Orang-oetans, zeeschildpadden en regenwoud in Borneo17-daagse reis

Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste natuurgebieden op Maleisisch Borneo. U begint in Kuala Lumpur, waar u enkele nachten kunt acclimatiseren en de stad kunt ontdekken. Vervolgens vliegt u verder naar het avontuurlijke en ongerepte Borneo. U ziet orang-oetans gevoerd worden bij het opvangcentrum in Sepilok en bezoekt het schildpaddeneiland Selingan. Ook gaat u op zoek naar de met uitsterven bedreigde neusaap, die door de lokale bevolking gekscherend de ‘Dutch monkey’ wordt genoemd vanwege de grote neus die we blijkbaar gemeen hebben. De vakantie eindigt voor de kust van Kota Kinabalu. De grotere afstanden zullen worden afgelegd met het vliegtuig, maar u reist ook over land of water.

Uitzicht in Kuala Lumpur

Uitzicht in Kuala Lumpur

Neusapen in de jungle van Borneo

Neusapen in de jungle van Borneo

Pulau Besar

Pulau Besar

Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Fietsen door Kuala Lumpur
 • Overnachten in het bosreservaat Sepilok
 • Zeeschildpadden bewonderen
 • Orang-oetans spotten
 • Wandelen en boottochten maken door jungle
 • Relaxen aan ongerepte stranden
+ + +
Vlucht, vervoer, verblijf en excursie(s) inbegrepen
€ 3.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Alle overige maaltijden op Borneo aangegeven in uw reisvoorstel
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

Bewonder de bijzondere dieren van Borneo

Borneo staat bekend om zijn vele indrukwekkende flora en fauna. De bekendste inwoners van het dierenrijk in Borneo zijn natuurlijk de orang-oetans. Ook bezoeken jullie het schildpaddeneiland Selingan en gaan jullie op zoek naar de met uitsterven bedreigde neusaap en kunnen jullie vele vogelsoorten spotten.

Overnachten in het bosreservaat Sepilok

Naast het wereldberoemde Sepilok Orang Oetan Centrum ligt het bosreservaat Sepilok. Hier leven orang-oetans die worden heropgevoed voor een leven in de jungle. Omringd door de tropische tuin kan het zomaar zijn dat jullie ’s ochtends wakker gemaakt worden door het gebrul van de orang-oetangs. Ondanks dat jullie midden in de jungle verblijven betekent dit niet dat jullie geen comfort hebben. Het Sepilok Nature Resort combineert comfort, privacy, lekker eten en een prachtige omgeving, om jullie een onvergetelijke ervaring te bieden.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Vertrek uit Amsterdam Dag 1

  U vertrekt vanuit Amsterdam en komt na een lange vlucht de volgende dag aan op de luchthaven van Kuala Lumpur.

 • Aankomst Kuala Lumpur Dag 2

  Bij aankomst op de luchthaven in Kuala Lumpur wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar het hotel gebracht in Kuala Lumpur. Daarna heeft u tijd om rustig bij te komen en te wennen aan het verschil qua tijd. Mocht u erop uit willen trekken dan biedt de stad voldoende vertier. Bezoek de top van de Petronas Towers voor een adembenemende eerste indruk van de stad.

  The Face Suites - Kuala Lumpur
  Inclusief ontbijt

  Upgrade jullie verblijf:

  ParkRoyal Serviced Suite - Kuala Lumpur  

  Afbeelding omschrijving
  Kuala Lumpur
 • Vrije dagen Kuala Lumpur Dag 3-4

  U heeft een aantal dagen om Kuala Lumpur te ontdekken. Kuala Lumpur is voor Aziatische begrippen een vrij westerse stad. Toch is het leuk om juist de Aziatische invloeden op te gaan zoeken bij de centrale markt. Ook de Batu Caves zijn een must bij een bezoek aan de stad. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië.

  The Face Suites - Kuala Lumpur
  Inclusief ontbijt

  Upgrade jullie verblijf:

  ParkRoyal Serviced Suite - Kuala Lumpur  

  Inbegrepen excursie:

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGeorganiseerde fietstour Kuala Lumpur  

  Boek deze optionele excursies:

  Batu Caves - Kuala Lumpur  

  Ervaar de lokale keuken - Kuala Lumpur  

  Bezoek het Sepang race circuit - Kuala Lumpur  

  Afbeelding omschrijving
 • Kuala Lumpur – Sandakan Dag 5

  Vandaag wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u terug naar de luchthaven van Kuala Lumpur. Het avontuur gaat nu pas echt van start. Via een korte vlucht komt u aan op Borneo. Bij aankomst op de luchthaven van Sandakan wordt u opgewacht en naar uw verblijf gebracht.

  Sabah Hotel - Sandakan
  Inclusief ontbijt in kamertype standaard

  Afbeelding omschrijving
 • Sandakan - Selingan Turtle Island Dag 6

  In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en naar de jetty gebracht voor uw boottocht naar Selingan Island, ook wel bekend als Pulau Selingan. Dit zal ongeveer drie kwartier tot een uur duren. Selingan maakt deel uit van het Sabah National Park en is toegewijd aan het behoud van groene en karetschildpadden. Bij aankomst op het eiland registreert u zich bij het hoofdkantoor en kunt u uw intrek nemen in uw chalet waar u zich klaarmaakt voor de lunch.

  De middag is ter vrije besteding. Na het diner gaat u op pad voor een nachtelijk avontuur om schildpadden te spotten. Let op: lichten of flitsen zijn niet toegestaan.

  Selingan Island Resort - Selingan Turtle Island
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Selingan Turtle Island - Abai Dag 7

  Het volgende deel van de reis gaat opnieuw per boot! U stapt aan boord en vaart door mangrove en bossen richting Abai Jungle Lodge, genesteld aan de idyllische Kinabatangan-rivier. Tijdens de boottocht naar de lodge zult u al vele dieren tegenkomen en is deze tocht geen gewoon vervoer van A naar B, maar wordt er ook wild gespot.

  Na de lunch, begint u aan een riviercruise op zoek naar de neusaap en andere dieren in het wild. Na het diner wordt u weer meegenomen voor het volgende avontuur. U gaat de jungle in de nacht verkennen met een natuurwandeling op zoek naar nachtdieren, waaronder vogels, slangen en insecten.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Abai Jungle Lodge - Kinabatangan
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Abai - Sukau Dag 8

  U wordt vandaag wakker met de geluiden van de jungle. Nog voor het ontbijt maakt u een riviercruise richting het Pitas meer op zoek naar tientallen soorten dieren zoals wilde orang-oetangs, makaken, olifanten, neushoornvogels, krokodillen, civetkatten, otters en uiteraard Borneo’s meest vreemde schepsel: de neusaap!

  Vervolgens reist u naar het Abai Jungle Platform voor het ontbijt, midden in de natuur. Na het ontbijt vaart u richting uw volgende verblijf voor de komende nachten. U check in bij de Kinabatangan Riverside Lodge en maakt zich klaar voor de lunch. In de middag maakt u nog een cruise langs de Menanggul-rivier en 's avonds is het diner inbegrepen.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Kinabatangan Riverside Lodge - Sukau
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Sukau Dag 9

  Vandaag wordt u vroeg gewekt door het geroep van gibbons en hornbills. Er staat deze ochtend een bootttrip gepland naar het Ox-Bow meer om dieren te spotten. Weer terug op de lodge staat het ontbijt voor u klaar. Na de lunch kunt u de tijd zelf indelen met het lezen van een boek of u kunt een kleine wandeling maken. In de namiddag staat er een cruise op het programma om meer dieren te gaan spotten. Na het diner heeft u weer vrije tijd.

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormen Kinabatangan Riverside Lodge - Sukau
  Inclusief ontbijt, lunch en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Sukau - Sepilok Dag 10

  Na het ontbijt vertrekt u per boot naar Sepilok… een volgend hoogtepunt! U gaat vandaag op weg gaan naar 's werelds grootste orang-oetanopvangcentrum in Sepilok. Bewonder de beroemde orang-oetans van Borneo tijdens deze uitzonderlijke tour.

  Sepilok Nature Resort - Sepilok
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Sepilok Dag 11

  Vandaag heeft u de mogelijheid om te relaxen aan het zwembad en de indrukken van de afgelopen dagen te verwerken. U kunt vandaag ook een bezoek brengen aan het Sun Bear Conservation Centre, een instantie die zich inzet voor de Maleise beren en deze weer vrijlaten in een ingesloten bos.

  Sepilok Nature Resort - Sepilok
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Orang Oetan in Sepilok
 • Sepilok - Sandakan – Kota Kinabalu Dag 12

  Na het ontbijt vaart u terug naar Sandakan. Na aankomst bij de jetty stapt u over in een busje dat u naar de luchthaven brengt. Onderweg vindt lunch plaats. U vliegt vandaag naar Kota Kinabalu. Hier staan vier nachten voor u ingepland om nog heerlijk te ontspannen. Bij aankomst wordt u opgehaald door de lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht.

  Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa - Kota Kinabalu
  Inclusief ontbijt

  Upgrade jullie verblijf:

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGaya Island Resort - Kota Kinabalu  

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Kota Kinabalu Dag 13-15

  De komende dagen kunt u genieten van de paradijselijke, witte zandstranden en de turqouise zee of zwembad met glijbanen voor de kinderen of kiezen uit leuke uitstapjes. Zo kunt u een bezoek brengen aan Kinabalu National Park. Hier zult u genieten van de beeldschone natuur tijdens het maken van een lange wandeling. Na de wandeling zult u heerlijk kunnen ontspannen in de natuurlijke warmwaterbaden bij de Poring Hot Springs. Of bewonder de betoverende natuur van Sabah tijdens een rafttocht over de Kiulu River. U peddelt door het pittoreske platteland van Sabah, qua landschap een groot contrast met Kinabalu National Park.

  Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa - Kota Kinabalu
  Inclusief ontbijt

  Upgrade jullie verblijf:

  Voldoet aan onze duurzaamheidsnormenGaya Island Resort - Kota Kinabalu  

  Boek deze optionele excursies:

  Kinabalu National Park & Poring Hot Springs - Kota Kinabalu  

  Raften over de Kiuli River - Kota Kinabalu  

  Snorkelen in het paradijs - Kota Kinabalu  

  Afbeelding omschrijving
 • Vertrek Kota Kinabalu Dag 16

  Het einde van de reis is in zicht. Vandaag wordt u naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Vanuit hier vliegt u door naar Amsterdam met een overstap in Kuala Lumpur.

 • Aankomst in Amsterdam Dag 17

  Einde van deze fantastische reis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief ontbijt
 • Alle overige maaltijden op Borneo aangegeven in uw reisvoorstel
 • Vervoer van de luchthaven naar uw hotel in Kuala Lumpur en v.v., op privé basis
 • Vervoer op Borneo, op basis van groepsverband
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een georganiseerde fietstour in Kuala Lumpur en orang-oetans zien op Borneo
 • Nog meer activiteiten op Borneo, zoals schildpadden spotten, riviercruise en een nachtwandeling om dieren te spotten
 • Toegang tot onze persoonlijke reisapp met daarin uitgebreide reisbeschrijvingen, vouchers én leuke tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 3.999,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Inbegrepen excursies

De volgende excursies zijn inbegrepen:

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen: