020 52 89 333 SGR ANVR Calamiteitenfonds
Voorstel aanvragen

Familiereis Suriname

Je gunt je kind toch de wereld!

Suriname

Een onbekende vakantiebestemming vol met verrassingen. U vindt hier ongerepte natuur, mangrovebossen, moeras, savanne maar ook rivieren en oude plantagegebieden. Zwemmen kan hier in idyllische kreekjes of stroomversnellingen. Ook de verschillende culturen maken een rondreis door Suriname zeer bijzonder.

Alhoewel er al enige tijd toerisme plaats vindt in Suriname, staat het toerisme nog steeds in de kinderschoenen. Flexibiliteit is daarom gewenst. Reizen door Suriname is dan ook geschikt voor gezinnen die al reiservaring hebben op gedaan en het een uitdaging vinden om in een land te reizen waar nog niet alles op de toerist is ingesteld. Wat u hier niet vindt? Witte stranden, blauwe zee en luxe hotels. Maar wel echte Surinaamse gastvrijheid en één en al jungle. Kortom een vakantie om nooit meer te vergeten! Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Suriname.

Wij geven dit cijfer voor
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Spotten zeeschildpadden
  • Slapen in de jungle
  • Fietsen door plantages
  • Veel avontuur
  • Uitleg in het Nederlands
  • Rechtstreekse vluchten
Meer ervaringen

Klantervaringen

Meer ervaringen

Contactverzoek Suriname

Wilt u dit jaar of volgend jaar naar Suriname reizen, maar twijfelt u om nu een reisvoorstel aan te vragen of te boeken vanwege Covid-19? Laat dan uw gegevens achter. Wanneer veilig reizen weer mogelijk is, nemen wij contact met u op.

'Vanuit de lucht in het vliegtuig zagen we het al; één en al jungle!'

Switi Suriname door de ogen van gezinsreizen experts Wendy en Rianne.

Je landt midden in de jungle van Suriname, een bijzonder gezicht als je aan komt vliegen. Toen we eenmaal onze bagage hadden opgehaald stond de eigenaar van Palulu Jungle Camping genaamd Donovan ons al op te wachten. Enthousiast bracht hij ons naar zijn camping, waar hij ons een rondleiding gaf. Ook de camping was gelegen midden in de jungle, en dat op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven vandaan! We liepen door de beboste paden langs de Cola Kreek. De naam zegt het al; het water leek precies op cola.

Op een gegeven moment werd de eigenaar van de camping gebeld dat er een slang langs de weg was gevonden en dat ze die weer wilden vrij gaan laten in bebost gebied. Dit wilden wij natuurlijk niet missen, dus hebben we het spektakel meegemaakt. En dát op slechts de eerste dag in Suriname, dat beloofd meer…

Een ander hoogtepunt van onze reis was de Commewijne. Hier verbleven we in een oud plantagehuis. Bijzonder aan dit plantagehuis is de geschiedenis die zich er heeft afgespeeld. De eigenaar verteld daar maar wat graag over. Een leuk weetje; de film ‘Tuintje in mijn hart’ is hier ook gedeeltelijk opgenomen. Ook hier is de eigenaar erg trots op en heeft een uitgebreid fotoboek hierover liggen.

Nadat we heerlijk hadden gegeten gingen we kaaimannen zoeken. Deze lagen tot onze verbazing gewoon in het water voor het huis. Toen we met de zaklamp in het water schenen, zagen we de witte ogen verschijnen. Hoe langer we keken, hoe meer we er zagen!

Bekijk alle reizen

Onze familiereizen naar Suriname

Bekijk alle reizen
Terug | Naar boven
Scroll verder

Bel mij terug

Plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.