De mooiste nationale parken West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

In Amerika vindt je ontzettend veel nationale parken. Wist je dat de staat Californië er maar liefst 8 heeft?! Natuurlijk is het mogelijk om deze allemaal te bezoeken tijdens een rondreis per auto of camper. Voor nu hebben wij de mooiste nationale parken in West-Amerika voor u op een rij gezet.

Joshua Tree

Het Joshua Tree National Park is circa 100 bij 50 kilometer groot en wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen. De Colorado Desert in het zuidoosten; in dit lage en vrij dorre gebied groeien natuurlijke tuinen met onder andere Opuntia en struikgewassen. En de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert; hier groeien ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia), een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog- en laaggelegen woestijn.

Grand Canyon

Een bezoek aan de Grand Canyon is een absolute must tijdens uw reis in West-Amerika! De Grand Canyon is een brede en diepe kloof in het noorden van de staat Arizona. Het water van de Colorado River heeft in de loop van miljoenen jaren deze kloof in de bodem uitgesleten. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang, meer dan 1600 meter diep en de breedte varieert tussen 15 en 29 kilometer. De wanden van de Grand Canyon zijn bruin-roodachtig gestreept. Het gesteente is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud. De Grand Canyon was een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten.

Grand Canyon

Zion

Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten. ‘Zion’ refereert aan een veilige plaats en bestaat uit een diep ravijn, uitgesleten door de Virgin rivier. Als het regent tijdens uw verblijf, kunt u mee maken hoe de omgeving verandert van een rustig Nationaal Park in een groot waterspektakel. De regen is hier geen spelbreker maar juist een fijne bijkomstigheid. U kunt er prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon van de Virgin River.

Yosemite

Indrukwekkende valleien, bergen met prachtige uitzichten, oude bossen en watervallen; Yosemite is een en al natuurschoon. Het is een van de grotere en een van de drukstbezochte nationale parken in de Verenigde Staten. Bekijk de door een gletsjer gevormde vallei, met aan de ene kant Half Dome en aan de andere kant El Capitan. Via grote watervallen valt smeltwater tot op de bodem van de vallei. Yosemite Falls is de hoogste waterval in de Verenigde Staten en u kunt via een gemakkelijke wandeling deze waterval bereiken.

Met kids naar West-Amerika Yosemite bergen
Familiereis Amerika

Bryce national park

Hier vindt u de roze en oranje gekleurde ‘hoodoos’.  Een van de meest bijzondere rotsformaties ter wereld!  Bryce national park is in vergelijking met de andere parken een stuk kleiner, maar het is zeker de moeite waard. In het bezoekerscentrum krijgt u alle informatie over de vele wandelroutes. Liever iets meer avontuur? Verken het park dan per fiets of ga voor een echte cowboy ervaring en spring op een paard!

 

 

Monument Valley

Monument Valley is wellicht één van de bekendste ‘filmdecors’ ter wereld. De unieke rotsformaties van Monument Valley langs de grens met Utah behoren tot de meest gefotografeerde rotsen van heel Amerika. De vallei heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan de in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door de erosie van de bodem hebben zich bijzondere zandsteenformaties gevormd die soms wel 300 meter hoog zijn.

Sequoia National Park

Dit park is na Yellowstone als 2e nationale park van Amerika uitgeroepen in 1890. Het nationale park is vooral bekend vanwege de machtige Sequoiadendron; de grootste boomsoort ter wereld. Een ‘must’ om te zien is de General Sherman Tree (in Sequoia). Dit is de grootste levende boom ter wereld. Het is niet de hoogste, maar het heeft de meeste hout in een boom. De diameter van de 2.000 jaar oude boom is 103 meter op de grond, hij is 275 meter hoog en naar schatting weegt deze boom meer dan 1.300 ton!

Bekijk alle reizen

Onze reizen naar West-Amerika

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Amerika? Bekijk al onze familiereizen naar Amerika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.