Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

De hoogtepunten van Jordanië

Onze reisspecialist Bart reisde af naar Jordanië en deelt in een extra blogpost een aantal leuke insider tips!

Wadi Rum

Breng tijdens uw vakantie in Jordanië een bezoek aan de verschillende Wadi’s. Wadi Rum is één van de meest bekende. Deze vallei met rotswanden van zandsteen en graniet vindt u in het zuidwesten van Jordanië. Pas sinds 2011 staat deze prachtige omgeving op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er valt van alles te ontdekken in de vallei. Zo lieten de eerste bewoners rotstekeningen achter en de Nabateeërs tempels. Ook vindt u er verschillende Bedoeïenenkampen waar u kan overnachten!

Snorkelen Rode Zee

Aqaba is de plaats die uitkijkt over de gelijknamige Golf van de Rode Zee. Ondanks dat dit de enige haven van Jordanië is, staat de plaats ook bekend om het kristalheldere water. Perfect om samen met uw kinderen te gaan snorkelen. Ontdek de veelkleurige vissen, schildpadden en hoornkoraal. Het is een duik- en snorkelparadijs!

Jeepsafari

Zijn uw kinderen avontuurlijk ingesteld? Maak dan een jeepsafari door de vallei van Wadi Rum. U komt langs natuurlijke rotsbruggen en diep uitgesleten kloven. Achterop de 4×4 jeep, met de warme woestijnwind door uw haren, ervaart u de weidse woestenij en vallei op een onvergetelijke manier!

Dana Jordan

Dana is het grootste natuurgebied van Jordanië. Er zijn spectaculaire bergen en duinen te vinden. In het natuurgebied zijn verschillende planten te vinden en er leven veel verschillende dieren. De dieren en planten die voorkomen zijn een mengeling van soorten uit drie continenten: Europa, Afrika en Azië. Dit maakt het gebied uniek en zo zijn de dieren en planten die in Dana leven zeer zeldzaam.

Bezoek Petra

De stad Petra is één van de zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Behalve prachtige ruïnes en een in de rotsen gebouwde graftombe, ziet u vooral ook veel paard en wagens, ezels en kamelen. Petra is echt een unieke stad, uitgehakt in de bergen door de Nabetaniërs op een belangrijk kruispunt voor handelsroutes. Een bezoek aan Jordanië is niet compleet zonder bezoek aan Petra.

Drijven in de Dode Zee

De Dode Zee ligt 417 meter onder de zeespiegel op het diepste punt van de aarde aan het zuideinde van het Jordaandal en op de grens tussen Israël, het Westjordaanland en Jordanië. Vanwege het hoge zoutgehalte van 25-30% heet de zee in het hebräisch ‘Jam HaMelach’ (Zoutzee). Door dit zoutgehalte is het leven van dieren en planten erin niet mogelijk. Zwemmen is in dit water niet mogelijk, daarentegen kunnen niet-zwemmers zich eenvoudig aan de oppervlakte laten drijven. Neem daarom een goed boek mee en dobber lezend over het water!

Wilt u een rondreis maken door Jordanië? Bekijk dan onze familiereizen.

Volg Travelnauts op Facebook & Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.