Trustpilot Travelnauts 020 52 89 333
SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Duurzaam reizen met Travelnauts

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u en uw familie bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van alle mooie plekken in de wereld. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen met u werken we aan onvergetelijke familiereizen die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de lokale bevolking.

Duurzaam op reis

Travelnauts is Travelife Partner

Travelnauts is partner van Travelife. Travelife is de toonaangevende duurzaamheidscertificering voor reisorganisaties. Bij Travelnauts zijn wij ons bewust dat reizen een impact met zich meebrengt. Juist omdat we onze reizigers zo graag de wereld willen laten ontdekken, streven wij ernaar dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Een minimale impact op het milieu en positieve impact op de bestemming; de locals, de natuur en de dieren. In de komende jaren zullen wij ons op verschillende onderdelen inzetten om onze duurzaamheidsambities te gaan behalen en zo bij te dragen aan ‘duurzaam toerisme’.

We zullen (nog) meer klanten rechtstreeks laten vliegen, duurzame excursies aanbieden en klanten actief stimuleren eigen waterflessen mee te nemen op reis. We gaan nieuwe reizen ontwikkelen speciaal voor elektrische auto’s en slow travel. En omdat een beter milieu bij jezelf begint, zullen we ook op kantoor in Amsterdam bewuste keuzes maken om meer te digitaliseren en zo het pakket papier te verminderen, collega’s stimuleren op de fiets naar kantoor te komen en actief deelnemen om de plastic soep te verminderen.

GreenSeat uw keus

Reizen is iets moois, maar zal altijd een negatieve impact hebben op onze planeet. Daarom bieden wij u de kans om uw CO2 uitstoot te compenseren om groener reizen mogelijk te maken! Het maakt niet uit of uw reis nog moet komen of al heeft plaatsgevonden. Vul via de GreenSeat website op de CO2-calculator uw vervoersmiddel en afstand in en bereken met welk bedrag u uw uitstoot kunt compenseren. Vervolgens krijgt u een factuur en een GreenSeat certificaat als bewijs van de compensatie. Op de GreenSeat website vindt u terug naar welke duurzame energieprojecten de compensatie toe gaat.

Tegen kindermisbruik, ook in het buitenland

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland. Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik kunt u bij ons opvragen.

Make-A-Wish Nederland

Gezinnen blij maken met een bijzonder familieavontuur, dat is wat we het liefste doen. Helaas hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om onbezorgd te genieten. Zo horen maar liefst vier kinderen per dag dat ze een ernstige, soms zelfs levensbedreigende, ziekte hebben. Hun leven en dat van hun ouders, broertjes en zusjes verandert in één klap.

Make-A-Wish Nederland wil deze kinderen (van 3 tot 18 jaar oud) zich helpen wapenen tegen hun ziektes, door hun allerliefste wensen uit te laten komen. Deze ervaringen maken ze sterker en geven vertrouwen en kracht voor de toekomst. Bij Travelnauts dragen wij daar graag ons steentje aan bij door voor iedere boeking €5 te doneren en te helpen bij het verwezenlijken van wensen in het buitenland. Want ieder kind verdient het om zich kind te voelen. Wilt u daar ook aan bijdragen? U kunt een donatie doen op Make-A-Wish Nederland.

Make-A-Wish
Kanoën in Zweden

Hoe kunt u duurzaam reizen?

 • Reis met de trein of KLM Bus van en naar de luchthaven.
 • Kies voor een directe vlucht. Het kost soms wat meer, maar u zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van uw reis.
 • Reis ook eens in het land zelf een stuk met de trein of boot en maak ter plaatse wat vaker gebruik van het openbaar vervoer, een huurfiets of de benenwagen.
 • Reis plasticvrij. Neemt u bijvoorbeeld een eigen waterfles mee op reis en vul daar uw water mee.
 • Maak spaarzaam gebruik van schoon water. Neem een douche in plaats van een bad. Gebruik badhanddoeken, indien mogelijk, meerdere malen.
 • Zorg dat uw afval geen zwerfvuil wordt.
 • Doe het licht, de airco, de televisie en/of radio uit wanneer u uw hotelkamer verlaat.
 • Houd rekening met lokale kledingvoorschriften. Bedek uw schouders bijvoorbeeld bij het betreden van religieuze gebouwen.
 • Kom in contact met de lokale bevolking. Slaap eens in een homestay, proef een lokaal gerecht en doe inkopen op de lokale markt. Vaak geweldige ervaringen en zo zorgt u ervoor dat het geld bij de lokale ondernemers terecht komt en het creëert werkgelegenheid.
 • Maak in natuurgebieden uitsluitend gebruik van uitgezette routes, zo blijven flora en fauna in tact. En raak koraal niet aan bij het snorkelen of duiken.
 • Neem niet deel aan dieronvriendelijke activiteiten, waarbij direct contact met dieren wordt aangeboden, waarvoor dieren uit het wild worden gehaald of waarvoor dieren worden getraind en/of gefokt.
 • Denk goed na voordat u een souvenir koopt. Neem geen koraal, ivoor of namaakmodeartikelen mee (dit is illegaal), maar kies voor lokaal geproduceerde producten, zoals aardewerk, houtsnijwerk, of keramiek. Daarmee steunt u de lokale bevolking.
 • Gebruik biologisch afbreekbare zonnebrandcrème wanneer u de zee in gaat, zo beschermt u het koraal en onderwaterleven.
Terug | Naar boven

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip van onze experts missen?

Meld u dan nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.