Hoogtepunten voor families in Kuala Lumpur

Je gunt je kind toch de wereld!

Lees hier een aantal hoogtepunten van Kuala Lumpur! Begint of eindigt uw familiereis door Maleisië in Kuala Lumpur? Dan hebben wij een aantal leuke bezienswaardigheden op een rij gezet die zeker een bezoek waard zijn

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

Petronas Twin Towers

Een van de hoogtepunten van Kuala Lumpur zijn de Petronas Twin Towers. Begin de dag met een bezoek aan de Petronas Twin Towers. De 88 verdiepingen tellende torens zijn de hoogste dubbele torens ter wereld. Neem de lift naar de ‘Skybridge’, deze brug verbindt de torens met elkaar. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over Kuala Lumpur.Op de 4e verdieping van de Petronas torens bevindt zich het Petrosains wetenschapsmuseum, zeker een bezoekje waard!

Sri Mahamariamman Tempel

Deze kleurrijke Hindoeïstische tempel bestaat uit 228 Hindoebeeldjes die het gebouw tot een eyecatcher maken. Maar ook aan de binnenkant kent de tempel veel keur en details. Wandel door de tempel en ontdekt de beelden van de Ganesha (olifantengod), mythische wezens en andere heiligen uit het Hindoeïsme.

Batu Caves

De Batu Caves bevinden zich circa tien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Vanaf uw hotel in Kuala Lumpur kunt u de Batu Caves gemakkelijk met taxi of openbaar vervoer bereiken. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië. Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen die daar lopen. Ze zijn uit op voedsel en dit kunt u dan ook in de diverse winkeltjes beneden aan de trap kopen. Om de grot te bereiken moet u een lange trap beklimmen met 272 treden.

KLCC Park

In het stadscentrum bevindt zich een prachtig park waar u en uw kinderen zich zeker kunnen vermaken. KLCC Park is verbonden aan de Petronas Twin Towers. Het park is geïnspireerd door het meesterwerk van de getalenteerde Braziliaanse meester van de tuinen: Roberto Burle Marx. Naast de 2 groots opgezette speeltuinen voor jonge én oudere kinderen vindt u er prachtige fonteinen, tropische flora en fauna en zwembaden die zelfs voor de allerkleinsten geschikt zijn. Het City Centre Park is dus een ideale plek om even wat verkoeling te vinden. Deze mag dus zeker niet ontbreken bij de hoogtepunten van Kuala Lumpur!

Kuala Lumpur vogelpark

In dit park wordt u verwelkomt door tientallen soorten vogels. U kunt gerust door dit park lopen, de vogels zijn niet gevaarlijk. Voeren is ten strengste verboden, er zijn wel voeder plekken in het park, hier vind u de meeste vogels. Enorme pelikanen en prachtige pauwen zijn enkele voorbeelden van de vogels die u hier kunt spotten. In het park is een speeltuin waar de kinderen zich uitstekend zullen vermaken.

Kidzania Kuala Lumpur

Dit is een echte must als u met uw gezin naar Kuala lumpur reist. In dit museum kunnen de kinderen verschillende beroepen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan arts of brandweerman/vrouw. In compleet gepaste kledij kunnen de kinderen onder begeleiding aan de slag. Het brandweerteam gaat met water aan de gang en de creatieve schilders krijgen een wit doek voor zich om helemaal onder te kladderen. Na de uitgevoerde werkzaamheden krijgen de kids ook ‘betaald’ (plastic muntjes) hiermee kunnen ze in een speciaal winkeltje iets kopen(denk bijvoorbeeld aan een haarclip). Dit brengt een leuk educatief tintje aan de reis!

 

 

Onze familiereizen naar Maleisië

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Maleisië? Bekijk al onze familiereizen naar Maleisië. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.