Musea saai voor pubers? Deze niet!

Ik weet als geen ander hoe het is om met pubers te reizen; ik heb er namelijk drie. Als wij het woord “museum” laten vallen wordt er vaak al gebromd. De meeste pubers vinden musea saai en ik geef ze geen ongelijk, veel musea zijn voor tieners niet heel aantrekkelijk. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in en komen er steeds meer plekken waar interactie de boventoon voert. Ken je Kahoot al? Steeds meer musea maken gebruik van deze app. Hiermee kun je een speurtocht maken en krijgt ieder lid van het gezin een eigen inlogcode. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt wint. Een toffe manier om een leuke activiteit te doen met het hele gezin én ook nog iets te leren! Ik zet negen leuke musea, waar ook tieners blij van worden, voor jullie op een rijtje.

Chiang Rai
Door: Bianca van Nispen
Datum: 24 juli 2023
Kind verf

1. The Icelandic Punk Museum in Reykjavik

Neem je kinderen mee in de geschiedenis van de IJslandse punkmuziek. Het Icelandic Punk Museum is er helemaal aan gewijd en biedt interactieve tentoonstellingen, waaronder een mogelijkheid om gitaar te spelen en samen een band te vormen. Hoe leuk om samen met je gezin voor een keer te spelen in een punkband! Plannen jullie een bezoekje tijdens een reis door IJsland?

2. The museum of Bad Art in Boston

Het Museum of Bad Art heeft een verzameling van vreselijke kunstwerken! Deze kunstwerken werken op je lachspieren, zo slecht zijn ze. De tentoonstelling is op zichzelf dus al heel leuk, maar jullie kunnen zelf ook aan de bak. Want wie van het gezin maakt het lelijkste kunstwerk ooit?

3. Het chocolademuseum in Barcelona

Hiermee maak je mijn pubers heel blij! Een heel museum gewijd aan chocolade. Niet alleen leren jullie hier alles over chocolade, jullie mogen zelf lekkernijen gaan maken tijdens een workshop. Yummie, zo wordt een reis naar Catalonië wel heel lekker.

4. The Spy Museum in Washington D.C.

Dompel je onder in de wereld van spionage. Van het Spy Museum werden mijn pubers erg enthousiast, omdat het zo tot de verbeelding sprak. Tijdens de interactieve tentoonstelling gaan jullie als een echte James Bond op missie en ontrafel je mysterieuze zaken met de nieuwste technische snufjes. Een coole stop tijdens een rondreis door Oost-Amerika en geen tiener die je hoort protesteren.

Spion
Kennedy Space Centre in Florida

5. Kennedy Space Center

Niet echt een museum, maar wel heel tof om met je tieners te bezoeken als jullie in Florida zijn; het Kennedy Space Center. Dit is de thuisbasis van de NASA en hier gebeurt het! Bezoekers krijgen een interactieve rondleiding waarin je alles leert over de NASA en waarbij je raketten kan bewonderen. Als je heel veel geluk hebt is er misschien wel een raketlancering. Hoe gaaf is dat?

6. The Museum of Enduring Beauty in Malacca, Maleisië

Tegenwoordig bestaat er botox en fillers om er jong uit te blijven zien, maar de mensheid is natuurlijk al eeuwen bezig om altijd jong te lijken. Iedere cultuur heeft weer zijn eigen manier. In dit bizarre museum in Maleisië nemen ze jullie mee op reis door de tijd en zie je hoe verschillende culturen aan hun schoonheidsideaal werkten. Van voeten binden tot lippen vergroten met schoteltjes tot schedelvervorming; alles om te voldoen aan het schoonheidsideaal. Beetje vreemd, maar wel interessant om te zien.

7. Upside Down House

Is het een museum? Nee niet echt, maar wel heel leuk om te doen met je kinderen! Dit huis staat namelijk letterlijk op zijn kop, alles in dit huis staat eigenlijk op zijn kop. Deze “upside down” huizen zijn overal in de wereld te vinden, zoals bijvoorbeeld het Upside Down House in Zuid-Afrika, en zorgen voor hilarische kiekjes.

8. Museum of Illusions in Zagreb

Houden je kinderen van goochelen? Dan is het het Museum of Illusions in Zagreb een geweldige plek om te bezoeken als je op rondreis in Kroatië bent. Hier kunnen ze experimenteren met optische illusies en uitdagende puzzels. Magisch toch?

Upsidedown huis

9. Museum of Ice Cream in New York

Laat je betoveren door de zoetste kleuren en de lekkerste ijsjes in het Museum of Ice Cream. Niet alleen kun je hier de mooiste ijscreaties bewonderen en eten, als je hier binnenstapt lijkt het wel of je in de fabriek van Willy Wonka bent beland! Neem een duik in de ‘sprinkle pool‘ of doe mee met een workshop ‘edible slime‘ maken. En voor de Instagrammers onder ons; het is ook nog eens super fotogeniek. Wij weten zeker dat jullie je hier wel even vermaken. Dit te gekke museum is op meerdere plekken te vinden. Gaan jullie op reis naar Amerika? Dan kun je naar het museum of Ice Cream in New York, Austin, Chicago en binnenkort ook in Miami.

Eén van deze musea bezoeken? Denk dan eens aan deze reizen