Mooie steden in Oost-Canada

Prachtige natuur, kraakheldere meren, beren  spotten en  uiteraard de mooie steden; Canada heeft het allemaal! Een vakantie in Canada staat vaak in het teken van de grootse natuur en bruisende steden. De provincies Ontario en Quebec staan bol van interessante cultuur! Wij hebben de mooiste grote steden van Oost-Canada voor u op een rijtje gezet.

De rivier op in Grand Teton National Park
Door: Simone Jansen
Land: Canada
Datum: 27 september 2019
Quebec City, wisseling van de wacht

Quebec Stad

De hoofdstad van de Franstalige provincie Quebec ligt op het punt waar de monding van de St. Lawrence rivier verbreedt tot een zeearm. Het is de enige stad in Noord-Amerika ten noorden van Mexico waarvan de oude stadsmuren nog overeind staan. De stad heeft een onmiskenbaar Europese (Franse) uitstraling wat uniek is voor Noord-Amerika. Het silhouet van de stad wordt gedomineerd door het imposante Château Frontenac, een hotel in renaissancestijl. Het werd gebouwd in opdracht van Canadian Pacific Railway om er reizigers in stijl onder te brengen.

Leuk om te doen in Quebec Stad: bekijk de onderwaterwereld in Aquarium du Quebec, ga winkelen in Mega Parc, los de puzzel van het labyrinth op bij het Inukshuk Labyrinth en/of ga voor indoor vertier naar Carie Factory.

Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en een perfect start- en/of eindpunt van een rondreis aan de oostkust. Het karakter van deze kosmopolitische stad wordt bepaald door de adembenemende wolkenkrabbers. De skyline van Toronto is prachtig, vooral vanuit de Panorama Lounge op de bovenste verdieping van het Manulife Centre, maar het uitzicht is net zo adembenemend vanaf de overkant van Lake Ontario of vanaf Toronto Island.

Leuk om te doen in Toronto: zie het adembenemende uitzicht vanaf de CN Tower, bezoek het beste attractiepark Canada’s Wonderland, geniet van de rust en natuur op Toronto Island en/of bezoek één van de vele musea.

Skyline Toronto

Ottawa

Ottawa heeft het imago van een Noord-Amerikaanse stad met Europese flair. De stad wordt gekenmerkt door statige gebouwen, nationale schatten en topmusea. De prachtige parlementsgebouwen en het Rideau Kanaal, dat in de winter verandert in de langste schaatsbaan ter wereld, zijn een bezoek meer dan waard. De naam van de stad komt van de indiaanse benaming ‘verkopen’. De stad is gelegen aan de Ottawa rivier in het zuidoosten van Ontario. De Ottawa rivier vormt de grens tussen de provincies Quebec en Ontario.

Leuk om te doen in Ottawa: bezoek Major’s Hill Park en het nabij gelegen National Gallery, maak een wandeling langs de oevers van de rivier, neem een kijkje bij de wisseling van de wacht van het Parlement op Parliament Hill en/of bezoek de verschillende monumenten, musea en theaters.

Montréal

Ontdek het historische centrum en het ondergrondse winkelgebied. Montreal, een van de meest opwindende steden van Noord-Amerika, is een dynamische en moderne stad waar oud en nieuw zich perfect verenigen. Er zijn vele chique boetieks en warenhuizen en er is een grote keuze aan theaters, concertzalen, clubs en disco’s. Daarnaast is er de ‘ondergrondse stad’; een enorm complex met 2000 winkels, 200 restaurants, 40 bioscopen en diverse hotels.

Leuk om te doen in Montréal: bezoek het grootste pretpark van Canada La Ronda, geniet van de natuur in Cap St. Jacques, ga shoppen in de Underground City, ontdekt de stad per fiets en/of bezoek het Olympische Park Biodôme.

Montreal

Onze familiereis naar Oost-Canada