Spot de mooiste dieren van Costa Rica

Wij hebben voor u de mooiste dieren van Costa Rica op een rijtje gezet. Uiteraard staat er ook bij waar u deze dieren kunt spotten!

 

Reisspecialist Femke bij El Chalten
Door: Femke Wensveen
Land: Costa Rica
Datum: 27 september 2019

Kikkers

In Costa Rica zijn talloze kikkers te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de blue jeans kikker of de bekende  roodoogmakikikker. De beste tijd om de kikkers te spotten is vlak na de regen, je vindt ze onder bladeren op de grond of nabij vijvers. Let vooral op de groene bladeren, dit trekt de kikkers aan omdat ze op zoek zijn naar hun camouflagekleuren.

Kikker, Costa Rica

Reuzenschildpadden, Tortuguero

In de periode juli tot oktober leggen de schildpadden hun eieren op het strand dat grenst aan Tortuguero. ’s Avonds heeft u de kans de reuzenschildpadden te zien, dan komen zij namelijk aan wal. De dieren zijn enkel te bezoeken tijdens een tour onder begeleiding van een ervaren gids, die u op een verantwoordelijke manier de dieren laat zien.

Doodshoofdaapjes, Manuel Antonio

Doodshoofdaapjes, kapucijnenapen, brulapen en slingerapen; ze komen allemaal voor in de natuur van Costa Rica en u zult ze tijdens een rondreis in dit land ongetwijfeld zien of horen. In Manuel Antonio komt het zeldzame doodshoofdaapje voor, die u tijdens een wandeling door de jungle kunt spotten. Kilometerslange wandelroutes bieden de mogelijkheid dit prachtige park te ontdekken en de verschillende apen, waaronder het doodshoofdaapje, en andere bijzondere diersoorten te spotten!

Doodshoofdaapje in Costa Rica
Toekanvogel in Puerto Viejo, Costa Rica

Toekan, Arenal en Tortuguero

Er leven in Costa Rica verschillende soorten toekans, met als meest voorkomende de zwavelborsttoekan. Deze is te herkennen aan zijn zwarte lijfje, gele borst en regenboogkleurige snavel. U kunt de toekans overal in Costa Rica tegenkomen, maar de grootste kans heeft u in het oostelijk deel van het land. De toekans worden vaak gespot in Arenal National Park en Tortuguero National Park.

Luiaards, Cahuita

Overal in Costa Rica heeft u de kans om een luiaard te zien. Of het nou onderweg is of bij uw verblijf. De plek waar ze veel gespot worden is het Cahuita National Park, een regenwoud direct aan de kust met stille strandjes en veel verschillende dieren. U kunt ze hier tijdens verschillende wandelingen of zelfs op het strand tegen komen. Er zijn daarnaast ook verschillende opvangcentra voor luiaards, zoals in de jungle van Puerto Vuejo, waar u ze kunt bezoeken en kunt zien in hun natuurlijke omgeving.

Luiaard in Puerto Viejo
Quetzal bij San Gerardo de Dota

Quetzal

Volgens de vogelkenners is de quetzal de mooiste vogel ter wereld!  Deze prachtige verschijning is niet makkelijk te vinden en komt alleen voor in Midden-Amerika. Met name het mannetje is opvallend in de paartijd hij krijgt dan veren die tot wel 80cm lang kunnen worden. De mannetjes zijn daarnaast te herkennen aan de gele bek en de vrouwtjes aan de zwarte bek. Ze bevinden zich met name in de boomkruinen in de beboste gebieden. Wist u dat deze vogels gek zijn op avocado’s? Ze spugen de pit uit en dragen hierdoor bij aan de  verspreiding van avocado-bomen! U vindt deze bijzondere vogel in San Gerardo de Dota dit is gelegen naast het Los Quetzales National Park.

 

 

 

 

Ara, Osa en Boca Tapada 

Naast de toekan is de Ara een opvallende vogelsoort die u in Costa Rica kunt spotten. U vindt twee soorten ara’s:  de geelvleugelara en de buffons ara. De geelvleugelara’s ziet u voornamelijk op het schiereiland Osa. Daarnaast is de kans groot dat u ze in het Nationaal Park Carara tegenkomt. De buffons ara vindt zijn thuis in Boca Tapada.

Ara in Costa Rica

Onze familiereizen naar Costa Rica