Colombia is een land vol avonturen! Tijdens u reis door Colombia kunt u steden zoals Cartagena afwisselen met prachtig natuurlijk schoon en stranden. Wij hebben de leukste tips voor kinderen voor u op een rijtje gezet zodat u zeker weet dat u niets mist!

 

Reisspecialist Nicole in Parc Guell, Barcelona
Door: Nicole Steenman
Land: Colombia
Datum: 27 september 2019
Raften

Raften San Gil

San Gil is een klein dorpje dat wordt omringd door immense bergen, talrijke rivieren, watervallen en een heel grottenstelsel; de trekpleister voor natuurliefhebbers en de ideale plek voor avontuur! Raften is hier een populaire bezigheid voor bezoekers. Er zijn zowel rivieren voor de wat meer ervaren rafters, maar bijvoorbeeld ook voor gezinnen met kinderen. Zo is bijvoorbeeld de Rio Fonce een optie voor gezinnen. Sommige stukken zijn wat wild en spannend, maar dit wordt goed afgewisseld met een aantal rustige delen waar u kunt genieten van de omgeving! Durft u het aan?

Fietstour Cartagena

Het mooie Cartagena de Indias ligt aan de Caribische kust. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het goed bewaarde oude centrum met haar kleurrijke huizen en pleinen, het kasteel San Felipe, de haven en de muur die om de stad gebouwd is. Een leuke manier om het oude centrum te verkennen is tijdens een fietstour! U bezoekt tijdens zo’n tour meer van de stad dan mogelijk is tijdens een wandeling en u kunt genieten van een heerlijk verfrissend briesje terwijl u de gids volgt naar de vele highlights. U fietst langs verschillende bezienswaardigheden zoals kerken, monumenten, pleintjes en parken, terwijl de gids u meer verteld over de geschiedenis en cultuur.

 

Cartagena, Colombia
Ziplinen in Whistler

Zipline los Caracoles (Armenie / Koffieregio)

Amernie, bekend als 1 van de 3 belangrijkste plaatsen van de koffieregio in Colombia. Het gebied kenmerkt zich door de vele plantages, de schitterende ligging midden in het Andesgebergte en de prachtige natuur. Voor de kinderen (en natuurlijk ook de ouders) is het leuk om hier te gaan ziplinen! U vliegt door de lucht met snelheden tot wel 50 kilometer per uur over en door de boomtoppen. Tip: vergeet niet te genieten van het adembenemende uitzicht terwijl u naar beneden sjeest!

 

Tuben in Palomino

Palomino.. De plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en tot de dag van vandaag een relaxte sfeer kunt vinden. Deze plaats is nog niet overspoeld door toeristen, waardoor u hier helemaal tot rust kunt komen. Surfers genieten van de golven terwijl andere mensen juist liever op het strand blijven liggen. Vanaf het stand kunt u naar de mond van de Río Palomino rivier lopen, die uitmondt in zee.

Leuk voor kinderen is om te gaan tuben op de Río Palomino rivier! Vanaf het startpunt loopt u een half uurtje door de jungle, richting de rivier. Tijdens het tuben dobbert u in een rubberen band over de rivier. De tocht over de rivier duurt zo’n 2 tot 3 uur. Het enige wat u hoeft te doen is heerlijk relaxen in de band en genieten van de adembenemende omgeving. De rivier loopt dwars door de jungle, dus de kans is groot dat u wilde dieren zoals brulapen, toekans en papegaaien tegenkomt!

Palomino
Cocoravallei

Cocora Vallei

Bezoek de Cocora Vallei, gelegen midden in het Andesgebergte. De vallei is onderdeel van een natuurpark dat is opgericht om de biodiversiteit in dit gebied te beschermen. Diverse planten- en diersoorten worden er met uitsterven bedreigd. In het gebied leven onder andere veel vogelsoorten en brulapen. Ook de nationale boom van Colombia, de waxpalm, komt hier voor. Paardrijtochten behoren ook tot de mogelijkheden in deze regio.

Oude stad van Manizales 

Het centrum van Manizales is erg leuk om te bezoeken. Het is een levendige stad met veel winkeltjes en mooie kerken. Op de vele pleintjes zijn veel kraampjes waar u typisch Colombiaanse lekkernijen kunt vinden en doordat de stad hoog in de bergen ligt, is de temperatuur altijd erg aangenaam. Het is absoluut een aanrader om met de kabelbaan van het dal naar de stad te gaan. Dit is de snelste manier om het centrum te bereiken en geeft u prachtige vergezichten over de stad.

Koffieregio rondom Manizales

Onze familiereizen naar Colombia