Must-sees tijdens een rondreis Texas

Uitgestrekte vlaktes, prachtige natuurgebieden, grote steden en een sterke eigen identiteit. Welkom in Texas! Een rondreis door de zuidelijk staat van de Verenigde Staten, biedt afwisseling en diversiteit. Juist daarom is deze rondreis door Texas geschikt voor het hele gezin. Maar welke hoogtepunten mag u echt niet missen?

Zakynthos
Door: Leonie Noordhout
Land: Amerika
Datum: 24 december 2019
Fort Worth Stock Yards in Texas

Fort Worth Stockyards

Tweemaal per dag (11:00 uur en 16:00 uur) kunt u het vee aandrijven van een kudde Texas Longhorns bijwonen. Onder begeleiding van een echte cowboy worden de Texas Longhorns richting het Stockyards Stadion gedreven. Bent u hier op vrijdag of in het weekend? Dan is een bezoek aan het Cowtown Coliseum een aanrader om een echte rodeo mee te maken!

Palo Duro Canyon State Park

Het Palo Duro Canyon State Park is qua grootte het vierde staatspark van Texas. Hier in het hart van de Texas Panhandle vindt u de op één na grootste kloof van Amerika! Deze wordt ook wel de Grand Canyon van Texas genoemd. De kloof is bijna 200 kilometer lang, maar met `slechts’ 250 meter vrij ondiep vergeleken met andere ravijnen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Ervaar de schoonheid en geniet van de kleurrijke geschiedenis van deze ruige kloof…

Palo Duro Canyon State Park in Texas
White Sands, New Mexico, Amerika

White Sands National Monument

Op weg van Santa Fe naar El Paso rijdt u door New Mexico en waant u zich heel even in een totaal andere omgeving door het spier witte zand! In het hart van New Mexico vindt u het White Sands National Monument. Het landschap staat bekend om de spierwitte zandduinen. Begin uw bezoek bij het bezoekerscentrum en verken daarna per auto of te voet de duinen. Leuk voor de kinderen: maak een zandengel (in plaats van sneeuwengel) of koop een plastic slee bij het bezoekerscentrum en ga sleeën van de zandduinen!

Big Bend National Park

Samen met het naburige Big Ben Ranch State Park biedt dit park duizenden vierkante kilometers aan spectaculaire uitzichten, overschaduwde ravijnen en ruige woestijnbergen, die u allemaal over land, vanaf de rivieren of vanuit de lucht kunt ontdekken! U vindt hier diverse soorten vlinders, vleermuizen, reptielen, planten, miereneters en vogels. Ook komen er poema’s en beren voor in het park, maar het meeste bekende is toch wel de renkoekoek die als hoofdpersoon in de tekenfilm ‘roadrunner’ heeft gespeeld.

Big Bend National Park
Wildcatter Ranch in Texas

Ranchtour & rodeo’s

Bezoek één van de ranches in de omgeving en krijg een rondleiding. Kom alles te weten over het leven op een ranch en het verzorgen van de dieren die hier leven. Elke vrijdagavond in juni, juli en augustus is er bij BR Lightning Ranch een echte rodeo te zien. Een absolute aanrader om te bezoeken wanneer u in Bandera bent.

Onze familiereizen naar Zuidoost-Amerika & Texas