Top bestemming Amerika blijft je verrassen

Amerika is al jaren een top bestemming bij Travelnauts. En wij begrijpen wel waarom. Al ga je meerdere keren op familiereis naar Amerika, het land zal je blijven verrassen. Het is zo groot dat je ook steeds een nieuw stukje kunt ontdekken. Van wereldsteden tot wonderlijke natuur. Miranda neemt je in deze blog mee langs enkele van de vele, 58 om precies te zijn, Nationale Parken die Amerika rijk is. En natuurlijk gericht op wat jij er met je kids kunt doen.

Reisspecialist Miranda bij de Grand Canyon
Door: Miranda Schoone
Land: Amerika
Datum: 11 december 2023
Gezin onder grote Sequoia boom in Yosemite NP

Yosemite National Park: ook leuk met kleine kinderen

“Wanneer jullie het ‘bekende’ rondje door Amerika gaan maken, dan is Yosemite ongetwijfeld een van de nationale parken van Amerika die jullie zullen bezoeken. Klaterende watervallen, rotsformaties en dwalen tussen eeuwenoude gigantische bomen. In dit park vind je de oudste Sequoia boom ter wereld en dit is ook nog eens de grootste van het park. Hoewel jullie op roadtrip zijn en je veel mooie punten met de auto kunt bereiken, zoals de ‘tunnel view’, is het eigenlijk een must om ook een wandeling te maken, pas dan maak je de ervaring hier, in één van de mooiste landschappen van Amerika, compleet. Hebben jullie nog kleine kids die mee gaan? Neem de gratis Shuttle Bus en kies de kortere routes, ze zijn er al vanaf 1,6 km. De Sentinel Meadow is een perfecte kennismaking met Yosemite. In ongeveer 3 km wandel je makkelijk, zonder klimmen, langs mooie uitzichten. Gaan jullie liever paardrijden, raften of fietsen? Ook dat kan hier in het nationale park Yosemite.

 

Natuur wereldwonder Grand Canyon

De Grand Canyon behoort tot een nationaal park van Amerika en is een paradijs voor de geoefende wandelaar, maar ook met kinderen kunnen jullie deze kloof gaan verkennen. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar jullie van een fantastisch uitzicht kunnen genieten. Hier kun je met een shuttle bus, de eigen huurauto of met een begeleide tour met open Hummer naartoe. Maar als je echt wilt ervaren hoe immens groot deze canyon is, dan is een van de vele trails een aanrader. Er zijn verschillende routes die met oudere kinderen (met een goede conditie) prima te doen zijn. Bedenk wel dat de afstanden die worden aangegeven in mijlen zijn en ook per enkele reis. Met de kleinere kids kunnen jullie ook voor de authentieke, nostalgische ervaring, namelijk per trein. Stap in het dorp Williams op de Grand Canyon Railway en maak een treinreis door het landschap van Arizona met het ‘Wilde Westen’ gevoel naar de South Rim. Of ga voor het echte avontuur en vlieg met een helikopter door de kloof. Kinderen jong en oud zullen dit een toffe ervaring vinden.

Gezin bij de Grand Canyon
Paardrijden door Bryce Canyon National Park

De hoodoos van Bryce Canyon National Park

De bijzondere rotsformaties (hoodoos) van Bryce Canyon zorgen ervoor dat je blijft kijken naar dit ruige landschap. En net als in de andere nationale parken van Amerika kun je hier vele mooie wandelroutes doorheen maken. Dat is ook de voornaamste manier om dit natuurlandschap te verkennen. De Bird’s Eye Trail (oftewel vogelvluchtpad) is een relatief korte route van net geen 3km waar het niet al te druk is, maar je wel het gevoel hebt dat je zo een schilderij in loopt. En bovendien zijn er nog wat grotten onderweg om even een uitstapje te kunnen maken. Natuurlijk kun je ook met een mountainbike of als een heuse Cowboy te paard dit nationale park ontdekken. En om een beetje in de Cowboy-stemming te blijven, kunnen jullie ook een rodeo bezoeken.

Populair National Park in Amerika

In de buurt van het knotsgekke Las Vegas ligt Zion National Park. Nou ja, in de buurt… zo’n 300 kilometer verderop de woestijn in, maar voor Amerikaanse begrippen is dit om de hoek. En een bezoek is echt een aanrader om te klimmen, paardrijden of te wandelen. Spectaculaire wandelroutes door smalle riviertjes langs enorme rotswanden en de allermooiste uitzichtpunten na een stukje klimmen. De natuur is hier ontzettend mooi, een echt paradijs voor outdoor-liefhebbers en dus ook populair. Net als de wandelroute door ‘the Narrows’. Ongetwijfeld geeft dit geen ‘alleen op de wereld gevoel’ en is het alles behalve authentiek, maar toch is het een geweldige ervaring om door een laagje water van Virgin river door de lange kloof te wandelen. Je kunt alleen met een shuttlebus bij de kloof komen en de wandeling kan voor jongere kinderen best vermoeiend zijn. Ze zullen slapen als een roosje en misschien al in de shuttlebus op de weg terug. Houd er in ieder geval in jullie planning rekening mee. Natuurlijk zijn er meerdere wandelroutes met geweldige uitzichten of smalle doorgangen in dit natuurgebied, maar in de zomer is het hier regenseizoen en dat kan er nog weleens voor zorgen dat sommige routes niet begaanbaar zijn. Hier kunnen de rangers van het nationale park jullie alles over vertellen.

Wandelen door'de Narrows-kloof' in Zion NP
Joshua Tree, Californië

Joshua Tree National Park vernoemt naar stekelige Yucca

Dit nationale park in Amerika heeft een karakteristiek landschap van heuvels en rotsen en reusachtige woestijnbomen. Deze enorme stekelige Yucca’s of beter bekend als Joshua Trees zijn hét symbool van de Mojave woestijn en natuurlijk is het park naar deze bomen vernoemd. Dit ruige gebied is een waar paradijs voor de klimmers onder ons en ook zeer geschikt voor mooie wandelingen. Bedenk wel dat het in de zomermaanden erg warm kan worden in deze woestijn. Dan is de Barker Dam Trail een aanrader. Het is een route van ongeveer 2 kilometer waar jullie je even alleen op de wereld kunnen wanen in dit woestijnlandschap. Het klinkt als een korte wandeling, maar jullie moeten ook nog terug en in de warmte kan dat (zeker voor kinderen) best een opgave zijn. Ga in ieder geval met een goede voorraad water op pad.

Het oudste Nationale Park van Amerika

Wist je dat Yellowstone het eerste Nationale park van Amerika is en zelfs van de wereld? Dit natuurgebied heeft velden vol bizons, borrelende warmwaterbronnen en spectaculaire geisers. Ook hier kunnen jullie mooie wandelingen maken, volg een wandelpad van de ene hot spring en geiser naar de volgende. De Steamboat is de grootste en meest actieve geiser ter wereld. Een uitbarsting kan wel tot 90 meter hoogte halen en een halfuur duren! Old Faithful is de bekendste, hier kan je gegarandeerd het water omhoog zien spuiten, terwijl je bij andere geisers echt geluk moet hebben. Maar het draait niet alleen om deze oerkrachten, want ook het bosrijke deel is een bezoek meer dan waard. Misschien spotten jullie hier wel coyotes, wolven of zelfs beren. Deze omgeving zal jullie ongetwijfeld doen denken aan Yogi Bear, die woonde in het fictieve Jellystone Park, wat duidelijk gebaseerd is op het Yellowstone National Park. Hij dook geregeld het meer in en dat kunnen jullie hier ook. Maar als jullie het liever bij kanoën en vissen op Yellowstone Lake houden, dan kan dat natuurlijk ook. Houdt er wel rekening mee dat het hier, in tegenstelling tot alle woestijngebieden, zelfs in de zomer wat fris kan zijn.

Foto's maken in Yellowstone National Park
Junior rangers met echte ranger in Grand Canyon

Junior Ranger in de Nationale Parken van Amerika

In ieder nationaal park kunnen kinderen mee doen aan het Junior Ranger-programma. Doen natuurlijk! De kids ontvangen een boekje met vragen en opdrachten. Hebben ze deze voldoende ingevuld? Dan verdienen ze een ranger badge. Dit wordt een gevalletje ‘verzamel ze allemaal’! En het leuke is dat de kinderen ook nog eens op leuke wijze alles leren de natuur van het betreffende nationale park.

Nationale Parken Pas

Ongeveer 150 jaar geleden is het eerste Nationale Park van Amerika benoemd. Om alle parken te beheren en bezoekers te informeren werd later de National Park Service (NPS) opgericht. Hieronder vallen monumenten, historische plekken, kustlijnen, rivieren, paden en zelfs het Witte Huis. Voor de meeste Nationale Parken betaal je entree. Wil je meerdere parken bezoeken? Dan is een ‘America the Beautiful pas’ al snel interessant. Met ongeveer drie á vier parkbezoeken heb de je de pas er al uit. Het mooie is dat je als pashouder maximaal 3 personen van 16 jaar of ouder mee mag nemen. Voor kids tot 16 jaar is het entree gratis. De pas kunnen jullie ter plaatse bij het eerste Nationale Park bezoek aanschaffen.”

Ook op reis naar de Nationale Parken van Amerika?

De meeste Nationale Parken van Amerika die we hier hebben beschreven kunnen jullie tijdens het ‘bekende rondje’ door West-Amerika wel bezoeken. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer en ook heel veel mogelijkheden voor een andere route van jullie roadtrip door Amerika. Onze gezinsreizenexperts helpen je graag met het uitstippelen van een rondreis die aan de wensen van jullie hele gezin voldoet. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem contact met ons op.

Reisspecialist Miranda in Yellowstone

Onze voorbeeldreizen naar Amerika