Reis naar IJsland & Noordoost-Amerika

IJsland: Wat een interessant en “levend” land! De eerste dag hebben we de “golden circle” gereden – een autorit van ruim 200 km langs drie bekende hoogtepunten van IJsland. We begonnen in het nationale park Þingvellir, waar het eerste parlament ter wereld werd opgericht en waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische plaatsen langzaam uit elkaar drijven. Een erg mooi park met mogelijkheden voor wandelingen. Daarna zijn we doorgereden naar Geysir – een ontzettend indrukwekkende geothermisch gebied met veel warme bronnen, damp die opstijgt uit de bodem en natuurlijk de geiser Stokkur, die om de ca. 5 tot 10 minuten water de lucht in spuit. Echt een hele bijzondere ervaring voor het hele gezin! Ten slotte zijn we naar Gullfoss gereden, een hele mooie, grote waterval. Wij hadden het geluk op het pad te kunnen lopen langs de waterval, waardoor we hem goed van dichtbij konden bekijken. In de winter is dit pad vaak afgesloten vanwege slecht weer.

Onze tweede dag op IJsland was een dag met veel buien en het was koud. Maar dat was eigenlijk juist heel leuk voor onze activiteiten: In Reykjavik zijn veel zwembaden, allemaal buitenbaden met warm water uit warmwaterbronnen uit de omgeving. Een hele leuke ervaring om in het heerlijke warme water te komen, terwijl het buiten (en boven water) erg koud is, af en toe regent, en terwijl de badmeesters met thermo kleren, handschoenen en mutsen langs het water lopen. ´s Middags hebben we geluncht in het oudste restaurant van IJsland, Kaffivagninn, wat aan water ligt en ons was aangeraden door een IJslandse. Daarna zijn we naar de “Secret Lagoon” gereden bij Flúđir. Dit is het oudste “zwembad” van IJsland – een warmwaterbron, die kleiner en wat minder toeristisch (en goedkoper) is dan “Blue Lagoon” en uitzicht heeft op een kleine geiser.

Onze laatste dag op IJsland hebben we Reykjavik bekeken. Een gezellige kleine stad. We hebben o.a. de Hallgrimskirkja gezien, de gezellige straat Skólavörđustígur, het stadhuis en de Harpa.

Boston: Onze eerste dag in Boston hebben we de Freedomtrail gelopen, een route van ongeveer 4 km langs veel bezienswaardigheden in Boston. De route wordt aangegeven door een rode lijn op het trottoir, wat een erg leuke manier is voor de kinderen om de route te volgen. Op de tweede dag in Boston zijn we naar Harvard geweest. De boekenwinkel van Harvard is erg leuk voor het hele gezin om in rond te kijken. De campus en het gebied rondom de universiteit zijn leuk om rond te lopen.
Op de derde dag zijn we gaan lunchen in het restaurant Top of the Hub op de bovenste etage van de wolkenkrabber Prudential Tower. Als je gaat eten in het restaurant, hoef je niet te betalen om naar boven te gaan. Een aanrader! Daarna zijn we naar het Museum of Science gegaan – een groot museum met veel leuke activiteiten voor de kinderen. Op de terugweg naar het hotel hebben we lekker gewandeld langs Charles River, waar ook een aantal leuke speeltuinen zijn, en door Beacon Hill.
Onze laatste dag in Boston zijn we naar MIT gegaan, waar onze oudste zoon meedeed aan een Rubiks Cube wedstrijd.

White Mountains: We hadden een volle dag in White Mountains en zijn naar Diana´s Baths gegaan en hebben gewandeld langs de Saco River, terwijl we genoten hebben van de mooie najaarskleuren! De dag erna zijn we via de Kancamagus Highway doorgereden. Een erg mooie route door de White Mountains. Het was miezerig en wat mistig die dag, maar desondanks was het echt de moeite waard.

Lake George: We hebben van de faciliteiten van het hotel gebruik gemaakt (zwembad, hot tub, sauna, tafeltennis, fitness centrum), en zijn de dag daarna meteen na het ontbijt doorgereden.

Niagara Falls: Wat een mooie ervaring! We waren heel positief verrast dat we vanuit de hotelkamer uitzicht hadden op de watervallen! We kwamen aan het einde van de middag aan, en konden daardoor meteen de eerste avond de watervallen bewonderen terwijl het donker werd en de watervallen verlicht werden. De volgende dag hebben we gevaren met de Hornblower en de “Journey behind the Falls” gedaan. Allebei echte aanraders!

Lancaster: Ook dit was een echte aanrader! We hebben “Amish Farm and House” bezocht en rondgereden in het Amish land (door “Bird in Hand” en “Intercourse”). Het heeft grote indruk gemaakt, vooral op onze oudste zoon (11 jaar), om te zien hoe de Amish mensen leven.

Washington: Op weg naar Washington zijn we naar het George Washington Mansion gegaan op Mount Vernon. Ontzettend leuk om te zien hoe de eerste president van Amerika (en de enige president die niet in het witte huis heeft gewoond) leefde en rond te kunnen lopen op het landgoed rondom zijn huis.

De eerste volle dag in Washington hebben we veel gewandeld en veel mooie monumenten gezien! Op de National Mall hebben we het Washington Monument, World War II monument, Reflecting Pool, Lincoln Memorial, Korean War Monument en Veterans Memorial gezien. Daarna zijn we doorgelopen naar Arlington National Cemetry, waar we het graf van de familie Kennedy hebben gezien. Op de terugweg zijn we langs Vietnam Veterans Memorial naar het witte huis gelopen, dat we van de achterkant en de voorkant bekeken hebben. Erg leuk om al die bekende monumenten in het echt te zien én te herkennen. De kinderen konden het Washington Monument herkennen van de laatste Spiderman film en het Lincoln Monument staat op de dollarcenten.
De laatste dag in Washington hebben we het Capitol gezien, zijn in de Supreme Court geweest en in Library of Congres. Daarna hebben we de Smithsonian musea National Museum of American Indian en Air and Space Museum bezocht.

New York: Met de trein zijn we van Washington naar New York gereden. Dat was een prettige en ontspannende reis. Dit was onze tweede keer in New York met de kinderen en omdat we de vorige keer al naar o.a. Statue of Liberty, Empire State Building en Madame Tussaud waren geweest, hadden we nu wat meer tijd om ook andere dingen uitgebreider te zien. De eerste middag zijn we naar One Trade Tower geweest en 9/11 Memorial. Fantastisch uitzicht vanaf One Trade Tower en ook de lift naar boven was een leuke ervaring! Daarna zijn we naar Times Square en Broadway gegaan.

De tweede dag in New York zijn we de hele dag in Central Park geweest! We hadden gelezen dat er 21 speelplaatsen waren en daarvan hebben we er 7 bezocht. Heerlijke ontspannende dag voor ons allemaal!

De laatste volle dag in New York zijn we naar Dylan´s Candybar geweest. Echt Amerikaans, met heel veel snoep en zelfs een trap van snoep! Daarna zijn we met de Roosevelt Tram (ook bekend van Spiderman films!) naar Roosevelt Island gegaan. Daar hebben we heerlijk gewandeld naar het Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park met een mooi uitzicht over Manhattan. ´s Avonds zijn we naar Times Square geweest en hebben gegeten in Bubba Gump – leuk en lekker voor de kinderen!

Voordat we naar het vliegveld moesten de allerlaatste dag van deze heerlijke vakantie, zijn we lekker gaan shoppen op 5th Avenue.

Door: Familie Debes - Mol
Land: IJsland
Datum: 1 november 2019

Een greep uit onze reizen naar Oost-Amerika en IJsland