Leukste tips in Dubai met kinderen

In dit blog vindt u leuke tips voor een vakantie naar Dubai! Van de zeven Verenigde Arabische Emiraten heeft het emiraat Dubai zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. Deze moderne kosmopolitische stad zal u echt verrassen!

Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon
Door: Bart Pomp
Land: Dubai
Datum: 27 september 2019
Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa

Bezoek het hoogste gebouw ter wereld! De Burj Khalifa is 828 meter hoog en sinds januari 2010 een van de grootste attracties in Dubai. Vanaf het observatiedek heeft u een prachtig 360 graden uitzicht over de stad. De toren zou eerst Burj Dubai heten, maar is vlak voor de opening nog gewijzigd in Burj Khalifa. In dit gebouw vindt u onder andere kantoren, appartementen, het Armani Hotel, diverse restaurants, een nachtclub, een fitnesscentrum en een spa.

The Dubai Mall

Ga shoppen in The Dubai Mall gelegen in downtown Dubai, naast de Burj Khalifa. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld met meer dan 1.200 winkels. Het aanbod van winkels bestaat voornamelijk uit populaire internationale ketens, maar ook voor lokale producten kunt u hier prima terecht. Het winkelcentrum is verdeeld in een aantal categorieën waaronder The Souk, The Village, Fashion Avenue en natuurlijk The Food Court. The Dubai Mall is niet alleen een shopping walhalla, ook het grootste aquarium ter wereld is er te vinden.

The Dubai Mall, Dubai
Sandboarden in Dubai

Desert Safari

Ontdek de woestijn tijdens een spannende ‘Desert Safari’ in een 4×4 wagen. Met een ervaren chauffeur rijdt u, soms met hoge snelheden, over de uitgestrekte duinen. Onderweg stopt u een aantal keer om leuke foto’s te maken van het woestijnlandschap. De meeste woestijnsafari’s eindigen in een kamp middenin de woestijn waar u kunt lunchen/dineren. U kunt daar ook zandboarden of een  henna te laten zetten.

Waterparken

Waterparken zijn perfect voor een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Dubai beschikt over geweldige waterparken voor eindeloos plezier. Aquaventure is een bekend waterpark in Dubai, naast het Atlantis The Palm hotel. Een van de populairste glijbanen van het park gaat 75 meter steil naar beneden, waarna u uitkomt in een glazen tunnel met haaien boven u. Daarnaast kunt u in Dubai ook een bezoek brengen aan het Wild Wadi Waterpark en Legoland Waterpark.

Glijbaan in Dubai
Atlantis the Palm, Dubai

Kindvriendelijke hotels in Dubai

In Dubai is er voldoende keuze in hotels. Van luxe tot middenklasse, aan het strand of juist niet. De keuze is reuze! Maar welke hotels zijn kindvriendelijk? Wij hebben een aantal van de meest kindvriendelijke hotels in Dubai op een rij gezet uit het Travelnauts aanbod.

  • Het luxe 5 sterren hotel Atlantis The Palm is een paradijs voor gezinnen met kinderen. Het hotel beschikt over twee grote zwembaden, een privé zandstrand met ligbedden, en een eigen waterpark; Aquaventure. Ook aan de jonge kinderen is gedacht. Voor hen is er een groot kinderspeelparadijs.
  • Het 4 sterren JA Ocean View hotel beschikt niet alleen over een privé strand maar ook over een zwembad, een apart kinderzwembad voor de kleine kinderen en een miniclub vol leuke activiteiten.
  • Een ander kindvriendelijk 5 sterren hotel is het complex van Madinat Jumeirah. Het complex bestaat uit 4 accommodaties. Op het complex vindt u een privé strand, zwembaden (inclusief half overdekt kinderzwembad), een kinderclub voor kinderen van 2 -12 jaar, een speeltuin en een activiteitenprogramma

Onze familiereis naar Dubai