Leuke stops voor onderweg in West-Amerika!

Een rondreis door West-Amerika met het gezin is gegarandeerd een fantastische reis voor iedereen. In elke stad of natuurpark is er voldoende te zien en doen voor jong en oud. Om de auto- en/of camper ritten van A naar B nog een stukje leuker te maken raden we aan om regelmatig een stop te maken. Zo gaan de kinderen zich niet vervelen op de achterbank, kunt u fijn de benen strekken en worden de reisdagen een stukje leuker. In het westen van Amerika is ook onderweg voldoende te zien en daarom hebben wij in deze blog de leukste stops voor u op een rij gezet!

Door: Esmée Ekel
Land: Amerika
Datum: 19 maart 2020
Horseshoe Bend, Arizona

Horseshoe Bend

Route: Grand Canyon / Monument Valley – Page

Ten zuiden van Page vindt u de Horseshoe Bend. De Colorado-rivier maakt hier een bocht in de vorm van een hoefijzer. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Voor het mooiste uitzicht gaat u naar Horseshoe Bend Overlook, gelegen op de rand van zo’n rotswand.

Route 66

Route: Flagstaff / Grand Canyon – Las Vegas

Wie heeft er niet van gehoord… de beroemde en historische U.S. Route 66, of kortweg Route 66 die een groot deel van de Verenigde Staten horizontaal doorkruiste. De autoweg begon in Chicago en eindigde helemaal in Santa Monica (Los Angeles) aan de Stille Oceaan. Om een stukje van deze route mee te krijgen kunt u stoppen in Kingman of Seligman. Heeft u voldoende de tijd van kunt u ook de route 66 rijden tussen deze twee plaatsen. U bent circa 1 uur langer onderweg.

Tip: Zorg voor voldoende benzine en eten en drinken want onderweg zal u niet veel tegen komen.

Sedona & Oak Creek Canyon

Route: Phoenix – Flagstaff

Hier vindt u het bijzonder fraaie landschap van Red Rock Country; rotsachtige bergen met diep oranje en rode schakeringen bij het opkomen en ondergaan van de zon. Niet alleen de rotsen zijn erg fotogeniek, hier treft u een heus ‘cowboylandschap’ met woestijn en cactussen!

Ten noorden van Sedona vindt u een andere drukbezochte plek, namelijk de Oak Creek Canyon. Deze prachtige route brengt u van/naar Flagstaff en heeft een paar mooie uitzichtpunten.

Highway 1

Route: San Francisco – Los Angeles

Van de wijngaarden in de omgeving van San Francisco tot aan de heuvels van Hollywood loopt de Highway 1, ook wel de Cabrillo Highway genoemd. Deze 400 kilometers aan kustroute in Californië vormen één van de mooiste ritten die u in de Verenigde Staten kunt maken. De weg kronkelt zich langs de rotsachtige kust en geeft u een prachtig uitzicht op de Amerikaanse westkust. Wanneer u de route van noord naar zuid rijdt komt u achtereenvolgens langs Monterey, de 17 mile drive, Big Sur, San Luis Obispo en Santa Barbara.

Gezin in Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Route: Phoenix – Palm Springs

Het Joshua Tree National Park wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen. De Colorado Desert in het zuidoosten; in dit lage en vrij dorre gebied groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen. En de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert; hier groeien ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia), waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog- en laaggelegen woestijn.

Valley of Fire

Route: Las Vegas – Zion National Park / Bryce Canyon

Het minder bekende park Valley of Fire doet zeker niet onder voor de drukbezochte nationale parken. Het park heeft haar naam te danken aan de vuurrode rotsformaties, die in de avond- en ochtendlicht in brand lijken te staan. Naast de prachtige natuur, zijn hier drieduizend jaar oude indiaanse rotstekeningen te vinden.

De Rainbow Vista is een van de mooiste plekken in het National Park. Vanaf hier heeft u een schitterend zicht op een dal met rode versteende zandduinen.

Valley of Fire, nabij Las Vegas
Hoover Dam, Nevada

Hoover Dam

Route: Flagstaff – Las Vegas

Op iets minder dan 50 km van Las Vegas vindt u de Hoover Dam, een reusachtige betonnen dam die hier begin jaren 30 werd aangelegd over de Colorado River. De dam is vernoemd naar Herbert Hoover, die in die tijd president was. Voordat de imposante dam werd aangelegd, waren er regelmatig overstromingen. In de dam vindt een musea waar u de geschiedenis en opbouw van de dam kunt bewonderen.

Onze familiereizen naar West-Amerika