Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

IJsland in de winter

Glinsterende ijsschotsen, uitgestrekte winterse landschappen, deels bevroren watervallen, husky tochten en niet te vergeten het magische noorderlicht. Hiervoor gaat u naar winters IJsland!

Winterwonderland IJsland!

In IJsland is de natuur zowel in de zomer, als in de winter onbeschrijflijk mooi. Juist in de winter is het landschap zo afwisselend. Op het ene moment rijdt u door een groene omgeving en op het andere moment door winterwonderland. De afwisseling is adembenemend.

Winterse Activiteiten

In de winterperiode worden hondensleetochten georganiseerd. De honden zijn  geadopteerd of geboren in de kennel en hierdoor goed getraind en ontzettend vriendelijk naar de gasten toe. De honden vinden het heel fijn om na actief bezig te zijn geweest een knuffel van de kinderen te ontvangen. De tocht gaat over (afhankelijk van het weer) een wit landschap met ongelooflijke vergezichten. Doordat er op IJsland geen bomen groeien kunt u oneindig kijken en ziet u waar u ook kijkt een wit landschap. Daarnaast kunt u ook een sneeuwscooter safari maken over adembenemende gletsjers!

Het magische noorderlicht

Eén van de natuurlijke trekpleisters van IJsland is uiteraard het noorderlicht. Het meemaken van dit spektakel is en blijft een kwestie van geluk, maar de kans om deze te zien is het grootst tussen oktober en maart. In deze periode zijn de dagen korter en is het dus langer donker.  Doordat er weinig lichtvervuiling te vinden is en u plekken kunt bezoeken met totale duisternis, is IJsland de ideale bestemming. Het beste is om de uitgestrekte hoogvlakte te gaan bezoeken en op een berg of heuvel te gaan staan.

Koud? Warm op in een warmwaterbron!

IJsland heeft onwijs veel warmwaterbronnen, waar u zich na een dag in het winterse weer heerlijk op kunt warmen. Zo is er de welbekende Blue Lagoon, maar zijn er ook rustigere warmwaterbronnen te vinden die u helemaal voor uzelf heeft.

Bekijkt u hier onze winterrondreis of bekijk hier al onze reizen naar IJsland