Duurzaam reizen

Je gunt je kind toch de wereld!

Duurzaam reizen

Hoe dragen wij bij?

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u en uw familie bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van alle mooie plekken in de wereld.

Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van de natuur, de lokale cultuur beleeft, lokale mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen met u werken we aan onvergetelijke vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen.

En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de lokale bevolking.

Bij duurzaam toeristisch ondernemen (DTO) gaat het ook om commitment en een consequent duurzame bedrijfsvoering. Vanaf de inkoop en het managen en monitoren van de impact van onze zakelijke activiteiten, tot onze leveranciers helpen om ook te verduurzamen.

Travelife & focus op verbeteringen

Travelife is een eenvoudig inzetbaar en betaalbaar duurzaamheidsysteem dat touroperators en reisbureaus helpt bij het managen en verbeteren van sociale en milieuaspecten, opdat die aansluiten bij de duurzaamheidcriteria.

Travelnauts heeft met goed gevolg de travelife training gevolgd en het getuigschrift ontvangen.

In opdracht van Travelnauts heeft Amber Derkx, (afgestudeerd) student International Tourism Management,  haar afstudeerscriptie geschreven over duurzaam supply chain management. Zij heeft onderzocht hoe Travelnauts kan bijdragen in het selecteren en verder verduurzamen van onze lokale leveranciers. Met de conclusies en het actieplan zullen wij zorgen dat wij het verduurzamen naar een steeds hoger niveau tillen.

Hoe kunt u verder nog bijdragen?