Mooiste natuur van Costa Rica

Costa Rica is een fantastische bestemming voor avontuurlijke gezinnen en natuurliefhebbers. U vindt er prachtige natuurparken en er valt meer dan voldoende te beleven voor de kinderen! Wij hebben de mooiste natuurplekken van Costa Rica voor u op een rij gezet.

 

Reisspecialist Anouk in Puerto Viejo de Limo
Door: Anouk Vial
Land: Costa Rica
Datum: 16 juni 2020

Manuel Antonio Nationaal Park

In Manuel Antonio bevinden zich sneeuwwitte ‘bountystranden’ , een prachtig regenwoud met junglepaden én een zeer kleurrijk koraal. Er leven drie soorten apen, waaronder het zeldzame doodskopaapje. Het is aan te raden om dit park in de ochtend te bezoeken, dan heeft u de grootste kans om de dieren te spotten. Kilometerslange wandelroutes bieden de mogelijkheid dit prachtige park te leren kennen. Er zijn verschillende korte wandelroutes die ideaal zijn voor kinderen.  Aangezien het park goed onderhouden is en er verharde wegen zijn is het zeer kindvriendelijk park. Op zoek naar meer avontuur? Dan is ziplijnen een leuke optie, een unieke manier om kennis te maken met Manuel Antonio. Na al deze inspanningen kunt u heerlijk tot rust komen op het paradijselijke strand waar de zee helderblauw is en de stranden parelwit.

 

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero bezoekt u niet, u beleeft het! U vindt hier maar liefst 400 soorten vogel soorten en er zijn apen en krokodillen. Het nationale park en uw verblijf is alleen per boot te bereiken. Zo komt u samen met een gids op waanzinnig mooie en unieke plekken. In de periode juli tot oktober leggen duizenden schildpadden hun eieren op het strand dat grenst aan Tortuguero. ’s Avonds heeft u de kans de reuzenschildpadden te zien, dan komen zij namelijk aan wal. Ook dit park is uitermate geschikt voor mooie wandelingen met uw kinderen  ,maar u kunt het park ook per kanoë verkennen.

kindvriendelijke reizen

Corcovado Nationaal Park

Vanuit Dominical kunt u ook een dag- of meerdaagse tocht maken naar Corcovado National Park. Dit is het meest ongerepte gedeelte van Costa Rica en is een van de belangrijkste parken ter wereld! Dit komt door de grote biodiversiteit. Samen met uw kinderen kunt u hier verschillende aapsoorten spotten. Verder zijn er tal van ara’s, toekans, miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Hier ervaart u het echte jungle gevoel. In de jungle verwacht u niet zo snel een strand ,maar niets is minder waar! De verlaten zandstranden staan vol met kokospalmen en worden omringt door het groene regenwoud. Heerlijk voor de kinderen om een verfrissende duik te nemen.

Monteverde Cloud Forest

Is uw gezin avontuurlijk ingesteld? Dan is Monteverde zeker een bezoek waard! Wat dacht u van een bezoek aan Selvatura Cloud Forest? U wandelt over hangbruggen en smalle paden door het nevelwoud. Sommigen hangbruggen zijn wel 70 meter hoog! Voor de echte waaghalzen is een Canopy Tour de ideale manier om kennis te maken met Monteverde. Hierbij slingert u net als de vele aapsoorten van boomtop naar boomtop. Naast de adrenaline kick geniet u ook nog eens van prachtige uitzichten. In het park zijn verschillende (korte) wandelroutes die geschikt zijn om met kinderen te bewandelen. Sla ook zeker de Kolibrietuin niet over overal waar u kijkt vliegen ze om u heen.

Arenalvulkaan

Arenal vulkaan

Met maar liefst een hoogte van 1657 meter is de Arenal vulkaan een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Tussen de wolken door kunt u  met geluk het topje zien. Aangezien de laatste uitbarsting is 2000 was is het te gevaarlijk om de vulkaan te beklimmen, maar gelukkig zijn er genoeg andere activiteiten om samen met uw kinderen te ondernemen in dit prachtige gebied.  De vulkaan is omringt door tropisch regenwoud waar u maar liefst 850 soorten vogels kan spotten. Er zijn verschillende korte wandelroutes die u leiden naar de rommelige berg van de Arenal vulkaan, een echt avontuur!

Parque Nacional Los Quetzales

Dit mysterieuze nevelwoud is zeker een bezoek waard en weer heel anders dan de andere natuurgebieden van Costa Rica. Door de hoge ligging is het een stuk kouder en er hangt een grote mist over het park. U wandelt langs bomen bedekt met dikke stukken mos waardoor de gekleurde fruitsoorten meteen opvallen. Uiteraard zijn hier ook vele diersoorten te zien. Met een beetje geluk spot u zelfs de bekende Quetzal vogel! Wilt u er zeker van zijn dat u deze bijzonder mooie vogel kan zien, huur dan een gids in. Zij weten precies waar de vogels zich in het park bevinden. Kies voor een korte wandelroute.

Nationaal park Los Quetzales, Costa Rica

Onze familiereizen naar Costa Rica