De hoogtepunten van Colombia

Je gunt je kind toch de wereld!

Colombia is een unieke bestemming, dat na een roerige geschiedenis, klaar is om ontdekt te worden door avontuurlijke gezinnen met kinderen. Een rondreis door Colombia betekent een rondreis door het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika. De bevolking is ontzettend blij dat het goed gaat met het land, waardoor ze u met open armen ontvangen. Wij hebben 4 must sees op een rij gezet voor tijdens een rondreis door Colombia.

Bogotá

Bogotá is Colombia’s fotogenieke hoofdstad. Een goede plek om te acclimatiseren. Omdat Bogotá op zo’n 2.600 meter hoogte ligt, adviseren we om hier met de kinderen enkele dagen aan de hoogte te wennen voordat u verder reist. De hoofdstad van Colombia is een bruisende metropool met een prachtig koloniaal centrum, La Candelaria. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal. Breng een bezoek aan de oude kathedralen en kerken, de mooiste musea en bijzondere plekken in de stad.

Koffiedriehoek van Colombia

De plaatsen Manizales, Pereira en Armenia zijn de drie belangrijkste plaatsen in de koffieregio van Colombia, die daarom samen de ‘koffiedriehoek’ wordt genoemd. Het gebied kenmerkt zich door de vele plantages, de schitterende ligging midden in het Andesgebergte en de sfeervolle oude hacienda’s waar u kunt overnachten. Ook voor natuurliefhebbers is dit een prachtige stop.

Tayrona National Park

Vanuit Santa Marta zijn er verschillende opties om het prachtige Tayrona National Park te verkennen en ontdekken. Het park ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Santa Marta en is per boot bereikbaar vanuit het dorp Taganga. Tayrona Park bestaat uit verschillende baaien met prachtige stranden. Het binnenland bestaat uit regenwouden, waar u de kans heeft om apen te spotten. In het park zelf zijn geen wegen aanwezig, waardoor het enkel te bereiken is per boot, te paard of te voet. Op deze manier heeft u echt het gevoel ver van de bewoonde wereld te zijn en hangt er een zeer relaxte sfeer.

Cartagena

Het mooie Cartagena de Indias ligt aan de Caribische kust. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het goed bewaarde oude centrum met haar kleurrijke huizen en pleinen, het kasteel San Felipe, de haven en de muur die om de stad gebouwd is. De tussenliggende pleinen zijn vol met gezellige restaurants en terrasjes.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.