Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Hoogtepunten van Brazilië

Brazilië is een gigantisch groot land, dat bijna de helft van Zuid-Amerika in neemt. Het land bestaat uit kilometers paradijselijk strand, prachtige natuurgebieden en mooie mensen die op het ritme van de samba door het leven lijken te dansen. Aangezien de lijst aan bezienswaardigheden en must do’s even enorm is als Brazilië zelf, swingen wij met een aantal hoogtepunten door Brazilië heen!

Bruisende steden

Rio de Janeiro is een kleurrijke stad, bekend vanwege het Christusbeeld, haar prachtige stranden en het feestelijke carnaval. De stad heeft ook verschillende interessante wijken, waaronder Lapa bekend vanwege de swingende salsamuziek en de kleurrijke trap die is versierd met honderden tegeltjes! Ten noorden van Lapa vindt u Santa Teresa. Een wijk die dankzij de kleurrijke huisjes, gezellige barretjes en het historische gele trammetje erg doet denken aan de Portugese stad Lissabon.

São Paulo is een van de grootste steden van Brazilië, het is het economisch hart van het land. Het was tot de 19e eeuw een rustige plaats die onstuimig begon te groeien door het succes van de koffieplantages. Vandaag de dag vindt u hier veel cultuur en grote gebouwen. Wilt u toch de charme van het oude São Paulo meemaken? In het centrum zijn de meeste oude gebouwen te bewonderen.

De Amazone

Op avontuur in de Braziliaanse Amazone, de jungle der jungles! Met een gids kunt u er op uittrekken en prachtige dieren spotten. Denk bijvoorbeeld aan luiaards, kaaimannen, aapjes, roze dolfijnen en piranha’s.

De Pantanal

De Pantanal is een immens natuurgebied, voor een groot deel bestaande uit moeras, dat een van de belangrijkste wildreservaten ter wereld vormt. Naar de Pantanal gaat u vooral vanwege de grote kans om veel dieren te zien. Het is minder ‘jungle’ en iets meer ‘open’ dan bijvoorbeeld het Amazonegebied. Hierdoor ziet u potentieel meer dieren en krijgt u er echt een ‘outback-gevoel’.

Paradijselijke stranden

Aan de uitgestrekte Braziliaanse kust vindt u idyllische baaien in overvloed. Neem bijvoorbeeld het noorden, waar u werkelijk prachtige stranden kunt vinden. Naast ontspanning en rust bieden deze stranden ook ideale omstandigheden om watersporten te beoefenen. Meer naar het zuiden vindt u verschillende gezellige badplaatsen, zoals Porto de Galinhas, Salvador en Morro de Sao Paulo.

Wilt u een rondreis maken door dit prachtige land? Bekijk dan onze familiereizen naar Brazilië.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.