Colombia – Leukste tips voor kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Colombia is een land van veel afwisseling en avontuur. U wisselt tijdens de reis steden zoals Cartagena af met prachtig natuurlijk schoon en stranden. Wij hebben een aantal leuke afwisselende tips voor kinderen voor u uitgewerkt!

1. Tuben in Palomino

Palomino.. De plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en tot de dag van vandaag een relaxte sfeer kunt vinden. Deze plaats is nog niet overspoeld door toeristen, waardoor u hier helemaal tot rust kunt komen. Surfers genieten van de golven terwijl andere mensen juist liever op het strand blijven liggen. Vanaf het stand kunt u naar de mond van de Río Palomino rivier lopen, die uitmondt in zee.

Leuk voor kinderen is om te gaan tuben op de Río Palomino rivier! Vanaf het startpunt loopt u een half uurtje door de jungle, richting de rivier. Tijdens het tuben dobbert u in een rubberen band over de rivier. De tocht over de rivier duurt zo’n 2 tot 3 uur. Het enige wat u hoeft te doen is heerlijk relaxen in de band en genieten van de adembenemende omgeving. De rivier loopt dwars door de jungle, dus de kans is groot dat u wilde dieren zoals brulapen, toekans en papegaaien tegenkomt!

2. Zipline los Caracoles (Armenie / Koffieregio)

Amernie, bekend als 1 van de 3 belangrijkste plaatsen van de koffieregio in Colombia. Het gebied kenmerkt zich door de vele plantages, de schitterende ligging midden in het Andesgebergte en de prachtige natuur. Voor de kinderen (en natuurlijk ook de ouders) is het leuk om hier te gaan ziplinen! U vliegt door de lucht met snelheden tot wel 50 kilometer per uur over en door de boomtoppen. Tip: vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht terwijl u naar beneden sjeest!

3. Fietstour Cartagena

Het mooie Cartagena de Indias ligt aan de Caribische kust. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het goed bewaarde oude centrum met haar kleurrijke huizen en pleinen, het kasteel San Felipe, de haven en de muur die om de stad gebouwd is. Een leuke manier om het oude centrum te verkennen is tijdens een fietstour! U bezoekt tijdens zo’n tour meer van de stad dan mogelijk is tijdens een wandeling en u kunt genieten van een heerlijk verfrissend briesje terwijl u de gids volgt naar de vele highlights. U fietst langs verschillende bezienswaardigheden zoals kerken, monumenten, pleintjes en parken, terwijl de gids u meer verteld over de geschiedenis en cultuur.

4. Raften San Gil

San Gil is een klein dorpje dat wordt omringd door immense bergen, talrijke rivieren, watervallen en een heel grottenstelsel; de trekpleister voor natuurliefhebbers en de ideale plek voor avontuur! Raften is hier een populaire bezigheid voor bezoekers. Er zijn zowel rivieren voor de wat meer ervaren rafters, maar bijvoorbeeld ook voor gezinnen met kinderen. Zo is bijvoorbeeld de Rio Fonce een optie voor gezinnen. Sommige stukken zijn wat wild en spannend, maar dit wordt goed afgewisseld met een aantal rustige delen waar u kunt genieten van de omgeving! Durft u het aan?

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle familiereizen naar Colombia.

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.