Bezoek deze nationale parken met kinderen in Kenia

Benieuwd naar de mooiste nationale parken in Kenia? Hier zijn alle parken prachtig en indrukwekkend, kijk vooral even mee naar deze Travelnauts suggesties, dan komt u gauw meer te weten over de mooiste nationale parken in Kenia.

Chiang Rai
Door: Bianca van Nispen
Land: Kenia
Datum: 27 september 2019
Giraffen in Samburu National Park

1. Samburu National Reserve

Ongeveer 100 kilometer ten noorden van Mount Kenya, ten noorden van de evenaar ligt dit nationale park. Het park is bijzonder door de diersoorten die u alleen hier zal tegenkomen. Dit wordt ook wel de ‘Big Five van Samburu’ genoemd. U vindt hier bijvoorbeeld de ‘netgiraffe’ met roodbruine vlekken die worden gescheiden door dunne, witte lijnen en de Somalische struisvogel met blauwe in plaats van roze benen. Ook de gerenuk, een antilope met lange nek, die op zijn achterpoten van struiken eet is te vinden in het Samburu National Reserve.

2. Masai Mara National Reserve

Het Masai Mara Nationaal Reservaat is het meest belangrijke park van Kenia en een van de bekendste reservaten in heel Afrika. Het Masai Mara staat bekend om de grote migratie, die elk jaar plaats vindt van juli tot september. Tijdens deze zomermaanden is de savanne bezaaid met meer dan 1,5 miljoen wilde dieren op zoek naar voedsel en water. De Masai Mara is met zijn heuvelachtige landschap de perfecte omgeving om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen!

De grote migratie in de Masai Mara, Kenia
Kilimanjaro

3. Amboseli National Park

Het Amboseli National Park is een van de meest bijzondere nationale parken in Kenia door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro die ver boven het landschap te zien is. Het beschermd natuurgebied leent zich bij uitstek om olifanten te bekijken tijdens de paartijd. In de ochtend trekt het wild naar de moerassen waardoor u goed de gelegenheid heeft om de mooiste plaatjes vast te leggen. Ook de Kilimanjaro kunt u bij helder weer vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag goed zien. Daarnaast zijn er in dit park ook leeuwen, luipaarden, elanden en meer dan 400 verschillende vogelsoorten te zien!

4. Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru is het grootste vogelreservaat van Kenia en een ‘must see’ voor vogelliefhebbers. Het meer staat voornamelijk bekend om haar grote populatie flamingo’s die op de overvloed aan algen afkomen. Deze vele flamingo’s aan de wateroevers vormen een langgerekt roze lint langs het meer, wat een prachtig gezicht is en mooie plaatjes oplevert. Er zijn ook pelikanen en andere vogels en u vindt hier ook neushoorns, nijlpaarden en vleermuizen.

Flamingo's bij Lake Nakuru

Onze familireizen naar Kenia