Is jullie tiener een influencer in de dop?

Gaan jullie met tieners op reis? En is die tiener een influencer in spé? Verras hem of haar dan met een reisje langs de tofste Instagram hotspots! Wie weet help je je tiener wel aan een gouden toekomst. Waar je die toffe plekken kunt vinden? Gezinsreizenexpert Ilona ging op zoek en deelt de leukste hotspots hieronder.

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Datum: 27 maart 2023
Cenote Suytun

Zonnestralen en cenotes in Mexico

Wat ons betreft mag Mexico op de lijst van Instagram hotspots niet ontbreken. Willen jullie op zoek naar de meest Instagram-waardige plek? Reis dan met je tiener naar Yucatán, en dan naar Valladolid om precies te zijn. Hier zijn namelijk de mooiste cenotes te vinden. Een cenote is een soort onderwatergrot met helderblauw water en je kunt er fantastisch zwemmen en duiken. Wist je dat er wel 3000 cenotes zijn in Yucatán? De één is nog indrukwekkender dan de ander en ze zijn allemaal fotogeniek. Maar er is er eentje die wel heel Instagrammable is; Cenote Suytun. Deze is zo in trek omdat hier een prachtige lichtstraal in valt zo rond het einde van de ochtend. Veel influencers proberen hier hét perfecte plaatje te schieten en wie weet lukt het jouw tiener ook!

Palmbomenpret in Colombia

Waarom naar de Cocoravallei in Colombia? Zoek maar eens op #valledecocora en je ziet de mooiste plaatjes voorbij komen. Hier staan namelijk honderden waxpalmen die wel 60 meter hoog kunnen worden. En je begrijpt dat die het heel goed doen op de foto. Maak de wandeling van 5 uur en je zult nog veel meer geweldige plekken tegenkomen om je Insta-account mee op te leuken. Wat denk je van een te gekke rode Willy Jeep waar je mee op de foto kan of de vele kleurrijke kolibries die een indrukwekkend plaatje maken bij Casa de los Colobris. Maar het mooiste is toch wel het plekje tijdens de wandeling waarbij je uitzicht hebt over vallei en de palmbomen. Wij hebben ook een poging gedaan, maar wie weet dat jouw influencer in spé dit veel beter kan!

En de mist waar dit nevelwoud ook om bekend staat? Wij vonden het juist een gave toevoeging en wel wat mysterieus. Dus ook met mist is dit een hotspot die je niet mag missen met je tiener.

Cocoravallei
Grand Canyon

Insta + Grand Canyon = the perfect match

Als er één locatie op de wereld is die een plekje in je Instafeed verdiend, dan is het wel de Grand Canyon. Zien jullie jezelf al zitten daar aan de rand van de Canyon? Met dat prachtige uitzicht… Je zou bijna vergeten een foto te maken, zo overweldigend is de schoonheid. Maar gelukkig is je tiener bij je en legt hij of zij dit mooie moment vast. Het mooiste licht vind je er vroeg in de ochtend of tijdens “the golden hour” aan het einde van de middag. Maar dat wist je puber natuurlijk al.

Ook leuk; huur een professionele fotograaf in en doe een fotosessie met het hele gezin tegen dit prachtige decor. Hoe bijzonder!

Op grote hoogte op Bali

“One of the hottest Instagram spots of the world” prijkt het met grote letters op de website van Bali Swing. En we moeten toegeven, het uitzicht is er prachtig. Met een flinke portie lef en een goede camera maakt je tiener hier de mooiste Insta plaatjes. Zoals dat gaat met populaire activiteiten zijn er nog veel meer schommels te vinden op Bali. Aloha Ubud Swing is ook een unieke locatie. Deze plek biedt meerdere schommels met verschillende niveaus van 10 tot wel 60 meter boven de grond. Zouden jullie dit durven?

Niet alleen de schommels zijn geschikt voor het perfecte plaatje, eigenlijk is heel Bali wel Instagrammable. De groene rijstvelden, hagelwitte stranden en magische tempels zorgen voor het perfecte decor. Als we er nog eentje mogen tippen; ga dan ook naar de Pura Lempuyang tempel. Een prachtige plek én weer een mooie foto voor op Insta.

Bali swing
Instafoto

Tips voor nóg betere Insta foto's

Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld en met een beetje creativiteit kun je van iedere plek een Instagram hotspot maken. We geven hieronder nog een aantal tips om je foto’s nog beter te maken:

  • Let altijd op het licht. Is je onderwerp goed belicht? Zo niet, draai net zo lang tot dit wel het geval is.
  • De beste foto’s maak je vroeg in de ochtend of tijdens “the golden hour” later op de middag.
  • Soms ben je ergens midden op de dag en is het licht erg fel. Probeer dan je foto’s in de schaduw te maken of maak de foto zo dat de schaduwen niet zo opvallen.
  • Fel licht kan soms heel mooi zijn, maak er gebruik van.
  • Experimenteer met verschillende standpunten. Ga eens helemaal door je knieën om een foto te maken of klim ergens op. Het zorgt voor leuke perspectieven.
  • Zorg dat er zo min mogelijk andere mensen op de foto staan.
  • Maak veel foto’s (wissen kan altijd) en wissel van plek. Soms is een foto vanaf een andere plek ineens veel mooier.
  • Maak een foto met geduld en liefde. Je bent hier maar een keer als het goed is, dus neem je tijd.

Nog een laatste algemene tip; betrek je tiener tijdens de reisvoorbereidingen en maak samen een lijstje met welke hotspots jullie willen bezoeken. Zo zie je niet alleen geweldige plekken, maar blijft je puber ook enthousiast. Dit geldt niet alleen voor Instagram hotspots, je kunt ook denken aan toffe filmlocaties, TikTok dansjes of gameplekken. Wees creatief!

Bekijk hier reizen waar je de bovenstaande hotspots kunt ontdekken