De mooiste nationale parken in West-Amerika

In Amerika vindt u ontzettend veel nationale parken. Wist u dat alleen al de staat Californië er maar liefst 8 heeft?! Natuurlijk kunt u ze allemaal bezoeken tijdens een rondreis per auto of camper. Wij hebben de mooiste nationale parken in West-Amerika voor u op een rij gezet.

Reisspecialist Mandy in Disneyland
Door: Mandy de Haas
Land: Amerika
Datum: 27 september 2019
Joshua Tree National Park

Joshua Tree

Middenin de Mojave-woestijn ligt het natuurgebied Joshua Tree National Park. Dit is niet het type woestijn waar je doorgaans aan denkt, maar het is vooral ruig en bijzonder te noemen. Het nationale park ligt op de grens van drie ecosytemen en wordt daardoor gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen. In het lage en vrij dorre Colorado woestijn gebied groeien met name cactussen en struikgewassen. Het hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave-woestijn is het gebied van de wereldberoemde Joshua trees. Deze stekelige Yucca is een boomachtige cactus waar het park zijn naam aan heeft te danken. Echt de moeite van een bezoek waard dit fotogenieke gebied.

Grand Canyon

We kennen het allemaal wel; die mooie plaatjes van de Grand Canyon. Een absoluut hoogtepunt van uw reis door West-Amerika. U moet het echt met eigen ogen aanschouwen. Het is namelijk met een camera niet vast te leggen en met een pen niet te beschrijven hoe immens deze kloof is. Toch ga ik het proberen. Deze diepe canyon is in de loop van miljoenen jaren uitgesleten door de Colorado rivier tot de kloof wat het nu is. Met een diepte van meer dan 1600 meter, een breedte variërend van 15 tot 29 kilometer(!) en een lengte van ongeveer 435 kilometer (dat is bijna de afstand van Utrecht naar Parijs) is dit een van de grootste natuurwonderen. De bruin-roodachtig gestreepte wanden van meer dan 2 miljard jaar oud, kleuren prachtig mee met het zonlicht. Wilt u dit natuurwonder optimaal ervaren? Maak dan een wandeling door de kloof of boek een (helicopter)vlucht die ook de canyon in gaat. Dit is een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Grand Canyon
The Watchman trail bij Zion National Park

Zion National Park

Zion, dat al een National Park is sinds 1919, bestaat uit bijna 600 km² rotsen en ravijnen. De naam komt van de Mormonen, de eerste blanken die het park ontdekten. ‘Zion’ refereert aan een veilige plaats en bestaat uit een diep ravijn, uitgesleten door de Virgin rivier. Als het regent tijdens uw verblijf, kunt u mee maken hoe de omgeving verandert van een rustig Nationaal Park in een groot waterspektakel. De regen is hier geen spelbreker maar juist een fijne bijkomstigheid. U kunt er prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld door de nauwe canyon van de Virgin River.

Yosemite National Park

Indrukwekkende valleien, bergen met prachtige uitzichten, oude bossen en watervallen; Yosemite is een en al natuurschoon. Het is een van de grotere en een van de drukstbezochte nationale parken in de Verenigde Staten. Bekijk de door een gletsjer gevormde vallei, met aan de ene kant Half Dome en aan de andere kant El Capitan. Via grote watervallen valt smeltwater tot op de bodem van de vallei. Yosemite Falls is de hoogste waterval in de Verenigde Staten en u kunt via een gemakkelijke wandeling deze waterval bereiken.

Met kids naar West-Amerika Yosemite bergen
Familiereis Amerika

Bryce Canyon National Park

Hier vindt u de roze en oranje gekleurde ‘hoodoos’.  Een van de meest bijzondere rotsformaties ter wereld!  Bryce national park is in vergelijking met de andere parken een stuk kleiner, maar het is zeker de moeite waard. In het bezoekerscentrum krijgt u alle informatie over de vele wandelroutes. Liever iets meer avontuur? Verken het park dan per fiets of ga voor een echte cowboy ervaring en spring op een paard!

 

 

Monument Valley National Park

Monument Valley is wellicht één van de bekendste ‘filmdecors’ ter wereld. De unieke rotsformaties van Monument Valley langs de grens met Utah behoren tot de meest gefotografeerde rotsen van heel Amerika. De vallei heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan de in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door de erosie van de bodem hebben zich bijzondere zandsteenformaties gevormd die soms wel 300 meter hoog zijn.

Monument Valley

Sequoia Tree National Park

Dit park is na Yellowstone als tweede nationale park van Amerika uitgeroepen in 1890. Het nationale park is vooral bekend vanwege de machtige Sequoiadendron; de grootste boomsoort ter wereld. Een ‘must’ om te zien is de General Sherman Tree (in Sequoia). Dit is de grootste levende boom ter wereld. Het is niet de hoogste, maar het heeft de meeste hout in een boom. De diameter van de 2.000 jaar oude boom is 103 meter op de grond, hij is 275 meter hoog en naar schatting weegt deze boom meer dan 1.300 ton!

Onze reizen naar West-Amerika