stammen vestigden zich later in Canada, andere groepen trokken verder naar het zuiden. Toen de Europese ontdekkingsreizigers arriveerden werd Canada bevolkt door een grote verscheidenheid aan inheemse stammen die, onafhankelijk van hun leefomgeving, een nomadisch of gevestigd leven leidden als jagers, vissers of boeren. Ongeveer 1000 jaar geleden, toen de Noormannen zich gedurende korte tijd op New Foundland vestigden, kwamen de Europeanen voor het eerst in contact met de inheemse stammen. Het zou echter nog 600 jaar duren voordat zij voorgoed voet aan wal zouden zetten.

Hoofdstad
Ottawa

Oppervlakte
9.984.670 km2

Aantal inwoners
35.623.680 (2017)

Grenst aan
Noorden: Noordelijke IJszee

Oosten: Atlantische Oceaan
Westen: Alaska en Grote Oceaan
Zuiden: Verenigde Staten

Taal
Canada is 2-talig: men spreekt er Engels en Frans. Met name in de provincie Quebec wordt Frans gesproken, in New Brunswick, Ontario en Manitoba wordt op sommige plaatsen nog Frans gesproken.

Sport
Bekende sporten:

– IJshockey
– Baseball
– American Football

Veiligheid
Canada is een veilig land om per auto te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen.

Roken/niet roken
Er is een algeheel rookverbod in restaurants en bars in Canada.

Elektriciteit
Het voltage in Canada is 120. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
120 V 60 Hz A / B

Inentingen
Voor Canada zijn geen inentingen nodig.

Religie
Bijna 50% is Rooms-katholiek, ca 30% is Protestant.

Geld/Bankzaken
Valuta

De valuta in Canada is de Canadese Dollar. De waarde van 1 Euro is ca. CA $ 1,34. U kunt Euro’s overal wisselen. Ook kunt u pinnen bij alle banken, indien uw pas is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
Indien u in uw hotel eet, liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet.

Gemiddelde kosten

Ontbijt CA$ 15,-
Lunch CA$ 15,-
Diner CA$ 30,-
Koffie CA$ 2,-
Bier CA$ 6,-
Frisdrank CA$ 3,-

Buiten de hotels kunt u veelal voordeliger eten. Een bagel met koffie kost ongeveer CA $ 5,-. Een hamburger in een restaurant kost ca. CA $ 12,-

Fooien
In Canada is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers is dat ongeveer CA$ 2,-

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
20 februari Family Day (Calgary & Toronto)
17 maart St. Patricks Day
01 en 02 juli Canada Day
02 september Laborday
14 oktober Thanksgiving
31 oktober Halloween
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day

Beste tijd
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Reistijd
In ongeveer 7,5 uur vliegt u naar Toronto, in circa 12 uur naar Vancouver. Indien u via een stad aan de oostkust vliegt (Toronto), dient u rekening te houden met circa 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Canada is het aan de oostkust (Toronto) 6 uur vroeger dan in Nederland. Aan de westkust (Vancouver) is het 9 uur vroeger.

Bagage
Het is toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen als u economy class vliegt. Dit geldt voor KLM en United Airlines.

Douane
Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Canada. U dient rekening te houden met de strenge douanevoorschriften in Canada.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met de dag van vertrek vanuit Canada. Indien u langer dan 90 dagen in Canada verblijft, is een visum noodzakelijk. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen. Indien u via Amerika vliegt: u dient toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor US$ 14,- per persoon te worden betaald.

Vertrekbelasting
Vrijwel alle luchthaven en veiligheidsbelastingen zijn inbegrepen bij de ticketprijzen. Alleen in Vancouver & Calgary dient u CA$ 25,- te voldoen.

Aanvlieghavens
U kunt rechtstreeks vliegen naar: Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton en Calgary. Daar kunt u overstappen om naar de andere steden te vliegen, zoals Halifax, Quebec en Winnipeg.

Vervoer ter plaatse
Trein: In Canada ligt een uitgebreid spoornetwerk, waarbij met name de bekende trajecten, bijvoorbeeld Vancouver – Banff met de Rocky Mountaineer, zeer de moeite waard zijn.

Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren echter niet om met kinderen per bus te reizen, omdat de afstanden te lang zijn.
Taxi: In de grote steden is het zeer gebruikelijk en voordelig om gebruik te maken van een taxi.
Binnenlandse vluchten: zoals we in Nederland de trein/bus kennen, wordt in Canada vanwege de grote afstanden het vliegtuig gebruikt. Daarom adviseren we u zoveel mogelijk per vliegtuig te reizen.

Rijbewijs
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Klimaat
Canada kunt u het beste bezoeken in de maanden mei tot en met september. In de maanden juli en augustus kan het erg warm zijn. Hoe hoger u komt (British Columbia/Alberta), des te aangenamer het klimaat is.

Canada heeft vanwege de grootte een divers klimaat.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Westen: warme zomers, milde winters. De Rocky Mountains zijn in de winter uiteraard erg koud. Het kan aan de westkust (Vancouver en omgeving) regenachtig zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist.

Kleding
Bij het reizen per camper adviseren we u voor de avonden ook warmere kleding mee te nemen.

Eten en drinken
Net als in Amerika is eten erg belangrijk. Dat vindt u onder andere terug in grote porties. Vlees, met name steaks en hamburgers, komen op alle menukaarten voor. De laatste jaren groeit het type restaurants: van Thais tot Italiaans, van eenvoudig tot chique: er is van alles te vinden. De provincie Quebec heeft veel goede Franse restaurants.

Ontbijt
De Canadezen eten pancakes, wafels met maple syrup, gebakken bacon, roereieren, worstjes, witte bonen in tomatensaus, röstikoekjes en toast met boter en jam.

Canada

Reviews

Canada
Familie Huigsloot in West-Canada
Wie?: Jacobus Huigsloot en Johanna Horsmeier met hun kids Dionne (11) en...