Handige tips voor het parkeren bij de luchthaven

Het is weer die tijd van het jaar. De zwembroeken worden uit de kast gehaald, de strandhandoeken opgevouwen en het laagje stof wordt van de koffers gehaald. Het is weer tijd voor vakantie! Een vakantie is een van de, zo niet dé, leukste momenten van het jaar. Het is echter niet enkel rozengeur en maneschijn, er moet ook ontzettend veel geregeld worden en al helemaal wanneer u op reis gaat met kinderen. In dit artikel leest u alles over een belangrijk onderdeel van de reis: de reis van en naar de luchthaven van vertrek.

Schiphol

De reis naar de luchthaven van vertrek

Dit is het beginpunt van uw vakantie en dat kan op meerdere manieren volbracht worden. U kunt met het openbaar vervoer, een taxi, een shuttlebus of met uw eigen auto. Deze laatste optie is, vooral wanneer u met kinderen reist, de meest comfortabele optie. Wanneer u ervoor kiest om met de auto te gaan heeft u de reis nog geheel in eigen handen.

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Kiest u er ook voor om met de auto naar de luchthaven te rijden? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk ook op zoek naar een parkeerplaats. Tegenwoordig kunt u ook het parkeren rondom een luchthaven eenvoudig online regelen. Via online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren kunt u het parkeeraanbod online vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren.

Het parkeeraanbod beslaat vier verschillende landen en in totaal zeventien verschillende luchthavens, allen relevant voor Nederlandse reizigers. Het idee is simpel. U selecteert de luchthaven van vertrek, uw reisdata en klikt op zoeken.

Vergelijken en reserveren

Zoekt u een parkeerplaats bij Schiphol, dan selecteert u dus parkeren Schiphol plus uw vertrek- en retourdatum. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod getoond en kunt u de vergelijking starten. Heeft u de ideale parkeerplaats gevonden? Deze kan direct online gereserveerd worden. Vul uw persoonlijke gegevens in, betaal online en u ontvangt een reserveringsbevestiging/voucher per e-mail. Hierop staat alle informatie omtrent het parkeren, inclusief de contactgegevens van de parkeeraanbieder. Bewaar deze voucher goed, u dient deze te tonen op het moment van parkeren.

Het proces van parkeren

Het parkeren kan aan de hand van drie verschillende parkeervormen, de een geschikter voor een reis met kinderen dan de ander. Wanneer u reist met kinderen is het aan te raden voor een parkeerplaats op loopafstand of inclusief valetservice te kiezen. Een shuttleservice is de minst comfortabele optie.

Schiphol
Verre reizen met kinderen parkeren

Parkeren op loopafstand

TIP! Het idee is simpel. U rijdt naar de parkeerplaats en betreedt het parkeerterrein met een inrijcode of kentekenherkenning. Na het parkeren van de auto kunt u simpelweg te voet naar de luchthaven. Dit is de meest eenvoudige manier van parkeren maar hierdoor ook de meest prijzige.

Valetservice

TIP! Wanneer u kiest voor een valetservice dan rijdt u direct naar de luchthaven. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar om uw auto, na een voertuiginspectie, over te nemen. Bij terugkomst zorgt de parkeeraanbieder ervoor dat de auto weer klaarstaat bij de luchthaven en u zo uw reis weer kan vervolgen. Houdt er rekening mee dat er zowel bij aan- als terugkomst telefonisch contact opgenomen moet worden.

Shuttleservice

Wanneer u kiest voor een shuttleservice dan rijdt u direct naar de parkeerplaats van de parkeeraanbieder. Vanuit hier wordt u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst ook weer opgehaald. De shuttlebussen bieden doorgaans plaats voor maximaal 6 á 7 personen. Mocht u tegelijkertijd aankomen met een ander gezin dan kan de wachttijd oplopen aangezien er simpelweg niet genoeg plaats is. Een handige tip om dit te voorkomen is uw reisgezelschap eerst af te zetten bij de luchthaven en vervolgens alleen naar de parkeerplaats te rijden. Zo weet u zeker dat er genoeg plaats is met het eerstvolgende vertrek van de shuttlebus.

Reizen met kids – handige tips

Omdat het reizen met kinderen net wat intensiever is wilt u zo comfortabel mogelijk reizen en met een onbezorgd gevoel op reis gaan. Bekijk daarom de volgende tips en informatie, zo weet u zeker dat u met alles rekening heeft gehouden.

  • Boek uw parkeerplaats online, zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en zo kunt u met een onbezorgd gevoel op reis gaan.
  • Boek een parkeerplaats op loopafstand of een valetservice voor maximaal comfort en minimaal tijdsverlies.
  • Reduceer de wachttijd en eventuele extra kosten van een shuttleservice door eerst uw medereizigers af te zetten bij de luchthaven en vervolgens alleen uw auto te parkeren.
  • Houdt er bij een shuttleservice rekening mee dat niet iedere parkeeraanbieder een kinderstoel ter beschikking heeft, de meesten uiteraard wel.
  • In Duitsland en Frankrijk rekenen sommige parkeeraanbieders een extra tarief per persoon wanneer het gezelschap uit meer dan vier personen bestaat.
  • In Duitsland en Frankrijk rekenen sommige parkeeraanbieder een extra tarief bij veel/grote bagage, probeer de hoeveelheid bagage te reduceren.

Met al deze tips zou de eerste stap van uw reis een peulenschil moeten zijn. Zo kan uw gezin al tijdens dit eerste gedeelte van de reis genieten van de vakantie en met een heerlijk uitgerust gevoel het vliegtuig in stappen.

Kunt u niet wachten om een bijzondere familiereis te maken? Bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen.