De schitterende natuur van Kenia en Tanzania

Kenia en Tanzania zijn gebruikt als inspiratie voor de nieuwe Disney film The Lion King. Deze film is geïnspireerd door de prachtige landschappen van Kenia en Tanzania. Speciaal daarvoor hebben wij in deze blog een aantal locaties op een rij gezet die voor de film als inspiratie gebruikt zijn.

Xcaret
Door: Liesbeth Verbrugge
Land: Kenia
Datum: 29 oktober 2019
Leeuw in de Masai Mara

Masai Mara

Het Masai Mara Nationaal Reservaat is het belangrijkste park van Kenia en ligt in het zuiden van het land op de grens met Tanzania. Het staat bekend om de grote gnoe migratie vanuit het Serengeti Nationaal Park in Tanzania. Deze migratie vindt elk jaar plaats rond augustus. De Masai Mara, met zijn heuvelachtige landschappen is de ideale omgeving om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

De omgeving bij Kenia en Tanzia is ter inspiratie gebruik voor de scenes in The Lion King waar de leeuwen nabij ‘pride rock’ hun rustplaats hebben tussen de bomen en in de schaduw.

Mount Kenya

Mount Kenya (Swahili: Mlima Kenya) is op de Kilimanjaro na de hoogste berg van Afrika. Het is de hoogste berg van Kenia en heeft drie toppen. De hoogste top is 5199 meter hoog en grote delen van de berg zijn bedekt met eeuwige sneeuw en enkele gletsjers. Het Mount Kenya Nationaal Park staat op de Unesco Wereld Erfgoed Lijst). Houdt u rekening met de kou hier, u slaapt op 2 kilometer hoogte. In uw bed zult u een aangenaam warme kruik vinden en buiten is een jas erg prettig.

Voor de film is de omgeving van Mount Kenya gebruikt voor ‘de wereld van Hakuna Matata’. De makers van The Lion King noemen special dat de groene omgeving van Serena Mountain Lodge is gebruikt.

Mount Kenya
Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro / Arusha

De plaats Arusha is de belangrijkste uitvalsbasis voor de beklimming van de Kilimanjaro. Het heeft vanwege de relatief hoge ligging (circa 1350 meter) een aangenaam klimaat. Het stadje ligt te midden van een rijk landbouwgebied en is ook het centrum van de handel. Arusha is een stad om een typische Afrikaanse markt te bezoeken. Wie vanuit Afrika houtsnijwerk mee wil nemen naar Nederland kan de kunstnijverheidscentra van Arusha binnenstappen.

De droge vlaktes op de grens van Kenia en Tanzania zijn voor de makers van The Lion King een inspiratie geweest voor de scene waarin Simba door de woestijn vlucht na de dood van Mufasa.

Aberdare National Park

Aberdare National park is uniek. U vindt dit regenwoud op de hoogvlakte van Kenia grenzend aan de Grote Rift Vallei. U vindt hier bos en verborgen stroompjes. De fauna van dit gebied is dan ook gevarieerd; olifanten, buffels, neushoorns, bavianen, elandantilopen, waterbokken, bosbokken, rietbokken, leeuwen en hyena’s kunt u hier allemaal vinden. Naast safari’s kunt u hier ook prachtige wandelingen maken.

De omgeving van het Aberdare National Park is gebruikt voor de scene waar Nala terug komt in het leven van Simba.

Olifant in Aberdare National Park

Wilt u de Lion King locaties in Kenia en Tanzania bezoeken?