Beste bestemmingen per schoolvakantie

Je gunt je kind toch de wereld!

Wat is er nu erger dan op een tropische strandbestemming aankomen en er dan achter komen dat u de dagen binnen zult moeten door brengen omdat het iedere dag gaat regenen? Dat wil toch niemand! De juiste keuze voor een bestemming is daarom erg belangrijk. Hieronder een aantal suggesties per schoolvakantie, waarbij we ook rekening hebben gehouden met de lengte van de vakantie en vluchtduur.

Voorjaarsvakantie

Een korte safarireis naar Kenia is een goede keuze in februari, dit is een droge periode, waardoor u snel dieren rond drinkplaatsen kunt spotten. Daarnaast is er geen tijdverschil met Nederland, want het een stuk makkelijker maakt. Ook in Florida is het klimaat ideaal, gaat u deze winter een paar dagen Miami combineren met de idyllische westkust? Een korte citytrip naar Dubai (eventueel in combinatie met de Malediven) is iets wat u gedaan moet hebben, ga in de winter want dan is het niet te heet. Of gaat u toch liever ontspannen op één van deze eilanden in het Caribisch gebied?

Ook onze winterreizen naar Lapland, IJsland en Canada zijn een aanrader. Het Noorderlicht zien is iets wat iedereen meegemaakt moet hebben!

Meivakantie

Wist u dat in april het droge seizoen start op Bali? Dit waanzinnige godeneiland is daarom in de meivakantie nog extra groen en het is er heerlijk vertoeven. Dit geldt ook voor Namibië, de wisseling van nat naar droog is misschien wel de mooiste periode die het land kent. April en mei zijn ook de beste maanden om Ecuador en de Galápagos eilanden te bezoeken. Schildpadeieren komen uit, albatrossen komen broeden en de eilanden zelf zijn heel groen. Het is herfst in Zuid-Afrika en dat houdt in; niet te koud, niet te warm en zowel in regio Kruger als regio Kaapstad voornamelijk droog. Perfect om dieren te spotten!

De meivakantie is ook zeer geschikt voor onze korte reizen in Italië, Spanje en Griekenland.

Zomervakantie

Ideaal natuurlijk, want nu kunt u drie of misschien wel vier weken op reis! Australië is daar natuurlijk perfect voor, wij raden het noordelijk deel aan in deze periode, in het zuiden is het namelijk regenachtig. Ook aan de westkust en de oostkust van Amerika zijn de temperaturen ideaal. Wacht dacht u van San Francisco combineren met de reuzenbomen van Sequoia? Of per trein de belangrijkste steden aan de oostkust bezoeken? Ook Canada is de place to be, de beren zijn wakker en ook de walvissen en orka’s laten zich zien. Costa Rica zouden we normaal gesproken niet noemen in deze periode, maar dat doen we toch! We merken namelijk dat veel families ondanks het regenseizoen een fijne vakantie beleven. Een beetje regen hoort er gewoon bij in het groene Costa Rica.

Vergeet ook onze familiereizen in Europa niet, het is natuurlijk hartje zomer dicht bij huis!

Familiereis Zuid-Afrika en Namibië

Herfstvakantie

De souks van Marrakech in Marokko lenen zich perfect voor een korte vakantie in oktober. Het niet ver vliegen, niet meer zo heet en een combinatie met de woestijn is erg gemakkelijk. Dit geldt ook voor Oman, ga hier “dunebashen” in uw eigen 4×4! Of bezoek het wereldwonder Petra in Jordanië, ook hier zijn de temperaturen nu ideaal. Liever geen woestijn? Kies dan voor het tropische Mauritius, oktober is laatste maand van het droge seizoen. Of een citytrip naar Kaapstad en omgeving? Oktober is de start van de zomer en er is geen tijdsverschil!

Kerstvakantie

IJsland in de winter? Jazeker, het is ijskoud, maar dit is de beste periode om het noorderlicht te spotten. Wat is er heerlijker dan kerst en/of nieuwjaar te vieren in de schaduw van een palmboom, met uw voeten in warm zand op een eiland in Thailand?
Wat langer de tijd dan twee weken? In Nieuw Zeeland start de zomer, eigenlijk de enige periode om dit bijzondere land te goed te bezoeken. Nieuw Zeeland is ook leuk te combineren met Fiji. Ook in het zuidelijk deel van Australië is het hartje zomer. Wat dacht u van Melbourne en de spectaculaire kust van de Great Ocean Road?

Must do in Kerstvakantie zijn onze winterreizen naar Lapland en Canada. Ga skiën, bewonder het noorderlicht en maak en huskytocht.

Wilt u ook op reis met de kinderen? Bekijk al onze familiereizen. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.