Trustpilot Travelnauts 020 52 89 333
SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Duurzaam reizen met Travelnauts

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u en uw familie bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van alle mooie plekken in de wereld. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen met u werken we aan onvergetelijke familiereizen die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de lokale bevolking.

Travelnauts is Travelife Partner

Travelnauts is partner van Travelife. Travelife is de toonaangevende duurzaamheidscertificering voor reisorganisaties. Bij Travelnauts zijn wij ons bewust dat reizen een impact met zich meebrengt. Juist omdat we gezinnen met kids zo graag de wereld willen laten ontdekken, streven wij ernaar dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Een minimale impact op het milieu en positieve impact op de bestemming; de locals, de natuur en de dieren. In de komende jaren zullen wij ons op verschillende onderdelen inzetten om onze duurzaamheidsambities te gaan behalen en zo bij te dragen aan ‘duurzaam toerisme’.
We zullen (nog) meer klanten rechtstreeks laten vliegen, duurzame excursies aanbieden en klanten actief stimuleren eigen waterflessen mee te nemen op reis. We gaan nieuwe reizen ontwikkelen speciaal voor elektrische auto’s en slow travel. En omdat een beter milieu bij jezelf begint, zullen we ook op kantoor in Amsterdam bewuste keuzes maken om meer te digitaliseren en zo het pakket papier te verminderen, collega’s stimuleren op de fiets naar kantoor te komen en actief deelnemen om de plastic soep te verminderen.

Trees for All

Als stap naar een duurzamere wereld is Travelnauts de samenwerking gestart met Trees for All; een Nederlandse organisatie die zich inzet voor een bosrijke wereld. Bomen zijn onmisbaar voor het leven op aarde. Daarom doneren we als ‘bomenpartner’ €2,50,- per boeking aan dit goede doel. Met deze bijdrage zorgen we samen voor meer biodiversiteit en een beter klimaat via duurzame bosprojecten. Trees for All doet dit door bomen te planten en bos te herstellen in zowel Nederland als in landen zoals Portugal, Costa Rica en Vietnam. We dragen op deze manier bij aan het maken van een verschil dichtbij huis én ver weg. Wilt u meer informatie of ook een donatie doen? Kijk dan vooral op Trees for All.

Luiaards in Bocas del Toro

Hoe kunt u duurzaam reizen?

  • Vlieg zonder overstap en verminder zo uw CO2-uitstoot. Compenseer de CO2- uitstoot van uw vlucht.
  • Reis met de trein of KLM-bus naar en van de luchthaven en reis ook per trein in plaats van per vlucht op bestemming.
  • Reis plasticvrij; neem een eigen waterfles mee op reis in plaats van kleine plastic flesjes ter plaatse.
  • Maak spaarzaam gebruik van schoon water; neem een douche in plaats van een bad en gebruik handdoeken meer dan één keer.
  • Doe het licht, de airco, de televisie en/of radio uit wanneer u uw hotelkamer verlaat.
  • Gebruik biologisch afbreekbare zonnebrandcrème wanneer u de zee in gaat, zo beschermt u het koraal en onderwaterleven.
  • Boek (ter plaatse) geen dieronvriendelijke excursies.
  • Wandel/fiets alleen over uitgezette routes, zo blijven flora en fauna in tact. En raak koraal niet aan bij het snorkelen of duiken.
  • Steun de lokale bevolking; slaap in een homestay, ga op pad met een lokale gids en koop lokaal geproduceerde souvenirs.

GreenSeat uw keus

Reizen is iets moois, maar zal altijd een negatieve impact hebben op onze planeet. Daarom bieden wij u de kans om uw CO2 uitstoot te compenseren om groener reizen mogelijk te maken! Het maakt niet uit of uw reis nog moet komen of al heeft plaatsgevonden. Vul via de GreenSeat website op de CO2-calculator uw vervoersmiddel en afstand in en bereken met welk bedrag u uw uitstoot kunt compenseren. Vervolgens krijgt u een factuur en een GreenSeat certificaat als bewijs van de compensatie. Op de GreenSeat website vindt u terug naar welke duurzame energieprojecten de compensatie toe gaat.

 

Vliegen met kinderen

Duurzamer reizen onderdeel van elke reis

Samen met onze lokale partners en volgens duurzaamheidsrichtlijnen van de (erkende) certificeringsinstanties kijken wij niet alleen naar comfort en kindvriendelijkheid van de verblijven, maar houden we ook rekening met mens, dier, natuur en milieu. Daarbij kijkt Travelnauts verder dan de erkende certificeringsinstanties, zodat ook kleinschalige accommodaties erkenning krijgen voor hun duurzame inzet. Wij geven de voorkeur aan verblijven die duurzaamheidsoverwegingen maken, zoals:
–        Voetafdruk verminderen (bv. gebruik van hoofdzakelijk lokale ingrediënten)
–        Afvalvermindering en recycling
–        Efficiënt water- en energieverbruik (bv. via zonne-energie)
–        Duurzame initiatieven (bv. een jaarlijkse beach clean up)
–        In beheer van de lokale bevolking
–        Authentieke charme (bv. gebruik maken van lokale architectuur)

Verblijven die een bijdrage leveren op het gebied van duurzaamheid maken wij graag kenbaar. Daarom duiden wij accommodaties met een duurzaam karakter aan met een groen blaadje. Ook bij onze excursies die het goed doen op het gebied van duurzaamheid plaatsen we dit symbool.

Nog een stap richting duurzamer reizen: onze Reisapp

Als voorstander van papierloos werken hebben wij met trots de Travelnauts reisapp gelanceerd! Al onze klanten ontvangen vanaf nu alle reisdocumenten digitaal in onze eigen app. Alle benodigde informatie en documenten altijd bij de hand op reis. Bekijk het reisprogramma, de geboekte verblijven, mogelijke excursies en waardevolle reistips en open vouchers op ieder gewenst moment, zowel online als offline. Check ook gemakkelijk vluchtgegevens en de route naar een volgende verblijfplaats. Door onder andere de reispapieren niet meer uit te printen willen wij onze impact op het milieu minimaliseren.

Teambuilding & Duurzaamheid

Een teambuildingactiviteit is natuurlijk een geweldige manier om collega’s beter te leren kennen om daarna nog effectiever samen te werken. Vanaf 2023 organiseren wij jaarlijks een teamuitje met het thema ‘duurzaamheid’. Op deze manier willen we diverse initiatieven ondersteunen en kunnen we zelf ons steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Dit keer hebben wij ons ingezet voor Love Not Waste. Tijdens een leuke Street Clean Bingo hebben wij het park vlakbij ons kantoor weer een stuk schoner gemaakt. Opgeruimd staat netjes!

Duurzaam teamuitje

Make-A-Wish Nederland

Gezinnen blij maken met een bijzonder familieavontuur, dat is wat we het liefste doen. Helaas hebben niet alle kinderen de mogelijkheid om onbezorgd te genieten. Zo horen maar liefst vier kinderen per dag dat ze een ernstige, soms zelfs levensbedreigende, ziekte hebben. Hun leven en dat van hun ouders, broertjes en zusjes verandert in één klap.

Make-A-Wish Nederland wil deze kinderen (van 3 tot 18 jaar oud) zich helpen wapenen tegen hun ziektes, door hun allerliefste wensen uit te laten komen. Deze ervaringen maken ze sterker en geven vertrouwen en kracht voor de toekomst. Bij Travelnauts dragen wij daar graag ons steentje aan bij door voor iedere boeking €5 te doneren en te helpen bij het verwezenlijken van wensen in het buitenland. Want ieder kind verdient het om zich kind te voelen. Wilt u daar ook aan bijdragen? U kunt een donatie doen op Make-A-Wish Nederland.

 

Tegen kindermisbruik, ook in het buitenland

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland. Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik kunt u bij ons opvragen.

Terug | Naar boven

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip van onze experts missen?

Meld u dan nu aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.