Bucketlist: Lapland!

Je gunt je kind toch de wereld!

Wat te doen in Lapland tijdens deze adembenemende reis? Voor deze bijzondere bestemming zetten wij met gemak voor jou op een rijtje waarom winter wonderland Lapland boven aan jouw bucketlist moet! Trek uw warme kleding maar vast aan, want in Fins lapland is het koud.. heel koud. U moet er zeker even aan wennen, maar waar maakt u zulke kou en lange nachten nou mee? En na een bezoek hier, vallen de winters in Nederland alles mee! Naast deze kou staat deze bestemming ook garant voor een unieke en vooral onvergetelijke ervaring!

 

 

1. Het noorderlicht met eigen ogen bewonderen

Het noorderlicht is één van de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld.. Tijdens een excursie om dit noorderlicht te bewonderen weet u van te voren niet waar u heen gaat. De lokale gids bedenkt dat ter plaatse, zodat u de beste kans heeft op het spotten van het noorderlicht!

2. Huskytocht door de sneeuw

Een reis naar Fins Lapland is natuurlijk niet compleet zonder het maken van een husky safari door de uitgestrekte bossen. U maakt kennis met deze speelse honden en krijgt uitleg over deze dieren en het besturen van de slee. Ooit gedacht dat u in het winter wonderland door een roedel husky’s door de sneeuw begeleidt zou worden? Het is een onvergetelijke ervaring en op deze manier krijgt u ook een goed beeld van het uitgestrekte landschap en de stilte die hier te vinden is.

3. De kerstman bezoeken

Wist u dat de kerstman in Lapland woont en dat u hem kunt bezoeken? Zijn woonplaats is Rovaniemi. Deze stad is met name bekend door de ligging op de poolcirkel en voor de Finnen is het daarnaast de plaats van de kerstman woont. Er kan een bezoek gebracht worden aan Santa’s Village en zelfs een ontmoeting met de kerstman is een mogelijkheid.

De kerstman in Fins Lapland
Rendieren, Fins Lapland

4. Rendieren spotten

Lapland is natuurlijk een van de beste landen om rendieren in het wild te spotten. En naast deze sierlijke beesten zelf, kunt u nog meer wild te bewonderen! Zo maakt u kans een glimp op te vangen van elanden, lynxen, poolvossen, wolven, wolverines (soort mini beren) en beren.

5.  IJsvissen

Ga als een echte local IJsvissen. De gids weet de beste spots te vinden om een heerlijke snoek te vangen. Boor eerst een klein gaatje in het ijs en daarna is het tijd om de hengels uit te gooien! Hopelijk heeft u snel beet zodat jullie samen met gezin kunnen genieten van een heerlijk vers gevangen visje.

 

 

IJsvissen
Landschap, Fins Lapland

6. Fatbike tocht

Ga er sportief op uit en verken de besneeuwde heuvels per fatbike. Een fatbike is een soort mountainbike met extreem brede banden. Ze zijn ontwikkeld in Alaska om op deze manier door de sneeuw te kunnen fietsen voor meer grip en evenwicht. De heuvels zijn ideaal om mooie tochten te gaan maken. De gids gaat voorop en er zal een route gefietst worden van ongeveer 3 kilometer.

Belangrijk: Houdt u er rekening mee dat het fietsen vrij zwaar kan zijn door de sneeuw.

Bekijk alle reizen

Onze top 3 familiereizen naar Lapland

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Finland? Bekijk al onze familiereizen naar Finland. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.