Canada met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Sunshine Coast, Inside Passage en Knight Inlet met het gezin

Ontdek de prachtige westkust van Canada. In deze reis staan de fjorden en de ongerepte natuur centraal, gecombineerd met walvissen, beren en andere dieren. De highlight van de reis zijn het bezoek aan Knight Inlet, waar u op het water verblijft middenin de natuur en de Inside Passage ferry overtocht. Tijdens deze reis doet u de Sunshine Coast aan, maar ook Vancouver Island en een gedeelte over het vaste land van British Columbia.

Canada met kinderen
Canada met kinderen
Familiereis Canada
Voor de kids
 • Advies vanaf 8 jaar
 • Beren spotten
 • Surfen
 • Wandelen door regenwouden
 • Boottochten naar Walvissen
 • Shoppen in Vancouver
 • Hangbruggen
 • Kanoën
 • Fietsen in Victoria

Programma

Aanpassingen in het programma, verlenging van de reis, toevoeging van een strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen behoren allen tot de mogelijkheden. Geeft u ons bij uw reisvoorstel aanvraag gerust uw wensen door.

 • Amsterdam - Vancouver Dag 1

  Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar Vancouver. Na een vlucht van ongeveer 10 uur komt u aan op de luchthaven van Vancouver. Hier haalt u de huurauto op en rijdt u naar het hotel voor de komende nachten.

  Century Plaza Hotel Vancouver - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dagen Vancouver Dag 2

  Vancouver biedt ontzettend veel mogelijkheden. De levendige stad zelf is de moeite waard, maar ook de omgeving biedt veel vertier. Wij hebben uiteraard diverse tips voor activiteiten om in Vancouver te ondernemen: maak een wandeling of fietstocht door Stanley Park met een fotostop bij de bekende totempalen, ga met de kabelbaan Grouse Mountain op en bezoek de grizzlyberen en wolven in het Refuge for Endangered Wildlife Centre, maak een adembenemende vlucht per watervliegtuig vanuit Vancouver Harbour, bezoek Canada Place –bekend van de wereldtentoonstelling Expo ’86, bekijk het historische Gastown met haar oude stoomklok, ga winkelen en pak een terrasje op Robson Street, bezoek een Canucks ijshockeywedstrijd, neem de Aquabus naar Granville Island voor een bezoekje aan de markt of combineer zoveel mogelijk van de bovengenoemde hoogtepunten tijdens een stadstour per hop-on-hop-off bus.

   

  Century Plaza Hotel Vancouver - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vancouver – Madeira Park Dag 3

  Vandaag verlaat u Vancouver en gaat op weg naar Madeira Park, gelegen aan de Sunshine Coast; een indrukwekkende fjordenkust met vele uren zon, talloze vissersplaatsjes en een mooie natuur. Vanaf Vancouver Island rijdt u via het Stanley Park en de Lions Gate brug naar de haven van Horsehoe Bay, waar u de ferry neemt naar Langdale. Na de oversteek van circa 40 minuten via de indrukwekkende Howe Sound, gaat uw reis verder naar Madeira Park.

  Painted Boat Resort - Madeira Park

 • Vrije dag Madeira Park Dag 4

  Een volle dag om te genieten van de Sunshine Coast! Bezoek een van de parken in de buurt of ga het water op en verken de omgeving met een boottrip.

  Painted Boat Resort - Madeira Park

 • Madeira Park – Lund Dag 5

  U verlaat Madeira Park en gaat op weg naar het hoger gelegen plaatsje Lund. De ferry vertrekt uit Earls Cove en komt na 50 minuten aan in Saltery Bay. Hier start de prachtige route van de Sunshine Coast Trail. Geniet tijdens het vervolg van uw reis van het schilderachtige uitzicht.

  Historic Lund - Lund

 • Lund – Campbell River Dag 6

  Om de oversteek naar Vancouver Island te maken, rijdt u weer terug naar Powell River vanwaar de ferry vertrekt. U kunt 1,5 uur genieten op het water en zet voet aan wal op Vancouver Island bij het plaatsje Little River. U vervolgt uw weg naar Campbell River.

  Comfort Inn & Suites - Campbell River

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Campbell River - Knight Inlet Dag 7

  In de ochtend rijdt u naar de kust. Hier stapt u aanboord van een watervliegtuig en maakt u een prachtige vlucht naar de wildernis van Canada. U overnacht in een kleinschalige lodge op het water middenin de natuur. Vanuit hier gaat u excursies maken naar de beren. Het is een van de beste locaties in Canada om beren te spotten. Een hoogtepunt voor het hele gezin!

  Knight Inlet Lodge - Black Creek

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Knight Inlet - Campbell River – Port Hardy Dag 8

  Vandaag vliegt u per watervliegtuig terug naar Campbell River. U verlaat vandaag Campbell River en rijdt over een slingerweg door dichte bossen naar het noorden van Vancouver Island naar Port Hardy. De weg loopt hier niet meer langs de kust maar landinwaarts door de bergen. U merkt al snel dat dit gebied dunbevolkt is, er zijn maar weinig wegen en heel veel bomen, rivieren en meren.

  Glen Lyon Inn - Port Hardy

  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Port Hardy Dag 9

  Vandaag kunt u van de prachtige omgeving genieten en kunt u er met een vissersboot op uit trekken om de orka's in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Vaar door de kalme wateren tussen groene inhammen, speur naar de horizon en houdt uw adem in als de sierlijke staarten boven het water uitkomen. Op de onderwatermicrofoon hoort u de diepe bromgeluiden en geniet u van een unieke ervaring. Breng tevens een bezoek aan het 'Whale Interpretive Centre’, hier ziet u de indrukwekkende skeletten van allerlei soorten dolfijnen, zeehonden en walvissen.

  Glen Lyon Inn - Port Hardy

 • Port Hardy – Inside Passage – Prince Rupert Dag 10

  In de ochtend rijdt u naar de haven van Port Hardy, waar u per auto aan boord gaat van de ferry die u naar Prince Rupert brengt. De ferry vertrekt om 07.30 uur. Tijdens de 15 uur durende overtocht door de legendarische Inside Passage kunt u gebruik maken van de faciliteiten aan boord. Rond 23.30 uur komt u aan in Prince Rupert.

  Crest Hotel - Prince Rupert

 • Vrije dag Prince Rupert Dag 11

  Na een enerverende en lange dag met de ferry is het vandaag tijd om rustig aan te doen. Prince Rupert is niet een erg spannende plaats, maar u kunt een mooie wandeling maken naar de top van Mount Hays. Een fenomenaal uitzicht over de eilanden die voor de kust liggen.

  Crest Hotel - Prince Rupert

 • Prince Rupert – Kispiox River Dag 12

  Vandaag rijdt u verder in noordoostelijke richting naar Kispiox River. De Kispiox River staat bekend als de thuisbasis van de grootste stam van wilde forel en zalm in de wereld.

  Bear Claw Lodge - Kispiox

 • Vrije dag Kispiox Dag 13

  De omgeving van Kispiox is een perfecte plaats om beren te spotten. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Ksan Historical Village. Een van de oudste dorpen van de First Nations in Canada. Vanuit de lodge zijn er verschillende mogelijkheden om wildlife te spotten, een aanrader voor het hele gezin.

  Bear Claw Lodge - Kispiox

 • Kispiox River – Prince George Dag 14

  Een relatief lange rit staat vandaag op de planning. U vertrekt naar Prince George, wat ervoor zorgt dat u door mooie laaglanden en langs meren trekt met uitzicht op de omliggende bergen. Via Houston rijdt u naar Burns Lake en Fraser Lake, waarna u kort daarna in Prince George arriveert.

  Courtyard by Marriott Prince George - Prince George

 • Vrije dag Prince George Dag 15

  Na dagen van prachtige natuur verblijft u in een redelijke plaats met de nodige voorzieningen. Er is een museum over de First Nations of u kunt een bezoek brengen aan het Cottonwood Island Nature Park. Een natuurgebied waar u prachtige wandelingen kunt maken.

  Courtyard by Marriott Prince George - Prince George

 • Prince George – 100 Mile House Dag 16

  U rijdt vandaag door naar de plaats 100 Mile House waar u verblijft op een heuse ranch!

  Spring Lake Ranch - 100 Mile House

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag 100 Mile House Dag 17

  U heeft nog een volledige dag op de ranch, u kunt hier deelnemen aan een van de vele activiteiten.

  Spring Lake Ranch - 100 Mile House

 • 100 Mile House - Whistler Dag 18

  Sta vroeg op voor de autoreis van vandaag zodat u bijtijds in Whistler arriveert. De weg met vele bochten neemt u mee van de heuvels naar de bergen en de natuur verandert in groene wouden, omringd door besneeuwde bergketens. Vervolgens arriveert u in Whistler.

  Delta Hotels by Marriott Whistler Village Suites - Whistler

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Whistler Dag 19

  Ga vandaag kanoën, raften, ziplinen, huur mountainbikes voor een avontuurlijke tocht door de bergen of neem de gondola de berg op. Vanavond kunt u lekker door het dorpje slenteren en uit eten bij een van de vele leuke eetcafés of restaurants.

  Delta Hotels by Marriott Whistler Village Suites - Whistler

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Whistler – Vancouver Dag 20

  Een relatief korte reis staat vandaag op de planning. Onderweg kunt u nog wel leuke stops maken, want deze zogenoemde ‘Sea-to-Sky-route’ is een mooie rit door de bergen heen naar het vlakke land. Maak onderweg een hike of mountainbike door het bos bij Squamish, bewonder het uitzicht op de Howe Sound uit de Sea-to-Sky-gondola bij Britannia Beach, maar ook kunt u hier meer leren over de geschiedenis van de mijnen. Porteau staat bekend als een heerlijke plek om over het ruigere strand te wandelen, maar duikers kunnen hier ook hun hart ophalen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden tijdens de rit om even de benen te strekken!

  Century Plaza Hotel Vancouver - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vrije dag Vancouver Dag 21

  De laatste volle dag van de reis. Haal de laatste souvenirs of maak een fietstocht door Vancouver en Stanley Park. Net buiten de stad ligt een indrukwekkende hangbrug welke u kunt bezoeken. In Vancouver gaat u zich absoluut niet vervelen.

  Century Plaza Hotel Vancouver - Vancouver

  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
  Afbeelding omschrijving
 • Vertrek Vancouver Dag 22

  U rijdt vandaag naar de luchthaven van Vancouver waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • Aankomst Amsterdam Dag 23

Kaart

West Canada

Prijzen

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 4.199,- per persoon, op basis van een gezin van 4 personen.

Inclusief

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting*
 • Alle overnachtingen in de aangegeven hotels en kamers, op basis van logies
 • Hertz autohuur, Full Size 4-deurs auto, inclusief verzekeringen
 • Lokale belastingen over het arrangement
 • Documentatiepakket
 • Verrassing voor de kinderen

Exclusief

 • Optionele excursies
 • Maaltijden
 • Toegang nationale parken
 • Ferry’s
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Benzine- en parkeerkosten
 • Kinderzitje bij de huurauto
 • Achterlatingskosten huurauto
 • Reis- en annuleringsverzekering