Leuke tips in Porto met kinderen

De stad Porto is zeer geschikt om samen met kinderen te ontdekken. Er is genoeg te doen voor alle leeftijden. In dit blog hebben wij een aantal leuke activiteiten in Porto voor u met het gezin op een rijtje gezet.

 

Roatan
Door: Anna Wassenburg
Land: Portugal
Datum: 22 september 2020

Fietsen naar het vissersdorp Afurada

Het oude centrum van Porto is prima te voet te verkennen, maar ook de omgeving van de stad is prachtig. Huur een fiets en rijdt een stukje langs de Douro rivier richting de kust. Per pond steekt u de rivier over en ontdek op deze manier de sfeervolle vissersplaats Afurada en het nabijgelegen natuurgebied. In dit dorp lijkt de tijd te hebben stilgestaan en krijgt u een goede indruk in het dagelijkse Portugese leven. Deze tocht bedraagt ongeveer 15 kilometer en is goed te doen met kinderen. 

Rondvaart over de Douro

Tijdens een rondvaart op de Douro rivier krijg je vele hoogtepunten van de stad te zien. Vanaf het water ziet u de gekleurde huizen van de oude wijk Ribeira en vaart u onder verschillende bruggen door. Naast de 6 bruggen die gepasseerd worden tijdens een boottocht over de Douro, vaart u ook langs de Alfandega, dit reusachtige gebouw huisvest verschillende musea. 

Tram 1 naar Foz do Doura

In Porto zijn nog drie oude tramlijnen in gebruik. Van grote afstand hoort u de kleine trammetjes al piepend en krakend voorbij gaan. De bekendste is tramlijn 1. Deze lijn loopt parallel aan de Douro rivier met als eindbestemming de kustwijk Foz do Doura. De tram rijdt tenminste iedere 30 minuten en na een mooie rit kom u aan in de kustwijk. Hier zijn verschillende activiteiten te ondernemen, waaronder het bezoeken van de vuurtoren, wandel over de sfeervolle boulevard of breng een bezoek aan het aquarium Sea Life.

Piscina das Mares 

Ten westen van Porto ligt de Atlantische oceaan. Zo liggen er verschillende badplaatsen binnen handbereik, maar houdt rekening met zware stroming en hoge golven. Hierdoor is de oceaan niet altijd even geschikt om te gaan zwemmen. In het dorp Leca da Palmeira hebben ze hier iets op bedacht. De rotsformaties aan deze kust zijn intact gebleven, maar door enkele betonnen randen te plaatsen, zijn er zwembaden gecreëerd. Op deze manier is het altijd veilig zwemmen op een schitterende locatie met als decor de woeste Atlantische Oceaan.

Onze familiereizen naar Portugal