Indrukwekkende natuurparken in Sri Lanka voor kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

De natuurparken van Sri Lanka blinken enorm uit in Azië. Tropische regenwouden worden afgewisseld met prachtige bounty-stranden, de dichte jungle met ruige kustlijnen en de vele nationale parken. Wij nemen u mee naar een aantal indrukwekkende natuurplekjes die Sri Lanka te bieden heeft.

Yala National Park

Het Yala National Park is het grootste en meest bekende natuurpark van Sri Lanka. In dit park zijn meer dan 130 diersoorten te bewonderen, waaronder de bijzondere kudde luipaarden, krokodillen en de beroemde Aziatische olifanten. Safari’s door dit park zijn daardoor ook vaak erg indrukwekkend. De savanneachtige open vlaktes, uitgestrekte bossen en de ruige kust aan de andere kant van het park, maken dit park zo uniek. Naast de veelzijdigheid aan dieren en landschap, zijn er in het park ook oude ruïnes die u kunt bewonderen.

Horton Plains

Horton Plains is een natuurgebied dat bestaat uit mooie graslanden, indrukwekkende rotsen, dichte bossen, watervallen en mistige meren. Een van de meest bekende plekken in dit gebied is de zogenoemde World’s End. Dit is een punt dat een uitzicht biedt van honderden meters de diepte in. Bij aankomst bij deze plek lijkt de grond in een keer op te houden. Bij goed weer kunt u wel 75 kilometer ver kijken. Een aanrader is om vroeg te beginnen met een wandeling naar World’s End, omdat u dan de minste kans op mist heeft en dus ver kunt kijken. Wanneer de mist eenmaal op komt zetten, kan dit ook zorgen voor een magisch effect.

Udawalawe National Park

Wilt u oog in oog komen te staan met een gigantische Aziatische olifant in Sri Lanka? Dan is Udawalawe ‘the place to be’! Het Udawalawe National Park is een droog uitgestrekt gebied zonder veel dichte bossen, waardoor het wild in dit park goed te spotten is. Wanneer het een tijdje niet geregend heeft ziet het park er wat kaal uit, maar wanneer het heeft geregend verandert dit in een prachtige groene vlakte. Naast kuddes olifanten zijn hier ook buffels en luipaarden te spotten!

Ella Rock en Little Adam’s Peak

Ella Rock is een rots die een indrukwekkend uitzicht over de omgeving biedt. De wandeling naar de rots duurt zo’n 2,5 uur en onderweg naar de top heeft u een aantal uitzichtpunten. Eenmaal boven kunt u genieten van een spectaculair uitzicht. Deze wandeling is niet aan te raden met jonge kinderen, maar een goed alternatief is dan Little Adam’s Peak; via een mooi pad loopt u in ruim 45 minuten naar boven. Bovenaan heeft u een prachtig uitzicht!

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Sri Lanka

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Sri Lanka? Bekijk al onze familiereizen naar Sri Lanka. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.