Steden, nijlpaarden, uitgestrekte baaien in Zuid-Afrika24-daagse reis

Alle highlights van Zuid-Afrika verkennen en toch in een rustig tempo met uw gezin op pad? Dat kan met deze prachtige reis. In drie weken verkent u de Kaapstreek, de mooie Tuinroute, lagunes en stranden. Maar u bezoekt ook het Krugerpark, de Wetlands van Saint Lucia en eSwatini (Swaziland). Tijdens deze afwisselende reis verblijft u in kindvriendelijke lodges en gaat u op safari op zoek naar de Big Five. Op uw gemak, met voldoende tijd voor uitstapjes, ziet u alles wat het indrukwekkende Zuid-Afrika te bieden heeft. Deze reis is geschikt voor families met kinderen van alle leeftijden. Kinderen van 6 jaar en ouder zullen wat meer genieten van de excursies en activiteiten. De route beslaat geheel Zuid-Afrika.

Familiereis Zuid Afrika en Mozambique
Voor de kids
 • Advies vanaf 4 jaar
 • Fietsen door het kleurrijke Bo-Kaap
 • Walvissen spotten vanaf de kust in Hermanus
 • Zweven door de boomtoppen
 • Op zoek naar 'The Big Five' in het Krugerpark
 • Overnachten in een boomhut
€ 3.499,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.
Vanafprijs voor een gezin van 4 personen
Inclusief
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Kaapstad
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief de aangegeven maaltijden
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Voorstel aanvragen Deze reis is volledig aan te passen aan jullie wensen

In de spotlights

De Big Five spotten in het Addo Elephant Park

Daar in de verte... Onder die boom...is dat een groep leeuwen die daar liggen te relaxen? Dat klopt, in het Addo Elephant Park kun je namelijk de niet alleen olifanten spotten, maar ook leeuwen, buffels, neushoorns en luipaarden. Oftewel; de Big Five. Samen met een lokale gids of eigen huurauto gaan jullie het natuurpark in om de wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. Wie ziet er als eerst een olifant?

Slapen op een struisvogelboerderij

Jullie verblijven op een boerderij met struisvogels, schapen, geiten en koeien. Eigenaren Anné-Lize en Neels laten jullie graag de omgeving zien tijdens een mooie wandeling, vistocht of mountainbike rit. Verder staat alles in het teken van de struisvogels: van de struisvogelleren slippers naast je bed tot de ‘home made’ struisvogelbiefstuk die Anné-Lize graag voor jullie prepareert.

 • Programma
 • Prijs & info
 • Excursies
 • Praktisch

Dit wordt jullie volgende avontuur

 • Amsterdam - Kaapstad Dag 1

  Na aankomst in Kaapstad wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar het verblijf in Kaapstad gebracht. Kaapstad heeft genoeg te bieden om enkele dagen heerlijk te vertoeven: wat dacht u van het mooie Kaap de Goede Hoop, witte zandstranden, de Tafelberg, leuke winkelgebieden, diverse musea, Robben Island, botanische tuinen en Boulder Beach met een heuse pinguïnkolonie?

  Brenwin Guest House - Kaapstad
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Kaapstad Dag 2-3

  Een aantal hele dagen om Kaapstad te ontdekken! U heeft de keuze uit vele leuke activiteiten: bezoek de Tafelberg, neem een kijkje bij de pinguïnkolonie in Simons Town die Boulders Beach heeft uitgekozen als broedplaats, maak een trip naar Robben Island waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten en wat nu op de Werelderfgoedlijst staat of kom oog in oog te staan met tropische vissen en haaien tijdens een duikexcursie in het Two Oceans Aquarium. Ook een bezoek aan de botanische tuin Kirstenbosch is een aanrader. Niet voor niets wordt Kaapstad vaak bestempeld als een van de mooiste steden ter wereld.

  Brenwin Guest House - Kaapstad
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Kaapstad – Stellenbosch Dag 4

  Vandaag verlaat u Kaapstad en rijdt u oostwaarts naar het sfeervolle stadje Stellenbosch. Stellenbosch wordt vaak omschreven als een groot openluchtmuseum, vanwege de diverse gebouwen en straten met een historische waarde. De highlights worden omringd door leuke oude straatjes vol cafés, winkeltje, restaurants en studentenbarretjes.

  Knorhoek Guest House - Stellenbosch
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Stellenbosch – Hermanus – Heidelberg Dag 5

  U reist vandaag verder de West Kaap in. Wij raden u aan om iets meer tijd te nemen en via de kust te rijden via de R44 en de R43. De kust is hier namelijk prachtig en u kunt een aantal leuke stops maken.

  Pinguïns kijken in Betty’s Bay
  Een eerste leuke stop is Betty’s Bay. Dit is mooi plekje waar de pinguïns zich hebben gevestigd. Bij Stoney Point zijn een aantal houten vlonders aangelegd waar u ze goed kunt zien. Ten opzichte van Boulders Beach in Simons Town komen hier minder toeristen. Het bijzondere van Betty’s Bay is dat u heel dichtbij de pinguïns kunt komen! 

  Skeiding Guest Farm - Heidelberg
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Heidelberg - Knysna - Plettenberg Bay Dag 6

  Ga deze ochtend mee met Neels om de dieren te voeren. Daarna neemt u afscheid van de boerderijdieren en rijdt in oostelijk richting Mossel Bay. Mossel Bay is de start van de beroemde Tuinroute: een kuststreek met diepe baaien, lange zandstranden, heldere lagunes en woeste kliffen, waar de bergen steil in zee afdalen. Parallel aan deze dramatische kust ligt een bergrug en vindt u een gordel regenwouden en nationale parken. Indrukwekkender kan het bijna niet. Onderweg komt u vandaag langs allerlei natuurparken waar u stops kunt maken voor prachtige wandelingen, zoals het Wilderness National Park en Kruisfontein Forest in Knysna. Vervolgens rijdt u naar Plettenberg Bay.

  The Robberg Beach Lodge - Plettenberg Bay
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Plettenberg Bay Dag 7

  U heeft genoeg tijd om Plettenberg Bay te ontdekken. Het dorp beschikt over de mooiste stranden van Zuid-Afrika en het dorp biedt een ruim aanbod aan restaurants. In de periode van juli tot december kunt u hier verschillende soorten dieren spotten, waaronder walvissen, dolfijnen, zeehonden en – met geluk – orka's.

  The Robberg Beach Lodge - Plettenberg Bay
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Plettenberg Bay - Tsitsikamma National Park Dag 8

  U zet koers richting het Tsitsikamma National Park, een prachtig natuurgebied wat ook wel de tuin van de Tuinroute wordt genoemd. Langs deze prachtige kust, waar de Indische Oceaan hevig tegenaan slaat, zijn verschillende mooie wandelroutes te vinden.

  Leuke stop voor onderweg: Nature’s Valley Beach
  Onderweg van Plettenberg naar het Tsitsikamma National Park kunt u een stop maken bij Nature’s Valley Beach. U rijdt vanuit The Crags zo’n 10 km naar de kust en volgt de bordjes Nature’s Valley Beach. Dit is een mooie plek om te eten en te drinken en de benen te strekken.

  Tsitsikamma Village Inn - Tsitsikamma National Park
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Tsitsikamma National Park Dag 9

  Vandaag brengt u door in het Tsitsikamma National Park. Natuurlijk is een bezoekje aan het park, met de reeds genoemde wandeling naar de hangbrug, een aanrader. Maar er is nog veel meer te doen! Wat dacht u van de volgende ideeën: ga in een tube de Storms River af tijdens een blackwater tube-tour, maak een paardrijtocht, ga mountainbiken, quad rijden, slinger door de boomtoppen tijdens een canopytocht of verleg uw grenzen met een bungeejump van een van de hoogste springlocatie ter wereld. Verder kunt u in dit gebied roeien, zeilen, kanoën, abseilen, op kloofing-avontuur (bedwing de kloof al klimmend, zwemmend, springend in een wetsuit) en uiteraard diverse wandelingen maken. Bovendien maakt u in de maanden mei t/m oktober kans om vlak voor de kust walvissen en dolfijnen te spotten.

  Tsitsikamma Village Inn - Tsitsikamma National Park
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Tsitsikamma National Park – Addo Elephant Park Dag 10

  U rijdt verder via de prachtige Tuinroute langs de kust naar St. Francis Bay. St. Francis Bay is een klein dorpje met een bijzondere sfeer, vooral door de witgeschilderde huisjes met rieten daken. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten, golfen, paardrijden, zandboarden en mountainbiken. Verder kunt u van het strand genieten, zwemmen in de oceaan of een boottocht maken en op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen!
   
  Vervolgens rijdt u via de kortere zandweg of de iets langere route via de verharde weg, naar het westelijker gelegen Addo Elephant National Park. Het park is 14.500 hectare groot en zoals de naam al zegt, hier verblijven vele olifanten.

  Addo Main Restcamp - Addo National Park

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Addo Elephant Park Dag 11

  De gehele dag staat in het teken van leeuwen, buffels, zebra’s, neushoorns en… natuurlijk olifanten! U kunt zelf het park met uw eigen huurauto verkennen. Zelf rondrijden met de auto is hier erg goed te doen. Bij de ingang van het park krijgt u een kaart met de diverse routes. Ook zijn er picknickplaatsen aanwezig in het park, ga dus gerust een hele dag en neem een lunch mee. Uiteraard kunt u alleen picknicken op de aangegeven omheinde locaties die u op de kaart vindt. Addo heeft namelijk een indrukwekkende populatie leeuwen, luipaarden en andere wilde dieren die u liever van een afstand bekijkt. Een georganiseerde safari is ook mogelijk.

  Let op: Tijdens de georganiseerde safari’s in open 4-WD jeeps geldt een minimumleeftijd van 6 jaar vanwege de veiligheid van de kinderen.

  Addo Main Restcamp - Addo National Park

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Addo Elephant Park – Port Elizabeth – Durban / Umhlanga Dag 12

  Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Port Elizabeth. Daar levert u de huurauto in en maakt u zich klaar voor de vlucht naar Durban. Na aankomst in Durban haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel aan de kust. Hier kunt u enkele dagen genieten aan het strand. Mocht het strand te fris zijn, dan biedt deze omgeving genoeg vertier.

  Garden Court Umhlanga - Durban / Umhlanga
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Durban Dag 13

  U heeft genoeg tijd om de omgeving van Durban te verkennen! Indien de temperatuur het toelaat, raden wij aan de dag aan het strand door te brengen.

  Garden Court Umhlanga - Durban / Umhlanga
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Umhlanga / Durban – St. Lucia Dag 14

  Vandaag heeft u een korte rit voor de boeg naar Saint Lucia. U kunt een stop maken in Shakaland. Een bezoek geeft u een goed beeld van de leefgewoontes en gebruiken van de Zulu’s. Er vinden dagelijkse indrukwekkende rituele dansen plaats en er kan meegegeten worden met de stam.

  AmaZulu Lodge - St Lucia
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag St. Lucia Dag 15

  Een activiteit die u niet mag missen in St. Lucia  is de ‘Hippo & Croc tour’, stap aan boord van de boot en laat u verbazen over de grote aantallen nijlpaarden en krokodillen. Bezoek de craftmarket waar u misschien wel dat ene leuke souvenir op de kop tikt. Koop ook een vers geschilde ananas als tussendoortje, want naast nijlpaarden staat het dorp bekend om deze gele tropische vrucht.

  Bent u in het juiste seizoen in St. Lucia gaat u dan mee op een tour om walvissen te spotten of om schilpadden eieren te zien leggen. Wildspotten kan ook tijdens een safari in het iSimangaliso Wetlandpark of het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve.

  AmaZulu Lodge - St Lucia
  Inclusief ontbijt

  Inbegrepen excursie:

  Hippo & Croc tour - St Lucia  

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • St. Lucia – eSwatini (Swaziland) / Mlilwane Wildlife Sanctuary Dag 16

  Via een fraaie route rijdt u naar Mbabane. Het zelfstandige koninkrijk eSwatini (Swaziland) wordt omgeven door Zuid-Afrika en Mozambique. Anders dan in Zuid-Afrika zult u hier met een bevolking in aanraking komen die in haar cultuur de Westerse invloeden minder een rol heeft laten spelen.

  Mlilwane Rest Camp - eSwatini/Swaziland
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag eSwatini / Swaziland Dag 17

  Vandaag heeft u een vrije dag. Onderneem een van de leuke activiteiten in de omgeving, zoals wandelsafari's, jeepsafari’s of bezoek het nabijgelegen Chief’s Village.

  Mlilwane Rest Camp - eSwatini/Swaziland
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • eSwatini (Swaziland) – Kruger National Park Dag 18

  De snelste route naar Skukuza Restcamp is via Hazyview naar de Paul Kruger Gate, maar u kunt er ook voor kiezen om via de zuidingang (Malelane Gate) het Krugerpark binnen te rijden. U rijdt dan een groot gedeelte al door het park en zult vandaag al de kans hebben om de Big Five te spotten! In dit gebied komen olifanten, witte neushoorns, buffels, zebra's, impala's, leeuwen, hyena's, luipaarden, cheeta's en veel verschillende antilopensoorten voor. Ook vogels zijn hier talrijk en met vele soorten vertegenwoordigd. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Kruger Park erg laag ligt (circa 30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt, want u dient voor zonsondergang in het rest camp te zijn.

  SANP: KNP Skukuza Restcamp - Krugerpark

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Kruger National Park Dag 19

  U heeft vandaag een volledige dag de tijd om op safari te gaan. Het is erg leuk en spannend om met uw eigen huurauto op pad te gaan, maar het is ook zeker de moeite waard om een safari met een ranger te reserveren.

  SANP: KNP Skukuza Restcamp - Krugerpark

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Krugerpark – Hoedspruit Dag 20

  Vandaag gaat u op weg naar een wel heel bijzonder verblijf; u gaat de komende nachten overnachten in een heuse boomhut! Het leukste is om vandaag via het Krugerpark naar uw volgende verblijf te rijden en wellicht nog wild te spotten. Kiest u daarom niet voor de snelste route (buitenom het park, via Hazyview). Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in het Krugerpark erg laag ligt (30 à 50 kilometer per uur). Zorgt u daarom dat u tijdig vertrekt, want voor zonsondergang sluiten de poorten.

  Pezulu Tree House Lodge - Hoedspruit
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Hoedspruit Pezulu Treehouse Dag 21

  Heerlijk wakker worden in uw boomhut en een volle dag voor de boeg om op zoek te gaan naar de Big Five in het Krugerpark! Een andere optie is een gedeelte van de Panoramaroute verkennen; een prachtig natuurgebied met diverse bekende highlights.

  Pezulu Tree House Lodge - Hoedspruit
  Inclusief ontbijt en diner

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Hoedspruit - Hazyview Dag 22

  Vandaag gaat u op weg naar Hazyview. Wij raden u aan om op tijd te vertrekken en nog een tankstop te maken in Hoedspruit. Neemt u de tijd om de fantastische Panoramaroute te verkennen! De rit voert langs spectaculaire vergezichten, prachtige rotsformaties, vele watervallen, uitkijkpunten, rivieren en andere bijzondere natuurverschijnselen.

  Rissington Inn - Hazyview
  Inclusief ontbijt

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Hazyview – Johannesburg - Amsterdam Dag 23

  U zet koers richting de luchthaven van Johannesburg. Uw vlucht vindt pas in de avond plaats, dus ondanks de wat langere autorit heeft u tijd genoeg vandaag. In de avond levert u de huurauto in bij de luchthaven en checkt u in voor uw terugvlucht.

 • Aankomst Amsterdam Dag 24

  Aankomst in Amsterdam en einde van een prachtige rondreis!

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.499,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage, stoelreserveringen en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth – Durban, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Vervoer van de luchthaven naar het hotel in Kaapstad
 • Gezinsvriendelijke verblijven op fijne locaties, inclusief de aangegeven maaltijden
 • Comfortabele huurauto, Categorie I, Europcar Classic Max pakket, Kaapstad - Port Elizabeth
 • Comfortabele huurauto, Categorie I, Europcar Classic Max pakket, Durban - Johannesburg
 • Cross border brief voor eSwatini (Swaziland)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een Hippo & Croc Tour
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt (digitaal) documentatiepakket met uitgebreide reisbeschrijvingen en tips
 • Verrassing voor de kinderen!
VANAFPRIJS
€ 3.499,- p.p.
De prijs kan sterk variëren. Wij informeren u graag over de actuele prijs op basis van uw wensen.

Praktisch

 • Klimaat

  Zuid-Afrika heeft een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. Toch zijn er per provincie wel verschillen. De temperatuur langs de kust kan oplopen tot boven de 40°C en in de hooggelegen gebieden juist dalen tot ver beneden het vriespunt (-15°C).  De regen die zomers valt zijn vaak korte, heftige buien. Daarna komt de zon weer tevoorschijn.

 • Inentingen

  DTP en Hepatitis A en B worden aangeraden. Voor Swaziland, het Krugerpark en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten in te nemen. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

 • Reisdocumenten

  Op het moment van het samenstellen van het programma was voor alle opgenomen bestemmingen een geldig paspoort tot en met 30 dagen na terugkomst vereist. Doet u tijdens uw reis ook Swaziland aan? Dan moet uw paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit Afrika verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!
   
  BELANGRIJK:
  Vanaf 01 juni 2015 bent u verplicht om voor minderjarige kinderen een geboorteakte of gecertificeerde kopie van de geboorteakte mee te nemen. Reist u als enige biologische ouder met uw kind dan komt er een ouderverklaring van de niet-meereizende ouder bij. Na reservering ontvangt u van ons de benodigde informatie.