Mooiste safariparken van Zuid-Afrika tijdens de familiereis

Je gunt je kind toch de wereld!

Op Safari in Zuid-Afrika met de kinderen

Wilt u op reis en op Safari naar Zuid-Afrika en verschillende parken bezoeken? Opzoek gaan naar verschillende dieren en niet te vergeten de Big five? Travelnauts heeft er een aantal voor u op een rijtje gezet:

Kruger National Park

Waar komt u oog in oog te staan de mooiste wilde dieren tijdens een safari? Juist.. in het grootste Nationaal Park van heel Afrika: het Kruger Nationaal Park! In dit zeer uitgestrekte en wereldberoemde nationale park, in het noordoosten van Zuid-Afrika, treft u een grote variëteit aan wild aan. Er zijn een aantal privé reservaten grenzend aan het Krugerpark, waaronder Gonarezhou National Park in Zimbabwe en Limpopo National Park in Mozambique. Tussen de privéreservaten en het Krugerpark zijn geen hekken, waardoor het wild in staat is vrij rond te trekken. Maak hier kennis met de Big five en spot de vele andere soorten dieren!

Familiereis Zuid-Afrika en Mozambique
Familiereis Zuid-Afrika en Mozambique

Madikwe Game Reserve

Het reservaat omvat 75.000 hectare en is het leefgebied van maar liefst 27 verschillende soorten zoogdieren, waaronder de Big five. Het gebied kent droge delen en begroeide delen voorzien van acacia’s en andere bomen en vlakten, waar gras voorkomt. Hierdoor beschikt dit park over dieren die bijvoorbeeld het wereldberoemde Krugerpark niet heeft, zoals de gemsbok.

Addo Elephant National Park

Zoals de naam al doet vermoeden verblijven in dit Nationaal park veel olifanten. Ten tijde van de eerste Europese bewoners van dit gebied werd er veel op de toen nog in groten getale aanwezige olifanten gejaagd. Dit nam zulke grote vormen aan dat er hier in 1920 nog slechts elf olifanten over waren. De Zuid-Afrikaanse regering riep de regio elf jaar later uit tot Nationaal Park om de overgebleven dieren in bescherming te nemen, waarna de kudde olifanten sterk kon groeien. Er zijn naast olifanten ook veel andere verschillende dieren in dit park te bewonderen, waaronder de overige leden van de Big five! Doordat in Addo Elephant Park geen malaria voorkomt, wordt dit park ook wel gezien als meest kindvriendelijke safaripark van Zuid-Afrika.

Hluhluwe-Imfolozi Park

Dit park heeft een gevarieerd landschap, met dichte bossen, droge ‘bush’-velden en open savanne. Het noordoostelijke Hluhluwe-deel en het zuidwestelijke Imfolozi-deel worden gescheiden door de publieke weg die midden door het park loopt. Dit park staat met name bekend om haar neushoornpopulatie. Naast de neushoorn, vindt u er de Big five maar onder andere ook nijlpaarden, giraffen en hyena’s.

 

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familireizen naar Zuid-Afrika

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op safari in Zuid-Afrika met de kinderen? Bekijk al onze familiereizen naar Zuid-Afrika. Of op Safari in een ander Afrikaans land? Bekijk al onze familiereizen naar Afrika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.