De top 5 mooiste filmlocaties om te bezoeken met het gezin!

Reizen brengt u naar andere ‘werelden’. Films en series doen dat net zo goed. Hoe leuk is het om tijdens uw reis deze twee ‘hobby’s’ te combineren en samen met het gezin deze filmlocaties te bezoeken? Gezinsreizenexpert Nicole zet daarom 5 filmlocaties op een rijtje om te bezoeken met het hele gezin. Bezoek de betoverende woestijnvlakte, maak kennis met Simba, stap in de wereld van The Hobbit en Disney’s Encanto of treed in de voetsporen van Kevin Hart op Hawaï.

Reisspecialist Nicole in Parc Guell, Barcelona
Door: Nicole Steenman
Datum: 2 februari 2023
Wadi Rum woestijn, Jordanië

Overnachten op planeet Jedha

Wadi Rum is een van de meest bekende filmlocaties die u gezien moet hebben. Het adembenemende, roestkleurige woestijnlandschap van Jordanië is het filmdecor voor twee verschillende Star Wars films. De woestijn vormt het perfecte achtergronddecor voor scènes in zowel Rogue One als The Rise of Skywalker. Wadi Rum is een een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet en wordt daarom ook wel maanvallei genoemd. Begrijpelijk dus dat het werd gebruikt als filmlocatie voor de meeste woestijnscenes op planeet Jedha in Rogue One en op planeet Pasaana in The Rise of Skywalker.
Tijdens uw familiereis door Jordanië brengt u een bezoek aan deze filmlocatie tijdens een overnachting in een woestijnkamp of een tour door de duinen van de woestijn.

Geen Star Wars fan? Wadi Rum werd ook gebruikt als filmlocatie voor scènes in Aladdin en de bioscoophit van 2021; Dune.

Naar de Hobbits in Nieuw-Zeeland

Nog een klassieker in het lijstje! Wist u dat er in Nieuw-Zeeland meer dan 150 verschillende filmlocaties te vinden zijn voor The Lord of the Rings & The Hobbit filmreeksen? Een daarvan is het magische landschap van Hobbiton.

Deze filmlocatie ligt dicht bij de stad Matamata in het centrale deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland en is prachtig bewaard gebleven. Een gids begeleidt u door het dorp terwijl hij fascinerende details vertelt over hoe het filmdecor is gemaakt. Tussen de glooiende heuvels kunt u de dromerige huisjes bewonderen en iets drinken in de herberg Green Dragon Inn. Ontspan en geniet van het uitzicht over de Hobbiton Movie Set, bestaande uit een bijzondere landschap met 44 hobbit huisjes, waaronder die van Bilbo. Een must als u een fan bent van de films. U kunt dit natuurlijk vooraf bij ons boeken.

Hobbiton, Nieuw-Zeeland
Leeuw in de Masai Mara

Op safari met Simba in Kenia

Hakuna matata! Wie leefde er niet mee met Simba, Mufasa, Timon en Pumba in de Leeuwenkoning? Stap rechtstreeks in deze beroemde film en ontdek het bijzondere land van leeuw Simba en zijn vrienden. De makers van de film(s) lieten zich onder andere inspireren door de prachtige landschappen van Kenia.

De Pride Rock is de meest betoverende filmlocatie die is opgenomen in de film. Deze plek is bekend door de iconische scène wanneer de aap Rafiki op de top van de Koningsrots staat en de pasgeboren Simba laat zien aan de dierenwereld, aan het einde van het openingslied ‘Circle of Life’. Deze rots vindt u terug in Hell’s Gate National Park. Hoewel er geruchten gaan dat de inspiratie van kleinere rotsen in de Serengeti komen, zien wij wel een goede gelijkenis. Wat denkt u?
Karuru Waterfall in Aberdare National Park is de hoogste waterval van Kenia en tevens de plek waar Nala terugkeert in Simba’s leven. Tot slot werd de omgeving van Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia, gebruikt ter inspiratie voor de wereld van ‘Hakuna Matata’. Oftewel de leefomgeving van Timon en Pumba.

Begeef u in het magisch spel Jumanji in Hawaï

In de film Jumanji komen vier tieners een oude spelcomputer tegen. Wanneer ze deze aanzetten worden ze door  magische krachten letterlijk het spel Jumanji ingezogen. Ze komen terecht in de jungle, een wereld vol avontuur en prachtige landschappen. De nieuwste delen van Jumanji, met onder andere Dwayne Johnson en Kevin Hart, zijn voornamelijk opgenomen op verschillende eilanden in Hawaï.

De waterval-springscène werd gefilmd bij Kawainui Falls. Dit is vlakbij Pepeekeo, ten noorden van Hilo, op het eiland Hawaï. Een aantal junglescènes, waaronder de scène met de nijlpaard tijdens hun aankomst in Jumanji, werden gefilmd in het Waimea Valley Audubon Center op Oahu. Stap ook in de wereld van Jumanji! U en uw gezin kunnen een van de vele filmlocaties zelf bezoeken!

Akaka falls op Hawaï
Cocora vallei in Colombia

Een trip naar de prachtige Cocora Vallei in Colombia

Een bekende film voor de kleine avonturiers! Een van de nieuwste Disney animatiefilms, Encanto, speelt zich af in Colombia en is geïnspireerd op echte locaties. De film gaat over de familie Madrigal die in een betoverd huis in een Colombiaanse vallei in het fictieve dorpje Encanto woont. De filmmakers reisden door het hele land om inspiratie op te doen en bezochten onder andere het kleurrijke Cartagena en het koloniale dorpje Barichara. Het dorpje Encanto is uiteindelijk geïnspireerd op de architectuur van Barichara, met name de geplaveide straten en zandstenen gebouwen zijn hierin te herkennen.

De grootste inspiratie voor Encanto ligt echter net buiten Salento, namelijk de Cocora-vallei. U en uw kinderen kijken uw ogen uit dankzij de prachtige landschappen van deze vallei met de bekende ‘Palma de Cera’. Deze palmbomen zijn het nationale symbool van Colombia en kunnen tot wel 50 meter lang worden. Tot slot wordt u ook getrakteerd op een scène over Caño Cristales, de rivier van de zeven kleuren, gelegen in de Sierra de la Macarena in Colombia.

Bent u geïnspireerd door alle prachtige filmlocaties?

Neem uw kinderen mee naar deze betoverende plekken en vraag een gratis offerte aan! Onze gezinsreizenexperts helpen u graag bij het samenstellen van een mooie reis waar u een van de filmlocaties in het echte leven kunt zien.