Stad, jungle, watervallen en olifanten

Afgelopen zomer maakte gezinsreizenexpert Anna samen met haar man en zoon van 10 jaar een rondreis door Thailand. Het was alweer een tijd geleden dat ze naar Thailand was geweest en aangezien ze het altijd een heel fijn land heeft gevonden, wilde ze deze bestemming maar wat graag aan haar zoon laten zien. In deze blog deelt Anna de reiservaring van haar gezin, lees je mee?

Gezinsreizenexpert Anna met haar gezin in Bangkok
Door: Anna Wassenburg
Land: Thailand
Datum: 16 oktober 2023
Fietsen door Bangkok

Bangkok verkennen op de fiets

Onze reis begint in de bruisende en echt Aziatische stad Bangkok. Deze geweldige stad heeft zoveel te bieden, ook voor kinderen. Een echte belevenis vonden wij de fietstour door Bangkok waarbij je een hele andere kant van de stad ontdekt.

We hadden de wekker al vroeg gezet en het was best even lastig wakker worden door de jetlag, maar de fietstocht maakte dat al snel goed. Nadat we een aantal fietsen hebben uitgetest en alle drie een comfortabele fiets hebben gevonden, worden we aan gids Bee voorgesteld die ons vandaag meeneemt. We merken als snel dat Bangkok niet alleen een drukke stad is met veel tuk tuks, taxi’s, shopping malls en eetkraampjes, maar dat er ook een deel is dat we anders waarschijnlijk nooit hadden gezien. Stel je voor; hier is bijna geen verkeer, je fietst door nauwe straatjes, langs de huizen van de Thai en nadat we met een longtail boot de Chao Praya rivier zijn overgestoken, komen we zelfs in een heel groen gedeelte van Bangkok waar we fietsen door de jungle langs bananen-, mango- en kokosnootplantages.

Onderweg maak je verschillende stops en vertelt de gids veel leuke weetjes over Thailand, het leven van de locals, het Boeddhisme en over de verschillende dieren die je onderweg tegenkomt. Eén van de stops is bij een kokosplantage waar ook een kickboksschool is en onze zoon wilde hier natuurlijk graag aan meedoen. Nog een leuke stop; voor de lunch brengt de gids je naar een lokaal restaurant waar je op kussens op de grond zit en geniet van een heerlijke Thaise lunch!

River Kwai: slapen in een drijvend hotel

Na een paar nachten in Bangkok vertrekken we richting de River Kwai. Om bij ons volgende verblijf te komen, moeten we met een longtail bootje. Het is passen en meten met alle bagage, maar wanneer we allemaal ingestapt zijn varen we met een flinke vaart over de River Kwai richting het hotel. Na een kwartiertje varen zie je in de verte de huisjes op de rivier al liggen. Het is echt een geweldige ervaring om op deze manier aan te komen bij dit drijvende resort.

We krijgen een warm welkom bij de receptie en na het inchecken kunnen we onze eigen privévilla op het water gaan ontdekken. We hebben ook een eigen terras aan de rivier. Voor 20 Bath heeft onze zoon een zakje met vissenvoer gekocht en dan zien we pas hoeveel grote vissen er zwemmen.

In de avond is alles heel sfeervol verlicht en horen we de geluiden van de jungle om ons heen. In het gezellige kleine restaurant kan je heerlijk eten. We genieten van de rust en doen gezellig spelletjes in het restaurant. En dan de volgende ochtend… wat een geweldig uitzicht om bij wakker te worden! We kijken uit over de River Kwai en zien longtail boten voorbijvaren over de rivier.

Floathouse, River Kwai

Spectaculaire watervallen

Dit is één van de hoogtepunten van onze reis: we gaan de zeven watervallen in Erawan National Park bezoeken! We rijden in ongeveer een uurtje naar het park en als we aankomen huren we eerst zwemvesten. Het is namelijk verplicht om een zwemvest te dragen wanneer je wil zwemmen in een nationaal park.

De eerste waterval die we zien is al fantastisch, maar we besluiten om door te lopen naar de tweede aangezien deze groter is. Het is even een stukje omhoogklimmen, maar daarna duiken we het koele water bij de waterval in. Er zwemmen veel grote vissen (die af en toe ook aan je knabbelen, waardoor we flink hebben gelachen).

Waterval 4 was de favoriet van onze zoon; hier kon je van twee grote rotsen naar beneden glijden. Ook de andere watervallen waren het bezoeken waard! Waterval 5 heeft verschillende kleine badjes waarin je kan zwemmen en voor waterval 6 en 7 maakten we een behoorlijke klim door de jungle. Als we dan ineens een aantal apen in de bomen spotten is dat de kers op de taart.

Bijzondere ontmoeting met olifanten

Vanaf Bangkok vliegen we naar het zuiden van Thailand voor het volgende deel van onze rondreis; we gaan naar Elephant Hills in Khao Sok National Park. En dit is er eentje voor op je bucketlist! Je verblijft hier middenin de jungle, in luxe tenten met een eigen badkamer. Vanuit onze tent hebben wij een schitterend uitzicht op de mistige kalksteenrotsen. Maar waarvoor je hier echt bent is het olifantenkamp op tien minuutjes rijden. De olifanten die hier verblijven hebben een mooie ruimte en kunnen hier genieten van hun oude dag. In het kamp vertellen ze hier meer over én we mogen helpen bij het voeren van deze prachtige dieren.

Een andere must-do tijdens een verblijf bij Elephant Hills is het maken van een kanotocht door de jungle. Wat een avontuur is dat. We varen samen met een gids die ons van alles laat zien en vertelt over de omgeving en de dieren die er leven. Als tip geeft hij mee om niet aan de bomen te trekken, omdat er dan wel eens een spin of slang in de kano kan vallen. Nou daar komen we al snel achter als we een grote zwart-gele slang even later zien zitten in een boom vlak boven ons.

Elephant Hills, Khao Sok National Park

We gaan de jungle in!

We verlaten het tentenkamp en gaan verder de jungle in naar Cheow Lake. Elephant Hills heeft hier een aantal tenten op het water. We kunnen alleen een klein koffertje meenemen voor een nacht en de rest laten we achter, er wordt gezorgd dat we onze bagage de volgende dag weer terug krijgen. We maken een prachtige boottocht langs kalksteenrotsen (wel een beetje vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam) om bij het lake camp te komen.

Dit verblijf is echt een avontuur en we gaan 24 uur helemaal offline. Wat we hier gaan doen? Kanoën, zwemmen en op een spannende hike door de jungle. De gids adviseert ons aan om goede wandelschoenen aan te doen en deet mee te nemen. Met een bootje worden we naar een ander deel gevaren waar we beginnen aan de hike. Ondanks dat het nog een behoorlijke klim naar de grot is, is de hike door de jungle echt geweldig. Onderweg vertelt de gids over de verschillende planten en de beesten die hier leven; we komen een pootafdruk van een olifant tegen en zien we waar een beer zijn nagels in een boom heeft gezet. En dan gaan we een grot in. We krijgen allemaal een zaklamp, want het is er pikkedonker! De gids ziet al snel een hele grote spin tegen de rotsen zitten… toch maar even heel goed uitkijken waar je je handen plaatst. Als we verder lopen zien we slangen, schorpioenen en vleermuizen. Dit was echt een geweldige belevenis. 24 uur offline was stiekem best even wennen, maar wel heerlijk. Ik zie dat Polarsteps er “somewhere in the world” van heeft gemaakt en dat vind ik eigenlijk wel heel mooi!

Terug naar de bewoonde wereld

Na ons jungle-avontuur zit het verblijf bij Elephant Hills er alweer op. We vertrekken naar Koh Samui voor een relaxte afsluiting van onze reis. Op dit mooie eiland gaan we nog even een week genieten van het strand en bijkomen van alle indrukken die we hebben opgedaan.

Willen jullie ook naar Thailand?

Willen jullie net als Anna en haar gezin het geweldig mooie Thailand gaan verkennen? Onze gezinsreizenexperts helpen je graag met het uitstippelen van een rondreis die aan de wensen van jullie hele gezin voldoet. En natuurlijk hebben we altijd leuke tips! Vraag vrijblijvend een voorstel aan of neem contact met ons op.

Schommelen op het strand in Thailand

Alvast inspiratie opdoen?