De leukste tips en activiteiten voor kinderen in Florida

Een rondreis door Florida is geschikt voor jong en oud. Wanneer u van de ene naar de andere bestemming rijdt is er ook onderweg nog genoeg te zien, ontdekken en beleven. Daarom hebben we voor u de  leukste tips en activiteiten voor kinderen op een rij gezet.

Zakynthos
Door: Leonie Noordhout
Land: Amerika
Datum: 29 oktober 2019

Bezoek het Pennecamp Coral Reef State Park (Key Largo)

Vanuit het Visitor Center van het Pennekamp Coral Reef State Park worden verschillende watersporten georganiseerd zoals snorkelen, duiken, verschillende boottochten en u kunt er kano’s, kajakken en zogenoemde ‘paddle boards’ huren. Leuk voor de kinderen is de boottocht per glasbodemboot per catamaran waarbij u op een unieke manier de onderwaterwereld ontdekt. Tijdens deze tocht ontdekt u het Florida Keys National Marine Sanctuary.

Per watervliegtuig naar Dry Tortugas National Park (Key West)

Ruim 100 km. ten westen van Key West ligt een van de minst bezochte nationale parken van de Verenigde Staten; Dry Tortugas National Park. Het park bestaat uit 7 kleine eilanden met daaromheen zandbanken waardoor het water ondiep, warm en helder is. Dit nationale park kan enkel bezocht worden per privé-boot of per watervliegtuig. Bezoek Fort Jefferson, geniet van het onderwaterleven of van de enorme diversiteit aan vogels.

Wizzarding World of Harry Potter, Florida

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure (Universal Studio’s, Island of Adventure)

Op de openingsdag van deze attracties (13 juni 2019) stond er een wachtrij van maar liefst 10 uur! Het weergeeft goed hoe men uit keek naar deze nieuwe attractie. Stap aan boord op de motor of in de zijspan van Hagrid die u meeneemt op een fantastisch avontuur door het Verboden Bos. Het is de nieuwste en langste achtbaan van Florida en zeker 1 die u niet mag missen.

Frozen Ever After (Disney’s Epcot)

Zijn uw kinderen gek op de Frozen film? Dan mag deze attractie uit 2016 niet overgeslagen worden. Met een boot vaart u in 5 minuten langs verschillende scenes die samen een nieuwe verhaal vormen. De effecten van de personages zijn bijna niet van het echt te onderscheiden.

Avatar Flight of Passage (Disney’s Animal Kingdom)

Sinds de opening in mei 2017 neemt deze vliegende 3D simulator u mee naar de wereld van Pandora. In een ruim 4,5 uur durende rit komt u langs verschillende scenes uit de film. De 3D effecten zijn zo mooi, dat het bijna lijkt alsof u ín de film bent gestapt.

Maak een airboat tour door de Everglades

Altijd al willen weten hoe Florida eruitzag voordat het werd ontwikkeld? Breng dan een bezoek aan het Everglades National Park. Het 1,5 miljoen hectare nationale park heeft meerdere ingangen. Het park biedt de mogelijkheid om wandelingen te maken of een tochtje op de rivier met een heuse hovercraft. Onderweg komt u kleurrijke vogels, schildpadden en -als hoogtepunt- alligators tegen!

Een airboat is een moerasboot met een platte bodem die wordt aangedreven door een propeller. Deze propeller bevindt zich boven water zodat de dieren en planten die in het water leven niet geraakt kunnen worden. Tijdens de airboat tour neemt de gids u mee door de mangrove op zoek naar unieke dieren en plantensoorten. Een bijzondere manier om de Everglades te ontdekken!

Airboat, the Everglades, Florida
Bush Gardens, Tampa

Bezoek het Busch Gardens themapark (Tampa Bay)

In Tampa Bay, circa 270 kilometer ten noorden van Naples, vindt u het familiepark Busch Gardens. Dit familiepark wordt geroemd om zijn vele vertier voor groot en klein. U vindt er een combinatie van pretpark, dierentuin, avonturenpark en nog veel meer! Door de jaren heen zijn er meer attracties rond de dieren en de tropische tuinen gebouwd en kwamen er enkele indrukwekkende achtbanen bij. Voor de allerkleinsten is er Sesamstraat Safari of Fun met attracties en watervertier.

Tarpons voeren bij Robbie’s Marina (Islamorada)

Op diverse plekken op Islamorada kunt u tarpons voeren. Een aanrader is Robbie’s Marina waar u een emmer met vis kunt kopen zodat de kinderen de tarpons kunnen voeren. De ‘silver kings’ springen regelmatig omhoog om de visjes uit de handen eten. De hongerige pelikanen kijken vanaf een afstand toe of er toevallig een visje voor hen bij zit.

Pelikaan op Islamorada in Florida
Manta, achtbaan SeaWorld in Orlando, Florida

Manta (SeaWorld)

De ‘Manta’ attractie opende zijn deuren in mei 2009 en is sindsdien geliefd onder bezoekers van SeaWorld Orlando. In deze ‘vliegende’ achtbaan hangt u letterlijk onder de baan. Na het instappen worden de voeten naar achter en omhoog getrokken zodat u als waren op de buik ligt. De mantarog vormige trein maakt verschillende loopings en behaalt een snelheid van zo’n 90 km/h en raast langs het opspattende water.

Onze familiereizen naar Florida