Reiservaring vol tips

Gezinsreizenexpert Liesbeth vertrok deze zomer met haar gezin naar Azië voor een tweeweekse vakantie in Thailand. Ze wisselden ontspanning af met leuke activiteiten op de mooiste locaties. Ze vertelt over haar reis, hoe haar gezin het heeft ervaren en wat leuk is om te doen in Thailand als je met kinderen reist. Benieuwd? Lees dan snel hun reiservaring vol met tips.

Gezin bij Elephant Hills Thailand
Door: Liesbeth Verbrugge
Land: Thailand
Datum: 29 november 2023
Liesbeth en haar zoon in Thailand

De voorbereiding op onze reis naar Thailand

Afgelopen zomer ben ik samen met mijn gezin twee weken op reis naar Thailand geweest; eigenlijk veel te kort voor zo’n fijne, relaxte en kindvriendelijke bestemming! Van tevoren hebben we de hele reis uitgestippeld en ons zoontje van 8 jaar ook verteld wat we er gingen doen. Hij had al een tijdje de wens om in de jungle slapen en hij wilde graag gaan snorkelen, dus dat was ook in onze reis verwerkt. Alleen dat laatste is helaas niet gelukt omdat we een beetje pech hadden met het weer, maar dat heeft de pret niet mogen drukken.

Actief én relaxen aan het strand van Phuket

We begonnen onze reis in Phuket en hebben daar de eerste paar dagen aan het strand vertoefd. Vanuit ons hotel liepen we in nog geen tien minuten naar Kata Beach, wat een heerlijk breed strand heeft voor kinderen. Op het strand zelf is het mogelijk om body boards te huren en zelfs ook te leren surfen. We konden hier relaxen, terwijl er voor onze zoon ook genoeg te ondernemen was. In de avond liepen we zo de straat met restaurantjes in en konden we genieten van de lekkerste Thaise maaltijden. Natuurlijk is er ook genoeg anders te krijgen en heeft onze zoon ook heerlijk kunnen genieten van pizza en ander lekkers.

Kind op het strand in Thailand
Olifanten voeren bij Elephant Hills Thailand

Olifanten ontmoeten: favoriet onder kinderen!

Hierna zijn we doorgereisd naar Elephant Hills, wat bekend staat als een tentenkamp middenin de jungle van Khao Sok. Hier bezoek je onder andere ook het olifantenkamp, waar geredde olifanten in rust kunnen genieten van hun oude dag. Voor kinderen is dit toch wel echt een waanzinnige ervaring! Naast het feit dat de kinderen dichtbij de olifanten kunnen komen, mogen zij ook een maaltijd voorbereiden. Zo kregen wij een bord waarop we ananas en suikerriet konden snijden en een voedermand waarin we bananen los van de trossen in konden leggen. Vervolgens konden we met deze mand naar de olifanten toe en ze één voor één het eten geven. Mijn zoontje vond dit echt fantastisch en ik zal de glimlach op zijn gezicht niet snel meer vergeten.

Unieke overnachting in een drijvend tentenkamp

Na onze nacht in de jungle zijn we verder gereisd naar het drijvend tentenkamp van Elephant Hills. Vanaf het vlot van onze kamer konden we zo de rivier inspringen en lekker zwemmen. Ideaal als je met kinderen reist! De omgeving waar deze tenten liggen is prachtig, je slaapt tussen de kalksteengebergtes en hoort allerlei dieren om je heen. Zo werden we de volgende ochtend gewekt met het geroep van gibbons en andere apensoorten. Welk kind (en volwassene) wordt daar nou niet enthousiast van?

Tijdens een verblijf zijn er ook tal van toffe activiteiten te ondernemen voor het hele gezin. Zo gingen wij na het ontbijt samen met een gids een junglewandeling maken en een grot bezoeken. De grot was wel even een spannende ervaring, want zo zagen we daar slangen en heel veel grote spinnensoorten. Onderweg vertelde de gids ons alles over het gebied en de dieren die hier leven. Voordat we weer verder op pad gingen, hebben we hier ook nog een geweldige kanotocht gemaakt, echt een aanrader wat ons betreft. Al met al waren deze twee dagen toch wel één van de hoogtepunten van onze reis.

Aankomst bij Elephant Hills Thailand
Gezin aan een pool bar in Thailand

Genoeg te beleven voor kids in Koh Samui

We zijn onze reis geëindigd op het eiland Koh Samui, waar ook genoeg te beleven is voor kinderen. Houdt jullie kind van voetballen? Dan is ‘Samui Football Golf’ een leuke aanrader. In de avonden zijn er ook spectaculaire vuurwerkshows op meerdere plekken te bezoeken. Wij zijn hier ook nog naar een avondmarkt geweest, waar je heerlijk Thais kan eten voor niet al teveel geld en waar je lekker een beetje kunt rondsnuffelen en souvenirtjes kunt aanschaffen.

Ook op reis naar Thailand met kinderen?

Wij hebben echt een geweldige reis door Thailand gemaakt met heel veel mooie momenten. Als je mijn zoontje vraagt wat de mooiste momenten van de reis waren, zijn dat met zekerheid de dagen bij Elephant Hills en de heerlijke stranden. Willen jullie dit ook gaan beleven? Onze gezinsreizenexperts helpen je graag met het uitstippelen van een rondreis die aan de wensen van jullie hele gezin voldoet. Vraag vrijblijvend een voorstel aan of neem contact met ons op.

Onze voorbeeldreizen naar Thailand