Hoogtepunten van Brazilië

Brazilië is een gigantisch groot land dat bijna de helft van Zuid-Amerika inneemt. Het land bestaat uit kilometers paradijselijk strand, prachtige natuurgebieden en mooie mensen die op het ritme van de samba door het leven lijken te dansen. Aangezien de lijst aan bezienswaardigheden en must do’s even enorm is als Brazilië zelf, swingen wij met een aantal hoogtepunten door Brazilië heen!

Gezinsreizenexpert Shelley met haar gezin op Curaçao
Door: Shelley Waterman
Land: Brazilië
Datum: 5 mei 2020

Bruisende steden

Rio de Janeiro is een kleurrijke stad, bekend vanwege het Christusbeeld, haar prachtige stranden en het feestelijke carnaval. De stad heeft ook verschillende interessante wijken, waaronder Lapa bekend vanwege de swingende salsamuziek en de kleurrijke trap die is versierd met honderden tegeltjes! Ten noorden van Lapa vindt u Santa Teresa. Een wijk die dankzij de kleurrijke huisjes, gezellige barretjes en het historische gele trammetje erg doet denken aan de Portugese stad Lissabon.

São Paulo is een van de grootste steden van Brazilië, het is het economisch hart van het land. Het was tot de 19e eeuw een rustige plaats die onstuimig begon te groeien door het succes van de koffieplantages. Vandaag de dag vindt u hier veel cultuur en grote gebouwen. Wilt u toch de charme van het oude São Paulo meemaken? In het centrum zijn de meeste oude gebouwen te bewonderen.

De Amazone

Op avontuur in de Braziliaanse Amazone, de jungle der jungles! Met een gids kunt u er op uittrekken en prachtige dieren spotten. Denk bijvoorbeeld aan luiaards, kaaimannen, aapjes, roze dolfijnen en piranha’s.

Gezinsvakantie Brazilië Pantanal vissen

De Pantanal

De Pantanal is een immens natuurgebied, voor een groot deel bestaande uit moeras, dat een van de belangrijkste wildreservaten ter wereld vormt. Naar de Pantanal gaat u vooral vanwege de grote kans om veel dieren te zien. Het is minder ‘jungle’ en iets meer ‘open’ dan bijvoorbeeld het Amazonegebied. Hierdoor ziet u potentieel meer dieren en krijgt u er echt een ‘outback-gevoel’.

Paradijselijke stranden

Aan de uitgestrekte Braziliaanse kust vindt u idyllische baaien in overvloed. Neem bijvoorbeeld het noorden, waar u werkelijk prachtige stranden kunt vinden. Naast ontspanning en rust bieden deze stranden ook ideale omstandigheden om watersporten te beoefenen. Meer naar het zuiden vindt u verschillende gezellige badplaatsen, zoals Porto de Galinhas, Salvador en Morro de Sao Paulo.

Porto de Galinhas

Ilha Grande

Zon, zee, strand en zaligheid. U vindt het allemaal op het tropische eiland Ilha Grande. Tussen de vele palmbomen, het parelwitte zand en de azuurblauwe zee komt u gegarandeerd tot rust! Voor de kinderen is het leuk om hier te snorkelen of surfen. Voor de sportievelingen onder ons is een hike door het tropische binnenland een aanrader. Het binnenland is gevuld met wilde jungle , langs de noordkust van het eiland zijn verschillende wandelroutes uitgezet met verschillende lengtes. Ideaal voor het hele gezin!

Iguazu watervallen

Welkom bij de grootste verzameling watervallen ter wereld! In dit gebied vindt u maar liefst 270 verschillende watervallen. De Iguazu watervallen bevinden zich op de grens tussen Brazilië, Argentinië en Paraguay. U kunt de watervallen tijdens een wandeling dus vanuit drie landen bekijken! Het Upper Circuit is het meest geschikt voor kinderen, deze wandeling duurt ongeveer een uur en leid u langs 8 verschillende uitkijkpunten. Uiteraard moet de zwemkleding ook mee om na deze wandeling een frisse duik te nemen! Volg hiervoor een stukje van de Macuco Trail, waarna u dwars door de jungle bij een waar zwemparadijs terecht komt.

Onze familiereizen naar Brazilië