De hoogtepunten van Colombia

Colombia is een unieke bestemming, dat na een roerige geschiedenis, klaar is om ontdekt te worden door avontuurlijke gezinnen. Een rondreis door Colombia betekent een rondreis door het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika. De bevolking is ontzettend blij dat het goed gaat met het land, waardoor ze u met open armen ontvangen. Wij hebben de must sees op een rij gezet voor tijdens een rondreis door Colombia.

Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon
Door: Bart Pomp
Land: Colombia
Datum: 27 september 2019

Bogotá

Bogotá is Colombia’s fotogenieke hoofdstad. Een goede plek om te acclimatiseren. Omdat Bogotá op zo’n 2.600 meter hoogte ligt, adviseren we om hier met de kinderen enkele dagen aan de hoogte te wennen voordat u verder reist. De hoofdstad van Colombia is een bruisende metropool met een prachtig koloniaal centrum, La Candelaria. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal. Breng een bezoek aan de oude kathedralen en kerken, de mooiste musea en bijzondere plekken in de stad.

Koffiedriehoek van Colombia

De plaatsen Manizales, Pereira en Armenia zijn de drie belangrijkste plaatsen in de koffieregio van Colombia, die daarom samen de ‘koffiedriehoek’ wordt genoemd. Het gebied kenmerkt zich door de vele plantages, de schitterende ligging midden in het Andesgebergte en de sfeervolle oude hacienda’s waar u kunt overnachten. Ook voor natuurliefhebbers is dit een prachtige stop.

Koffieregio rondom Manizales
Tayrona National Park, Colombia

Tayrona National Park

Vanuit Santa Marta zijn er verschillende opties om het prachtige Tayrona National Park te verkennen en ontdekken. Het park ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Santa Marta en is per boot bereikbaar vanuit het dorp Taganga. Tayrona Park bestaat uit verschillende baaien met prachtige stranden. Het binnenland bestaat uit regenwouden, waar u de kans heeft om apen te spotten. In het park zelf zijn geen wegen aanwezig, waardoor het enkel te bereiken is per boot, te paard of te voet. Op deze manier heeft u echt het gevoel ver van de bewoonde wereld te zijn en hangt er een zeer relaxte sfeer.

Cartagena

Het mooie Cartagena de Indias ligt aan de Caribische kust. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het goed bewaarde oude centrum met haar kleurrijke huizen en pleinen, het kasteel San Felipe, de haven en de muur die om de stad gebouwd is. De tussenliggende pleinen zijn vol met gezellige restaurants en terrasjes.

Cartagena
Nevado del Ruiz, Colombia

Nevado del Ruiz

Een van de absolute hoogtepunten tijdens uw rondreis door Colombia is ongetwijfeld een bezoek aan de bekende vulkaan; Nevado del Ruiz. Aan deze vulkaan hangt een heftige geschiedenis dat in 1985 het leven heeft gekost aan meer dan 20.000 mensen. De uitbarsting die destijds plaats heeft gevonden, heeft er tevens voor gezorgd dat de sneeuw volledig weggesmolten is. Doordat de vulkaan nog altijd actief is, is de grond zo heet dat sneeuw nooit lang blijft liggen. U kunt samen met het gezin een dagtrip maken naar deze fascinerende vulkaan en Colombia van een heel ander oogpunt ervaren.

Guatapé

Op ongeveer 2 uur rijden ten oosten van Medellin vindt u het dorpje Guatapé. Dit dorpje staat bekend vanwege haar prachtige natuurschoon, helderblauwe meren en een enorme rots die uit het niets in deze omgeving staat. U kunt samen met de kinderen een dagtocht boeken, hierbij beklimt u deze rots voor een prachtig uitzicht en maakt u een boottocht over de vele meren. Na deze avontuurlijke tocht sluit u de dag af tussen de gekleurde straatjes van de stad. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

 

 

 

El Penol de Guatape, Colombia
Palomino

Palomino

In het Colombiaanse kustdorp staat genieten centraal. Dit stukje paradijs is jaren geleden ontdekt door hippies en reizigers die op zoek waren naar rust. U vindt hier vandaag de dag een relaxte sfeer. Surfers genieten van de golven terwijl andere mensen juist liever op het strand blijven liggen. Palomino is nog niet overspoeld door toeristen, waardoor u hier helemaal tot rust kunt komen. De meeste reizigers komen naar Palomino voor het gevoel dat niets moet en alles mag. Heerlijk voor een dagje ontspanning met de kids!

Onze familiereizen naar Colombia