Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Namibië

Wonderschoon en avontuurlijk Namibië

Zoekt u een fantastische vakantiebestemming om te overwinteren? Speciaal voor de natuur en dierenliefhebbers heeft Travelnauts een bijzondere reis uitgewerkt genaamd ‘Wonderschoon en Avontuurlijk Namibië’. U verkent met de huurauto de mooiste plekken van het land. Zo brengt u een bezoek aan de rode duinen van de Sossusvlei, het ruige woestijnlandschap in Damaraland en natuurlijk dieren spotten in het bekende Etosha National Park.

Een vakantie in Namibië is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Kinderen van 6 jaar en ouder zullen wat meer genieten van de excursies en activiteiten. Gedurende deze reis zult u in wat betere hotels verblijven en doet u verscheidene leuke ‘farm houses/guest houses’ aan. Op deze kleine, zeer gastvrije boerderijen worden kamers verhuurd en zullen uw kinderen volop worden betrokken bij het boerderijleven. Verder kunt u in diverse hotels speciale kindersafari activiteiten reserveren. Kortom: is uw gezin avontuurlijk ingesteld en wilt u nog lang kunnen napraten over een veelzijdige reis? Dan is Namibië een bestemming voor u!

Reviews

Namibië Familie van de Kam in Namibië Goeidemiddag Amice David, Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een gezinsfeest in Dubai. Dat...
  • Safari
  • Olifanten
  • Leeuwen
  • Zandboarden
  • Giraffes
  • Zwemmen
  • Quad rijden
  • Dolfijnentocht

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Vertrek Amsterdam
Dag 2 Aankomst Windhoek
Dag 3 Windhoek – Kalahari Woestijn (Reisafstand: 280 kilometer)
Dag 4 Kalahari Woestijn – Sesriem / Sossusvlei (Reisafstand: 310 kilometer)
Dag 5 Sesriem / Sossusvlei
Dag 6 Sesriem / Sossusvlei – Swakopmund (Reisafstand: 340 kilometer)
Dag 7 Swakopmund
Dag 8 Swakopmund – Brandberg / Damaraland (Reisafstand: 230 kilometer)
Dag 9 Brandberg / Damaraland – Khorixas / Damaraland (Reisafstand: 110 kilometer)
Dag 10 Khorixas/Damaraland – Etosha National Park (zuid) (Reisafstand: 200 kilometer)
Dag 11 Etosha National Park (zuid)
Dag 12 Etosha National Park (zuid) – Onguma game Reserve / Etosha National Park (oost) (Reisafstand: 180 kilometer)
Dag 13 Onguma game Reserve / Etosha National Park (oost)
Dag 14 Onguma game Reserve / Etosha National Park (oost) – Waterberg (Reisafstand: 370 kilometer)
Dag 15 Waterberg – Windhoek (Reisafstand: 280 kilometer) – Amsterdam
Dag 16 Aankomst Amsterdam

Namibië

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Vertrek Amsterdam

U vertrekt vandaag uit Amsterdam en vliegt met KLM naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2
Aankomst Windhoek
Verblijf: Vondelhof Guesthouse

Na aankomst Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en ontvangt u een uitgebreide briefing over uw rondreis. U haalt de huurauto op en rijdt naar het hotel. Vandaag kunt u de stad verkennen of een duik nemen in het zwembad.

Vondelhof Guesthouse
Op een slechts 5 minuten van het centrum van Windhoek ligt het Vondelhof Guesthouse. Een charmant verblijf voor een overnachting in Windhoek. Het hotel beschikt over een zwembad en er is wifi aanwezig.

Dag 3
Windhoek – Kalahari Woestijn (Reisafstand: 280 kilometer)
Verblijf: Kalahari Anib Lodge

Uw rondreis gaat van start; vandaag rijdt u in zuidelijke richting naar de indrukwekkende Kalahari Woestijn. Kenmerkend zijn de zandduinen met zijn ronddwalende dieren, zoals zebra’s, springbokken en struisvogels. Deze eerste kennismaking met de Namibische flora en fauna zal zeker indruk maken op uw gezin. Na aankomst bij uw lodge kunnen uw kinderen lekker zwemmen. Uiteraard kunt u ook meteen een safari inplannen en op zoek gaan naar wilde dieren.

Kalahari Woestijn
De Kalahari is een halfwoestijn en beslaat een gebied van ongeveer 500.000 vierkante kilometer. Ondanks dat de Kalahari vaak wordt aangeduid als woestijn, is het dat eigenlijk niet. Er valt namelijk aanzienlijk meer regen dan in een echte woestijn. Het gebied beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola. De Kalahari is het leefgebied van onder meer bavianen, leeuwen, hyena’s en diverse soorten gazellen. De oudste bewoners zijn de San of Bosjesmannen, zij leven hier in een van de dunst bevolkte gebieden ter wereld.

Kalahari Anib Lodge
Aan de rand van de Kalahari Woestijn ligt de Kalahari Anib Lodge. De lodge ligt midden in een oase met palmen en hoge bomen. Vanuit de lodge kunt u te voet of per jeep de natuur van het Kalahari Park ontdekken. De lodge heeft een uitgestrekt terrein met restaurant en zwembad.

Dag 4
Kalahari Woestijn – Sesriem / Sossusvlei (Reisafstand: 310 kilometer)
Verblijf: Desert Quiver Camp

U reist vandaag naar de bekende Sossusvlei. De rode zandduinen in de Namib Woestijn vormen een bijzonder fotogeniek landschap. We raden u aan om op tijd te vertrekken, zodat u voor het heetste moment van de dag al het een en ander heeft kunnen ondernemen. Na een stop bij Duwisib Castle, een uit rood zandsteen opgetrokken kasteel uit 1909, komt u aan in de Sossusvlei. De beroemde Sossusvlei is een zeer groot schilderachtig duingebied met rode zandduinen van wel 325 meter hoog en bevindt zich in het Namib Naukluft Park. De Sossusvlei is de plek waar een smalle, over het algemeen droge rivierbedding in tijden van flinke regenval de zanderige vlakte omtovert in een klein meer. In het hart van Sossusvlei vindt u Deadvlei; een opgedroogd zoutmeer aan de voet van de zandduinen. Langs de kant van het voormalige meer treft u dode bomen aan die wel 700 tot 900 jaar oud kunnen zijn. De zwarte bomen op een witte bodem, in een omgeving van rode zandduinen met een helder blauwe lucht zorgen zeker voor een indrukwekkend schouwspel en prachtige foto’s.

Desert Quiver Camp
Het Desert Quiver Camp is gelegen bij de entree van Sossusvlei in Sesriem. De bungalows hebben een natuurlijke uitstraling en zijn ruim gelegen. Tevens is er wifi aanwezig en voor ontspanning een zwembad.

Dag 5
Sesriem / Sossusvlei
Verblijf: Desert Quiver Camp

Een absolute aanrader vandaag is een bezoek aan Sesriem Canyon. U brengt de hele dag door in de grootste zandbak ter wereld! Luipaarden, cheeta’s, lynxen, zebra’s, kudu’s en giraffen: u kunt ze hier allemaal tegenkomen. De grootste kans om de wilde dieren te spotten is natuurlijk tijdens een safari. Beklim de 105 meter hoge ‘Duin 45’ – misschien wel de meest bekende duin ter wereld – of informeer naar de mogelijkheden om te gaan quad rijden in de duinen met een gids. Voor de kinderen zijn er mini-quads aanwezig.

Dag 6
Sesriem / Sossusvlei – Swakopmund (Reisafstand: 340 kilometer)
Verblijf: Atlantic Villa Guesthouse

Via Kuiseb Canyon, het droogste stuk van de Namib Naukluft woestijn en het plaatsje Walvisbaai, rijdt u vandaag naar Swakopmund. Onderweg komt u ook langs het plaatsje Solitaire, waar ze heerlijke appeltaart verkopen. Deze rit valt onder de wat langere afstanden tijdens uw rondreis, maar is zeker de moeite waard en u heeft onderweg genoeg gelegenheid om uw benen te strekken.

Aan het einde van de rit komt u aan in Swakopmund. Dit stadje is in 1892 gesticht en beschikt grotendeels nog over de Duitse koloniale stijl en een Duits karakter. In elk café en elke konditorei kunt u een ‘Kaffee mit Kuchen’ bestellen en heel even het gevoel hebben dat u op vakantie bent bij onze oosterburen. Zodra u het cafeetje uitkomt en het zand van de Namib Woestijn ziet neerstrijken in de kleine straatjes, weet u weer dat u zich op het Afrikaanse continent bevindt. Swakopmund biedt diverse activiteiten voor uw gezin: de kinderen kunnen er zwemmen en surfen, maar ook boottochten en quad rijden kunnen vanuit Swakopmund worden ondernomen.

Atlantic Villa Guesthouse
Het Atlantic Villa Guesthouse is gelegen op loopafstand van het strand van Swakopmund en op 5 minuten rijden van het centrum. Het hotel heeft een moderne uitstraling en kamerinrichting en beschikt over een zwembad.

Dag 7
Swakopmund
Verblijf: Atlantic Villa Guesthouse

Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. In de periode van december tot en met maart is de kans het grootst om dolfijnen voor de kust te zien. In het gezellige Swakopmund zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen en een paar goede restaurants. Wilt u een actieve dag met uw gezin? Dan biedt het kuststadje tal van mogelijkheden, zoals zandboarden en quad rijden in de duinen rondom de stad. Verder kunt u skydiven en parasailen.

Onze tip: voor vandaag adviseren wij u een boottocht te reserveren en de oceaan op te gaan. U heeft grote kans om dolfijnen en zeehonden te zien. Voor de iets oudere kinderen is het zandboarden dé manier om de middag door te brengen.

Dag 8
Swakopmund – Brandberg / Damaraland
(Reisafstand: 230 kilometer)
Verblijf: Brandberg White Lady Lodge

In de ochtend verlaat u Swakopmund om naar Cape Cross te rijden. Hier vindt u de grootste zeehondenkolonie van Afrika. Tijdens de top, in november/december, kunnen er wel 20.000 zeehonden zijn. Bij de Atlantische Oceaan aangekomen ziet (en ruikt) u het al… duizenden en duizenden zeeleeuwen liggen hier lekker te zonnen. Een bijzonder tafereel en erg leuk voor de kinderen.

Hierna verlaat u de kustregio en rijdt u weer richting het binnenland. Het einddoel van vandaag is het gebied Damaraland. Damaraland ligt in het centraal- tot noordwestelijke deel van Namibië. Het gebied is droog en dunbevolkt. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Er leven vele soorten vogels en andere dieren, die zich geheel hebben aangepast aan de extreme omstandigheden. De woestijnolifant en de zwarte neushoorn zijn hier een goed voorbeeld van.

Brandberg White Lady Lodge
De Brandberg White Lady Lodge ligt aan de voet van de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. De lodge biedt verschillende typen accommodaties en beschikt over een bar, restaurant en een zwembad. De chalets staan verspreid over het terrein onder grote schaduwrijke bomen en hebben een privé-veranda.

Dag 9
Brandberg / Damaraland – Khorixas / Damaraland (Reisafstand: 110 kilometer)
Verblijf: Damara Mopane Lodge

U vervolgt de reis naar Khorixas via Twyfelfontein, de meest belangrijke locatie in Damaraland.

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waarin deze bron ligt en zo duizenden jaren mensen en dieren trok. Hier vind je de rotstekeningen (rotsgravures) die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Toen blanke boeren zich halverwege de twintigste eeuw in deze streek wilden vestigen vanwege de waterbron, bleek deze bron toch minder water te bieden dan gehoopt werd. Hieruit is de naam ‘Twyfelfontein’ ontstaan.

Maar er is nog veel meer te zien in deze omgeving. Zoals Petrified Forest, het versteende woud waar u fossiele resten vindt van boomstammen. En de zogenaamde ‘orgelpijpen’: een massief waar de steenformaties zich smal en verticaal oprichten. Ook een excursie naar een Himba-dorp is een aanrader: de Himba is een nomadenstam die de bezoekers van dit gebied graag een kijkje laten nemen in hun dagelijks bestaan. De stam leeft nog volledig volgens oude tradities; voor uzelf en de kinderen een interessante ervaring!

Damara Mopane Lodge
Damara Mopane Lodge is een sfeervolle lodge, gebouwd als een Afrikaanse lemen dorpje. Zoals de naam al zegt, de lodge ligt onder de mopanebomen. Alle chalets liggen in een groente- en kruidentuin en zijn omgeven door een laag muurtje. Ook is er een zwembad aanwezig.

Dag 10
Khorixas / Damaraland – Etosha National Park (Reisafstand: 200 kilometer)
Verblijf: Etosha Safari Camp

In de ochtend is een bezoek aan het Himba-volk echt een aanrader. De excursie is te boeken vanuit uw hotel. In de loop van de middag volgt de rit naar het beroemde Etosha National Park, een van de hoogtepunten van uw reis. Onderweg kunt u een leuke lunchstop maken bij de befaamde bakkerij van Outjo; een Duitse bakkerswinkel waar u de lekkerste broodjes en cakes kunt krijgen.

Etosha National Park
Het Etosha National Park is het grootste beschermde natuurgebied van Namibië. Het gebied beslaat een oppervlakte van bijna 23 duizend vierkant kilometer. De naam Etosha betekent ‘Grote Witte Vlakte van Droog Water’. Deze naam slaat op het grote deel van het park dat alleen na hevige regenval tijdelijk onder water staat. Vaak gebeurt dit tussen december en februari en transformeert het doorgaans (kurk)droge Etosha in een weelderige groene vlakte waar tijdelijk veel wilde bloemen groeien. Veel Afrikaanse diersoorten kunt u in Etosha aantreffen tijdens een safari, zoals zebra’s, olifanten, giraffen, gnoes, springbokken en neushoorns. Het park beschikt over enkele waterbronnen die de wilde dieren het hele jaar door van water voorzien.

Etosha Safari Camp
Het camp is gelegen net buiten Etosha en beschikt over campingplaatsen en chalets. Daarnaast is er een restaurant aanwezig, waar u verschillende maaltijden kunt nuttigen en na een dag safari is er de mogelijkheid om een duik te nemen in het zwembad.

Dag 11
Etosha National Park
Verblijf: Etosha Safari Camp

Vandaag staat in het teken van dieren, dieren en nog eens dieren! U brengt namelijk een volledige dag door in Etosha National Park. In het park zijn veel dieren aanwezig en ze zijn in de droge tijd relatief gemakkelijk te vinden. Omdat het park zo groot is heeft u een goede kans dat u de dieren kunt observeren zonder andere toeristen te zien. De fauna kent een grote verscheidenheid: neushoorns, olifanten, giraffen, leeuwen, zebra’s, gnoes, springbokken, kudu’s, jakhalzen, cheeta’s, wrattenzwijnen en nog veel meer. Het is een bijzondere ervaring om na zonsondergang een uurtje met uw gezin bij de waterpoel door te brengen. Er gebeurt altijd wel iets: links loopt een grote olifant weg die net heeft gedronken en rechts komt alweer een dorstige neushoorn het toneel op. U kunt tijdens alle dagdelen op safari gaan; game drives zijn te boeken bij uw accommodatie. Een aanrader!

Dag 12
Etosha National Park – Onguma game Reserve in Etosha National Park (Reisafstand: 180 kilometer)
Verblijf: Onguma Bush Camp

U rijdt de volledige dag door het Etosha National Park. Uw enige zorg vandaag is om aan het einde van de dag bij Onguma game Reserve bij de oostelijke uitgang van Etosha aan te komen. Ga op eigen gelegenheid op zoek naar wilde dieren, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een begeleide tour vanuit uw lodge. De gids vertelt uw kinderen alles over het Afrikaanse dierenrijk en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor uw kinderen en uzelf!

Onguma Bush Camp
Onguma betekent ‘plaats waar u niet weg wilt gaan’. Er zijn in totaal 19 kamers waaronder standaard kamers, familiekamers en voor een fraai uitzicht kiest u voor een kamer met zicht op de waterpoel. Er is een zwembad; heerlijk om af te koelen na een dag op safari. Tijdens uw diner kijkt u uit over de waterplaats dat veel dieren aantrekt.

Dag 13
Onguma game Reserve in Etosha National Park
Verblijf: Onguma Bush Camp

Vandaag kunt u de gehele dag genieten van de omgeving en al het moois dat Etosha te bieden heeft.

Dag 14
Onguma game Reserve in Etosha National Park – Waterberg (Reisafstand: 370 kilometer)
Verblijf: Wabi Game Lodge

U reist vandaag terug naar het zuiden en overnacht bij Waterberg; een prachtige zandstenen plateau omgeven door groene natuur, bloemen en planten. Onderweg heeft u gelegenheid om in Tsumeb het lokale museum te bekijken, vol informatie en voorwerpen over de bosjesmannen, Himba-bevolking en het koloniale verleden. Ten noorden van Tsumeb is ook het mysterieuze Otjikoto Lake een bezoekje waard. De naam van het stadje betekent ‘aangename vrede’ of ‘plaats waar het dikke vree graast’. Wanneer u op tijd in de lodge bent, kunt u genieten van de vele activiteiten; zwemmen, paardrijden, wandelen of een safari.

Waterberg Plateau
Het Waterberg Plateau is een nationaal park met een oppervlakte van meer dan 8000 hectare (50 x 16 kilometer). In het park kunt u onder andere witte neushoorns, buffels, nijlpaarden, en verschillende soorten antilopen spotten. Maar u vindt hier ook dieren zoals luipaarden, giraffes, cheeta’s en hyena’s.

Wabi Game Lodge
De Wabi Game Lodge is een fantastisch verblijf om u na een drukke dag (of reis) even te ontspannen. Bij deze lodge kunt u ook diverse excursies reserveren zoals gamedrives waarbij u op zoek gaat naar wildlife (zowel overdag als in de avond), uitgebreide wandeltochten waarbij u de omgeving van het Waterberg Plateau bezoekt en een onvergetelijke zonsondergang bij het nijlpaardenmeer.

Dag 15
Waterberg – Windhoek (Reisafstand: 280 kilometer) – Amsterdam

De vlucht terug naar Nederland vindt plaats aan het einde van de middag, wij adviseren daarom om vandaag tijdig naar Windhoek te reizen. Zo kunt u rustig de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht.

Dag 16
Aankomst Amsterdam
Einde van een geweldige reis.

Namibië

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn o.a. afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging en zijn op aanvraag beschikbaar. Wij werken graag een vrijblijvend voorstel voor u uit.

Inclusief:
–          Tickets en luchthavenbelastingen
–          Ontvangst op de luchthaven na aankomst
–          Overnachtingen in de aangegeven hotels, lodges (of vergelijkbaar)
–          Maaltijden zoals aangegeven
–          14 Dagen autohuur, Group U (Toyota Fortuner D-4D 4X4 of gelijkwaardig) categorie van Europcar, All inclusive.
–          GPS
–          Uitgebreide routebeschrijving en kaarten (ontvangt u ter plaatse)

Exclusief:
–          Fooien
–          Optionele excursies en safari’s
–          Niet aangegeven maaltijden
–          Benzine
–          Toegang Nationale Parken
–          Persoonlijke uitgaven

 

Namibië

Praktisch

Geschiedenis
De oorspronkelijke bewoners van Namibië zijn de Bosjesmannen, ook wel San-volken genoemd. Er zijn diverse Europese landen die in Namibië geheerst hebben. De Nederlanders rond 1800, de Engelsen van ongeveer 1866 tot 1885, de Duitsers tot 1915, daarna de Zuid-Afrikanen. In 1990 is Namibië onafhankelijk geworden.

Hoofdstad
De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

Oppervlakte
824.268 km2

Aantal inwoners
2.484.780 (2017)

Grenst aan
Noorden: Angola en Zambia (de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi vormen de natuurlijke grenzen)
Oosten: Botswana en Zuid-Afrika
Zuiden: Zuid-Afrika (de Oranjerivier is de natuurlijke grens)
Westen: Atlantische Oceaan

Taal
In Namibië wordt Engels, Duits en Afrikaans gesproken. Daarnaast is er een groot aantal inheemse talen.

Sport
– Cricket
– Voetbal
– Rugby

Veiligheid
Namibië is een veilig land om door te reizen. Er is weinig criminaliteit en de bevolking is zeer behulpzaam. Er is een grote tegenstelling tussen arm en rijk. Net zoals in Nederland dient u altijd op uw spullen te passen. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig). Wij raden u af om met sieraden over straat te lopen en uw kostbaarheden in de auto te laten liggen. Namibië is een veilig land om te ‘bereizen’ per camper of bus. Er zijn veel gravelwegen (verharde zandwegen) waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Wij raden u af om te rijden wanneer het donker is.

Roken/niet roken
In sommige restaurants kent men een rookverbod.

Elektriciteit
Het voltage in Namibië is 220. U heeft een verloopstekker nodig.

Voltage Frequentie Type stekker
220 V 50 Hz D / M

Inentingen
Hepatitis A
DTP
Gele koorts
In het uiterste noorden bij de grens met Angola komt het gehele jaar Malaria voor. In de rest van het land, normaal gesproken, alleen in de periode november tot juni.

Religie
Bijna 80% is christen, de overige zijn traditionele religies.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Namibië is de Namibische dollar (N$). De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand. De waarde van 1 Euro is ca. N$ 14,89 (juli 2017). U kunt overal euro’s wisselen. U kunt in Namibië ook met Zuid-Afrikaanse Randen betalen (niet andersom!). Ook kunt u pinnen bij alle banken als uw pas is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Prijsindicatie
De kosten voor lunch, diner etc. zijn uiteenlopend. Indien u in uw hotels eet liggen de kosten beduidend hoger dan wanneer buiten uw hotel eet. Gemiddeld:

Ontbijt N$ 40,-
Lunch N$ 50,-
Diner N$ 80,-
Koffie N$ 5,-
Bier N$ 9,-
Frisdrank N$ 9,-


Fooien
In Namibië is het gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met ca. 10% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers ongeveer N$ 10,- per nacht.

Feestdagen

Nieuwjaar 01 januari
Onafhankelijkheidsdag 21 maart
Dag van de Arbeid 01 mei
Cassinga Day 04 mei
Afrika Dag 25 mei
Dag van de Mensenrechten 10 december
Kerstmis 25 en 26 december


Beste tijd
Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Namibië ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het daar zomer is gedurende onze winter. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt.

Reistijd
De vliegtijd naar Namibië is ongeveer 12 uur. Indien u met een overstap vliegt, dient u rekening te houden met ca. 3 uur extra reistijd.

Tijdsverschil
In Namibië is het 1 uur vroeger dan in Nederland. In onze zomerperiode is het 2 uur vroeger.

Bagage
Indien u economy class vliegt is het toegestaan om 23 kg bagage mee te nemen. Dit geldt voor KLM, Lufthansa en South African Airways.

Douane
Er is een limiet aan de in- en uitvoer van goederen naar en van Namibië. Dit is beperkt tot een bedrag van ca. € 430,-. Let u ook op de waarde van de souvenirs die u mee terugneemt naar Nederland.

Paspoort en visa
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum. Indien er kinderen met u mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Indien u met kinderen reist die niet uw achternaam dragen, dient u een uittreksel van het geboorteregister, een ouderverklaring en/of een verklaring van de voogd/ouder mee te nemen.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
Windhoek.

Vervoer ter plaatse
Er wordt links gereden.

Rijbewijs
U dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en de minimumleeftijd voor het besturen van een auto is 21 jaar.

Klimaat
Namibië heeft een zeer droog klimaat, er valt bijna geen neerslag. Aan de kust kan het wat vaker regenen dan in het binnenland, veelal is het hier mistig. In onze zomer is het winter in Namibië, dit betekent dat de dagtemperaturen vanaf oktober gaan stijgen van ca. 20 graden tot ver boven de 30 graden. In de kustplaatsen zoals Swakopmund, Walvisbaai en Luderitz, is het iets koeler.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist. In onze winter kan het zeer warm zijn in Namibië. Tijdens de safari’s, vaak in de vroege ochtend en in de avond, dient u rekening te houden met een felle opkomende en ondergaande zon.

Kleding
Kledingadvies is afhankelijk van de periode en plaatsen waar u naar toe gaat. In de avonden kan het erg fris zijn en adviseren we u om warme kleding mee te nemen, ook indien u per camper reist. Voor de rest luchtige, katoenen kleding.

Eten & drinken
De keuken van Namibië is divers en je kunt er lekker eten. De Namibiërs eten veel vlees. Er is een ruime keuze aan wild en de ‘braai’ wordt vaak gebruikt. Langs de kust staat vaak verse vis op het menu. In de plaatsen Windhoek en Swakopmund zijn veel verschillende soorten restaurants. Verder kunt u er nog steeds Duitse producten tegenkomen zoals worst en bier, maar ook apfelstrudel.

Ontbijt
De Namibiërs eten als ontbijt eieren, bacon, toast, koffie en thee. Ze eten ook ‘brotchen’ met kaas en ham of ander beleg. Er wordt ook maïspap met melk, suiker en boter gegeten of cornflakes. De meeste Namibiërs eten een westers ontbijt.

Namibië

Reviews

Namibië
Familie van de Kam in Namibië
Goeidemiddag Amice David, Een paar jaartjes geleden organiseerde Travelnauts voor ons een...
Namibië
Familie Suurbach in Namibië
Was een geweldige vakantie! Na drie keer met de kids naar Zuid-Oost...