020 52 89 333
Voorstel aanvragen

Duurzaam reizen met Travelnauts

Bij Travelnauts houden we rekening met mens, natuur, cultuur en dieren, zodat de vakantie niet alleen voor u en uw familie bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van alle mooie plekken in de wereld. Onze missie is om bijzondere reiservaringen te creëren die niet alleen onvergetelijk zijn voor het hele gezin, maar ook bijdragen aan het verrijken van levens, culturen te verbinden en een positieve impact op de wereld te hebben. Daarom kiezen we voor betrouwbare samenwerkingspartners, hotels en activiteiten en steunen we verschillende non-profitorganisaties.

Travelnauts is Travelife Partner

Travelnauts is partner van Travelife. Travelife is de toonaangevende duurzaamheidscertificering voor reisorganisaties. Bij Travelnauts zijn wij ons bewust dat reizen een impact met zich meebrengt. Juist omdat we gezinnen met kids zo graag de wereld willen laten ontdekken, streven wij ernaar dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Een minimale impact op het milieu en positieve impact op de bestemming; de locals, de natuur en de dieren. In de komende jaren zullen wij ons op verschillende onderdelen inzetten om onze duurzaamheidsambities te gaan behalen en zo bij te dragen aan ‘duurzaam toerisme’.

Stichting Wees een Kind

In het Indonesische plaatsje Malang op Java staat kindertehuis Wees een Kind, een plek die kansarme kinderen een toekomst te biedt. Wees een Kind is een Nederlandse stichting die zowel opvang, scholing als medische zorg draagt voor zo’n 18 kinderen. Het kindertehuis is er voor kinderen die geen ouders meer hebben, maar ook voor kinderen waarvan de ouders door omstandigheden niet meer voor hen kunnen zorgen. Bovendien werkt stichting Wees een Kind aan een scholingsproject om kinderen die wel nog bij hun ouders wonen de kans te geven om naar school te gaan. De stichting is ervan overtuigd dat onderwijs de armoedecirkel kan doorbreken. De stichting wordt gesteund door vaste donateurs, maar runt ook een klein hostel om extra inkomsten te genereren voor het kindertehuis.

Voor iedere boeking doneert Travelnauts €2,50,- aan de stichting. Daarmee dagen wij een steentje bij om kinderen een sprankje hoop en vreugde geven in een uitdagende omgeving. Wilt u daar ook actief aan bijdragen? Doe zelf een donatie op weeseenkind.nl.

Stichting Wees een Kind
Kariega Foundation

Kariega Foundation

De Kariega Foundation is een kleinschalig non-profitorganisatie gevestigd in de Oost-Kaap die de lokale gemeenschap ondersteunt. Dit doen ze op het gebied van gemeenschapsontwikkeling en natuurbescherming. Ze werken samen met verschillende lokale projecten en richten zich op betere werkgelegenheid en opleidingskansen binnen de eco-toerisme- en natuurbeschermingssectoren in Zuid-Afrika.

Travelnauts draagt hieraan bij door €2,50 voor elke boeking te doneren aan de stichting. Wilt u ook hieraan bijdragen? U kunt zelf een donatie doen via de website van Kariega.

Het is ook mogelijk om te overnachten in Kariega Game Reserve. Tijdens uw verblijf in Kariega maakt u niet alleen safari’s, maar ook boottochtjes op de Kariega rivier, begeleide wandelingen en kanotochten. Bovendien kunt u hier mountainbiken, vliegvissen en zwemmen in de mooie rivierpoelen. Geïnteresseerd? Vraag nu een Zuid-Afrika familiereis aan!

Hoe kunt u duurzaam reizen?

 • Vlieg zonder overstap en verminder zo uw CO2-uitstoot. Compenseer de CO2- uitstoot van uw vlucht.
 • Reis met de trein of KLM-bus naar en van de luchthaven en reis ook per trein in plaats van per vlucht op bestemming.
 • Reis plasticvrij; neem een eigen waterfles mee op reis in plaats van kleine plastic flesjes ter plaatse.
 • Maak spaarzaam gebruik van schoon water; neem een douche in plaats van een bad en gebruik handdoeken meer dan één keer.
 • Doe het licht, de airco, de televisie en/of radio uit wanneer u uw hotelkamer verlaat.
 • Gebruik biologisch afbreekbare zonnebrandcrème wanneer u de zee in gaat, zo beschermt u het koraal en onderwaterleven.
 • Boek (ter plaatse) geen dieronvriendelijke excursies.
 • Wandel/fiets alleen over uitgezette routes, zo blijven flora en fauna in tact. En raak koraal niet aan bij het snorkelen of duiken.
 • Steun de lokale bevolking; slaap in een homestay, ga op pad met een lokale gids en koop lokaal geproduceerde souvenirs.
Luiaards in Bocas del Toro

Trees for All

Als stap naar een duurzamere wereld is Travelnauts de samenwerking gestart met Trees for All; een Nederlandse organisatie die zich inzet voor een bosrijke wereld. Bomen zijn onmisbaar voor het leven op aarde. Daarom doneren we als ‘bomenpartner’ €2,50,- per boeking aan dit goede doel. Met deze bijdrage zorgen we samen voor meer biodiversiteit en een beter klimaat via duurzame bosprojecten. Trees for All doet dit door bomen te planten en bos te herstellen in zowel Nederland als in landen zoals Portugal, Costa Rica en Vietnam. We dragen op deze manier bij aan het maken van een verschil dichtbij huis én ver weg. Wilt u meer informatie of ook een donatie doen? Kijk dan vooral op Trees for All.

GreenSeat uw keus

Reizen is iets moois, maar zal altijd een negatieve impact hebben op onze planeet. Daarom bieden wij u de kans om uw CO2 uitstoot te compenseren om groener reizen mogelijk te maken! Het maakt niet uit of uw reis nog moet komen of al heeft plaatsgevonden. Vul via de GreenSeat website op de CO2-calculator uw vervoersmiddel en afstand in en bereken met welk bedrag u uw uitstoot kunt compenseren. Vervolgens krijgt u een factuur en een GreenSeat certificaat als bewijs van de compensatie. Op de GreenSeat website vindt u terug naar welke duurzame energieprojecten de compensatie toe gaat.

 

Vliegen met kinderen

Nog een stap richting duurzamer reizen: onze Reisapp

Als voorstander van papierloos werken hebben wij met trots de Travelnauts reisapp gelanceerd! Al onze klanten ontvangen vanaf nu alle reisdocumenten digitaal in onze eigen app. Alle benodigde informatie en documenten altijd bij de hand op reis. Bekijk het reisprogramma, de geboekte verblijven, mogelijke excursies en waardevolle reistips en open vouchers op ieder gewenst moment, zowel online als offline. Check ook gemakkelijk vluchtgegevens en de route naar een volgende verblijfplaats. Door onder andere de reispapieren niet meer uit te printen willen wij onze impact op het milieu minimaliseren.

Duurzamer reizen onderdeel van uw reis

Samen met onze lokale partners en volgens duurzaamheidsrichtlijnen van de (erkende) certificeringsinstanties kijken wij niet alleen naar comfort en kindvriendelijkheid, maar houden we ook rekening met mens, dier, natuur en milieu. Daarbij kijkt Travelnauts verder dan de erkende certificeringsinstanties, zodat ook kleinschalige accommodaties erkenning krijgen voor duurzame inzet. Wij geven de voorkeur aan verblijven die duurzame overwegingen maken als:

 • Voetafdruk verminderen (bv. hoofdzakelijk lokale ingrediënten)
 • Afvalvermindering en recycling
 • Efficiënt water- en energieverbruik (bv. via zonne-energie)
 • Duurzame initiatieven (bv. een jaarlijkse beach clean-up)
 • In beheer van de lokale bevolking
 • Authentieke charme (bv. kleinschalig en lokale architectuur)

Verblijven die een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid maken wij graag kenbaar. Daarom duiden wij accommodaties met een duurzaam karakter aan met een wereldbolletje. Ook bij onze excursies die het goed doen op het gebied van duurzaamheid plaatsen we dit symbool.

Duurzaam teamuitje

Teambuilding & Duurzaamheid

Een teambuildingactiviteit is natuurlijk een geweldige manier om collega’s beter te leren kennen om daarna nog effectiever samen te werken. Vanaf 2023 organiseren wij jaarlijks een teamuitje met het thema ‘duurzaamheid’. Op deze manier willen we diverse initiatieven ondersteunen en kunnen we zelf ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit keer hebben wij ons ingezet voor Love Not Waste. Tijdens een leuke Street Clean Bingo hebben wij het park vlakbij ons kantoor weer een stuk schoner gemaakt. Opgeruimd staat netjes!

Tegen kindermisbruik, ook in het buitenland

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland. Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik kunt u bij ons opvragen.

Bekijk ons duurzaamheidsbeleid. Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot duurzaamheid kunt u contact opnemen met Nicole.

Terug | Naar boven

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip van onze experts missen?

Meld u dan nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.