Waar wilt u heen?
Vertrek datum tussen

Thailand

Olifanten jungle safari, Elephant Hills

Sta oog in oog met de bijzondere Aziatische olifant tijdens deze unieke olifanten jungle safari! U verblijft enkele dagen midden in de jungle van Thailand. Overnachten doet u in luxe safaritenten in het Elephant Hills kamp, midden tussen de kalkstenen rotsen en rivieren. Centraal staat uw ontmoeting met de olifanten uit het kamp. U leert alles over deze bijzondere dieren terwijl u ze wast en hun maaltijden prepareert. Per kano vaart u vervolgens langs mangrovebossen en met een beetje geluk ziet u prachtige exotische vogels en reptielen. Alle maaltijden in buffetstijl zijn inbegrepen. Een unieke belevenis voor jong en oud en onvergetelijk voor uw kinderen! Deze reis is geschikt voor families met kinderen vanaf 4 jaar.

Reviews

Thailand Fam van der Sluis in Thailand Beste mensen van Travelnauts, Tijdens onze vakantie in Thailand heb ik verschillende filmpjes geschoten en bijgaande...
  • Kano
  • Zwemmen
  • Visje eten
  • Neushoornvogel
  • Jungle
  • Olifanten voeren en wassen
  • Hele mooie stranden
  • Dansshow

Overzicht van dag tot dag.

Dag 1 Phuket, Krabi, Koh Samui of een andere bestemming – Elephant Hills Main Camp, Khao Sok
Dag 2 Elephant Hills Main Camp
Dag 3 Elephant Hills Main Camp – Phuket, Krabi, Koh Samui of een andere bestemming naar keuze

Thailand

Programma

Uitgebreid overzicht

Dag 1
Phuket, Krabi, Surat Thani, Koh Samui of andere bestemming – Elephant Hills Main Camp
Overnachting in luxueuze tent.

Een unieke belevenis: u komt ook in oog te staan met de Aziatische olifant en ervaart hoe deze bijzondere dieren leven, eten en gewassen worden. Daarnaast maakt u boottochtjes door de jungle en slaapt u met uw gezin in een luxe tent. Tijdens uw rondreis door Thailand kunt u deze ‘bouwsteen’ gemakkelijk toevoegen aan uw programma.

Khao Sok: prachtig oerwoud vol apen en andere bijzondere dieren
Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. In principe omvat het nationale park een groot deel van het vaste land dat tussen de westelijke kuststrook (Phuket, Krabi, Koh Phi Phi) en de oostelijke kuststrook (Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao) gelegen is. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische dieren, variërend van olifanten en stekelvarkens tot neushoornvogels en bijzondere vissen. De meeste dieren zijn echter vrij schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen ’s nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Veel nadrukkelijker aanwezig is wel het planten- en insectenarsenaal van een oerwoud. Ook aan ongewervelde dieren en vogels is absoluut geen gebrek. Apen zult u echter hoogstwaarschijnlijk wel spotten en zonder twijfel gaan horen tijdens deze trip!

U wordt opgehaald bij uw hotel in Phuket, Krabi, Surat Thani of één van uw andere verblijfslocaties en vervolgens naar Khao Sok gebracht. Wanneer u arriveert in het olifantenkamp, wordt u gastvrij ontvangen in het centrale overkapte gedeelte van het kamp. Dit is tevens de ruimte waar later vandaag shows worden gegeven en waar u uw diner geserveerd krijgt. Een medewerker van Elephant Hills informeert u over uw programma voor de komende dagen en brengt u naar uw luxe safaritent. Maakt u zich geen zorgen: uw tent beschikt over heerlijke bedden, verlichting en zelfs een eigen badkamer. Luxe in de jungle!

Boottocht over de Sok rivier
Na de lunch in buffetvorm, wordt u meegenomen naar de rivier waaraan het kamp gelegen is. Na een korte instructie krijgen u en uw kids een zwemvest aan en stapt u in een rubberen boot/raft. U hoeft zelf alleen maar achterover te zitten en te genieten van de prachtige omgeving, een mix van oerwoud met kalkstenen rotsen en bergen, terwijl uw gids stroomafwaarts af en toe bijstuurt. U brengt ongeveer 1,5 uur door op het water en uw gids vertelt u ondertussen alles over de omgeving. Als u geluk heeft, kunt u onderweg verse sinaasappels van de bomen plukken, dieren spotten aan de waterkant en maakt u een ‘koffiestop’ op een stukje land onderweg, waarbij iedereen die het niet erg vindt om een nat pak te halen met een touw het water in kan slingeren. Deze raft/boottrip is geschikt voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden omdat de rivier erg rustig is. Zelfs uw camera kan mee in een waterdichte tas. Mocht het water iets wilder zijn dan wordt u vooraf uiteraard gewaarschuwd.

Luxe tent
U overnacht in uw eigen luxe tent, met vaste bedden, een badkamer, koffie- en theezetfaciliteiten, elektriciteit en warm en koud water. De deuren en ramen van de tenten zijn bedekt met klamboe en canvas flappen, zodat insecten en reptielen buiten blijven. Naast een bar en restaurant is ook een zwembad bij het complex aanwezig.

Inbegrepen: lunch en diner.

Dag 2
Elephant Hills Main Camp
Overnachting in luxueuze tent.

Nadat u wakker wordt door de junglegeluiden om u heen staat het ontbijtbuffet voor u klaar. Vervolgens wordt u meegenomen in een pick up auto. Een korte rit later, bevindt u zich bij het olifantenkamp van Elephant Hills. 

Olifanten voeren en wassen
In het olifantenkamp heeft u uitgebreid de kans om kennis te maken met de bijzondere Aziatische olifant. De kenmerken van de Aziatische olifanten zijn de kleinere oren en de vlekkerige huid. Uw gids en de olifantenverzorgers (‘mahouts’ genaamd) geven u uitleg over het leven van de olifanten. Vervolgens bereid u de maaltijd voor de olifanten en mag u uw volledige mand vol gevarieerd voedsel aan deze indrukwekkende dieren voeren. Vooral uw kinderen zullen het geweldig vinden wanneer de bamboestengels en bananen door een vriendelijke olifantenslurf uit hun handen worden genomen.

Het avontuur is nog niet voorbij; ervaar hoe één van de olifanten een (modder)bad neemt in de waterpoel bij het kamp. Hierna is het uw beurt… samen met uw kinderen geeft u uw eigen olifant een volledige wasbeurt; van het schoon schrobben tot het schoonspuiten. Ook kleine olifantjes zijn aanwezig, voor de kleinere kids, en uiteraard houdt de mahout altijd een oogje in het zeil. Een unieke belevenis en onvergetelijk voor de kinderen!

Wanneer u vervolgens wordt teruggebracht naar het luxe tentenkamp, heeft u de tijd om u even op te frissen voor de lunch klaarstaat. Geniet van het uitzicht op de spectaculaire kalkstenenbergen en het uitgebreide aanbod aan flora en fauna. Soms ziet u een neushoornvogel overvliegen of reptielen die aan de oever van de rivier genieten van het zonlicht. Een prachtige locatie om de rest van de middag door te brengen terwijl uw kinderen zich uitleven bij het zwembad.

Diner en overnachting bij Elephant Hills.

Elke avond wordt er verder een informatieve film over olifanten en de omgeving getoond en kunt u een Thaise kookdemonstratie bijwonen. En… staat u een leuke traditionele dans te wachten van de kinderen van één van de basisscholen uit de buurt, volledige in Thaise outfit. Een betere afsluiter van deze dag vol highlights kunt u zich niet wensen.

Dag 3
Elephant Hills Main Camp – Krabi, Phuket, Koh Samui of een andere bestemming naar keuze
Na een heerlijk ontbijt is het tijd om de jungle al wandelend te ontdekken. Het is geen survival tocht, maar een mooie gelegenheid om de ecologie van het regenwoud te leren kennen, vanzelfsprekend met behulp van ervaren gidsen. Ook geschikt voor jonge kinderen.

De kans om een neushoornvogel te zien, een gibbon te horen roepen of een makaak-aap zien slingeren door de jungle is erg groot. Wanneer het weer het toestaat wordt de lunch klaargemaakt boven vuur, geserveerd in het regenwoud. In de namiddag keert u terug naar Elephant Hills waar u vervolgens naar uw hotel of het vliegveld wordt gebracht. U zult deze ervaring, zo dicht bij de natuur, niet snel vergeten.

Thailand

Prijzen

De prijzen voor de arrangementen zijn afhankelijk van vertrekdatum, duur van uw verblijf, gezinssamenstelling en verzorging. Hieronder vindt u een prijsindicatie:

Volwassene: € 290,-
Kinderen: 4 tot 11 jaar: € 144,- 


Inclusief:
–         Al het vervoer

–         Overnachtingen
–         Genoemde excursies
–         Alle aangegeven maaltijden
–         Flessen water
–         Engelsprekende gids


Exclusief:
–         Fooien

–         Drankjes
–         Persoonlijke uitgaven 

Thailand

Praktisch

Geschiedenis
Thailand kent een zeer rijke historie. Het koninkrijk is in 650 gesticht. Tot 1939 heette het land ‘Siam’. De huidige naam Thailand betekent ‘land van de vrijen’ omdat Thailand nooit gekoloniseerd is geweest.

Hoofdstad
Bangkok; een echte miljoenenstad. De internationale luchthaven ligt op circa 1,5 uur rijden van de stad.
De officiële volledige naam van Bangkok is; Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Oppervlakte
513.120 km2

Aantal inwoners
68.414.135 (2017)

Grenst aan
Noorden: Myanmar
Oosten: Laos en Cambodja
Zuiden: Maleisië en de Golf van Thailand
Westen: Myanmar en Andamanse Zee

Taal
De voertaal is Thai. In de meeste hotels, restaurants en winkels wordt Engels gesproken.

Sporten
Thaiboksen en voetbal

Veiligheid
Thailand is een zeer veilig land om te bereizen. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig).

Elektriciteit
Het voltage in Thailand is 220. In de meeste hotels heeft u tegenwoordig geen wereldstekker meer nodig.

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heeft u nodig:
-DTP
-Hepatitis A
-Buiktyfus
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op www.thuisvaccinatie.nl.

Religie
95% van de Thai is boeddhist. In het zuiden van Thailand, op de grens met Maleisië, wonen voornamelijk moslims.

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Thailand is de Thaise Baht. De waarde van 1 Euro is ca. 40 Baht. U kunt Euro’s wisselen in de hotels en bij de bank. Daarnaast kunt u in de steden pinnen als uw pasje is voorzien van het Cirrus-teken. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Wij raden u af om Thaise Baht vanuit Nederland mee te nemen.

Prijsindicatie
Ontbijt € 5,-
Lunch € 10,-
Diner € 15,-
Koffie € 1,-
Bier € 1,50
Frisdrank €1,-

Fooien
In Thailand is het zeer gebruikelijk om een fooi te geven. U dient hierbij rekening te houden met circa 15% van de rekening (eten/drinken). Daarnaast zijn de salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt laag. Het wordt zeer gewaardeerd als u bij vertrek een fooi achterlaat. Bij een langer verblijf kunt u om de dag een fooi achter laten, ongeveer 20 Baht per dag. Voor het dragen van de koffer is dat circa 20 Baht per koffer.

Feestdagen
01 januari Nieuwjaarsdag
08 april Chakri-dag
13-15 april Thais Nieuwjaar
05 mei Kroningsdag
22 juli Asanha Bucha Dag
12 augustus Verjaardag Koningin
05 december Verjaardag Koning
10 december Grondwetsdag
25 december Kerstmis
31 december Oudejaarsavond
U dient verder rekening te houden met diverse andere feestdagen die van jaar tot jaar op een andere dag vallen.

Beste reistijd
U kunt Thailand het gehele jaar bezoeken. Van november tot en met februari is de kans op regen het geringst.

Tijdsverschil
In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

Douane
Thailand is een land waar veel namaakartikelen worden geproduceerd. Het is niet toegestaan om namaak merkartikelen mee naar Nederland te nemen. U loopt kans dat uw aangekochte spullen in beslag worden genomen.

Paspoort en visa
U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!

Vervoer ter plaatse
Autohuur: wij raden u af om zelf met een huurauto te reizen; wij adviseren een auto met eigen chauffeur/gids.
Trein: alle grote steden zijn per trein te bereiken. Het is een hele ervaring om een keer een nachttrein te nemen, bijvoorbeeld van Bangkok naar Chiang Mai.
Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij adviseren u echter om niet met kinderen per bus te reizen.
Taxi: met name in de grote steden zijn taxi’s een gemakkelijke en voordelige manier van vervoer. Houdt u er rekening mee dat de taxi’s geen kinderzitjes hebben. U dient voor vertrek in de meeste gevallen een prijs af te spreken. De taxi’s bij de hotels zijn vaak duurder dan wanneer u een taxi aanhoudt langs de weg.
Tuk Tuk: erg leuk, zeker voor de kinderen als ze wat ouder zijn. Echter niet te lang, zeker niet in Bangkok.
Binnenlandse vluchten: alle grote steden hebben een luchthaven; Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket, Krabi en Koh Samui.

Klimaat
Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Zonnebescherming
Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een mini-parasol en/of zonnehoed mee als u met een baby reist.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden. Let op: de hotels in Bangkok zijn vaak volledig airconditioned, waardoor het in de publieke ruimtes wat fris kan zijn.

Eten & drinken
In Thailand kunt u heerlijk eten. Noedels en rijst worden vaak gecombineerd met groenten en kip, vlees of vis. Ook de pittige gerechten zoals curry’s waarin rode pepers zijn verwerkt erg populair. Daarnaast wordt er veel vers fruit zoals ananas en mango gegeten.

Ontbijt
De Thai eten als ontbijt khao tom (rijstesoep). Deze wordt met verschillende gerechten gegeten of gevuld met groenten, vlees of vis. Johk, rijstepap, is ook populair.

Thailand

Reviews

Bekijkt u onderstaand filmpje van Elephant Hills

Thailand
Fam van der Sluis in Thailand
Beste mensen van Travelnauts, Tijdens onze vakantie in Thailand heb ik verschillende...
Thailand
Familie van Dijk in Thailand
Na 10 uur vliegen met de blauwe zwaan, komen we in wereldstad...
Thailand
Familie Volwater in Thailand
Onze 21 daagse rondreis in Thailand met onze twee zoons van 8...
Thailand
Familie De Smedt in Thailand
We kijken terug op een zeer geslaagde reis. De organisatie was vlekkeloos....
Thailand
Familie Zenden in Thailand
Salamanders wegjagen voordat je in huisje kon! 😂 River kwai Boottocht naar...