Wat te doen in Maleisië met kinderen?

Staat Maleisië op de shortlist om met de kinderen naartoe te gaan? Dan is de eerste vraag: wat te doen in Maleisië met kinderen? Nou, een heleboel en in deze blog deelt gezinsreizenexpert Marg een leuke selectie van activiteiten. Een van haar tips is om samen per fiets de moderne wereldstad Kuala Lumpur te gaan verkennen. En omdat Maleisië rijk is aan natuur betekent dit dat er veel avonturen in de jungle te beleven zijn, waar Marg alles vanaf weet. Wat te doen in Maleisië met kinderen? U leest het hier.

Marg in Portugal
Door: Marg Martens
Land: Maleisië
Datum: 19 oktober 2022
Fietsen door Kuala Lumpur

Fietsen in Kuala Lumpur

Het bruisende Kuala Lumpur kunt u heel goed op de fiets verkennen. In een rustig tempo zult u op de route zo’n 50 bezienswaardigheden van de stad zien in meer dan alleen het centrum. Waarbij moderne bouwwerken, zoals de Petronas Towers, gebedshuizen en lokale markten niet ontbreken.

Uiteraard vertelt de lokale gids u tijdens de fietstocht alles over de plekken die u tegenkomt. En er is altijd wel een stukje authentiek Kuala Lumpur te vinden voor u om te ontdekken. Ook zult u tijdens deze excursie de vriendelijkheid van de lokale bevolking gaan ervaren.

Gaaf om te doen in Maleisië: boottocht in Taman Negara

Wat is er voor kinderen nu leuker om te doen, dan in de natuur zijn en op zoek te gaan naar dieren? Dat kan tijdens een familiereis in Maleisië naar hartenlust! Maleisië heeft nog veel ongerepte jungle. Op het schiereiland bevindt zich het oudste regenwoud ter wereld: Taman Negara. In dit nationale park heeft u kans om vele diersoorten te zien. Tijdens een boottocht kunt u vanaf het water op zoek gaan naar de ijsvogel, de neushoornvogel, apen, varanen en waterbuffels.

Maar ook een wandeltocht door de jungle is leuk om te doen. De meest bekende is de ‘Canopy Walk’. Het is de langste ter wereld, waarbij u hoog boven de grond loopt over een parcours van 300 meter aan elkaar geknoopte ladders. Hier vandaan kijkt u mooi neer op de jungle.

Of wat dacht u van de ‘Night Walk’? In de avond gaat u de jungle in met een gids die veel vertelt over insecten, dieren en planten die onderweg te zien zijn. Hoe spannend is dat om met de kids te doen?

Boottocht door Taman Negara
Neusapen in de jungle van Borneo

Neusapen spotten op Borneo

Het eiland Borneo staat bekend om zijn ongerepte jungle en mooie natuur. Vooral boottochten zijn een ideale manier om van de natuur te genieten en dieren te spotten. Het dichtbegroeide groene regenwoud is de leefomgeving van onder andere otters, civetkatten, neushoornvogels, makaken, krokodillen, olifanten en wilde orang-oetans.

Maar laten we vooral Borneo’s meest vreemde schepsel niet vergeten, de neusaap. Deze aap vindt u alleen op Borneo. En wist u dat deze dieren vanwege de grote neus door de locals Orang Belanda, oftewel Nederlandse aap wordt genoemd? En omdat ze van boom naar boom springen, of eigenlijk beter gezegd half vallen en half vliegen, worden ze ook wel voorgesteld als de ‘Flying Dutchman’.

Penang Georgetown per trishaw

Het is een must om op het eiland Penang een ritje te maken met een trishaw. Dit is een soort riksja, een fietstaxi die nu voor de toerist wordt gebruikt, maar vroeger tot het openbaar vervoer behoorde. U wordt rondgereden door de smalle straatjes van Georgetown. Dwars door Little India, China Town en naar de schilderachtige visserswijk. Zo ontdekt u de bezienswaardigheden van Maleisië wel heel ontspannen.

Leuk voor de kids: onderweg street art spotten!  De bijzondere muurschilderingen vindt u op onverwachte plekken en zijn meer dan een blik waardig. Soms zelfs met voorwerpen erin verwerkt, waardoor het een echt 3D-kunstwerk is.

Street art in Penang
Pulau Besar

Mooie stranden Maleisië

Het eiland Belum is, net als het grootste deel van Maleisië, heel groen, maar het heeft ook fijne goudgele stranden. Ideaal om na een reis nog even te ontspannen en alle indrukken te verwerken. Willen de kinderen liever iets actiever bezig zijn? Ontdek dan samen de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het snorkelen of verken juist op het water in een kajak.

Of wat dacht u van een verblijf op de Perhentians? Dit is een groep paradijselijke eilanden met tropische stranden voor de kust van West-Maleisië. De stranden en zee zijn er werkelijk idyllisch. In een van de baaitjes van Pulau Perhentian Besar ligt een mooie koraaltuin waar u direct vanaf het strand al snorkelend de prachtige onderwaterwereld kunt ontdekken. Er is weinig golfslag en de zee loopt langzaam af, waardoor het ook voor kinderen een ideale plek is om te spelen.

Naast het snorkelen kunt u hier ook heel goed duiken en kajakken. Gaat u voor een echt bijzondere ervaring? Dan is de ‘bubblemaker’ trip een aanrader. Met een glazen duikhelm over uw hoofd loopt u letterlijk over de bodem van de zee. Hoe tof is dat? Deze activiteit is te boeken vanaf acht jaar.

Nu weet u wat te doen in Maleisië met kinderen. Geïnspireerd?

Na het lezen van dit blog weet u wat te doen in Maleisië met kinderen! Bent u hierdoor geïnspireerd geraakt om met het gezin het avontuur op te zoeken in Maleisië? Of wilt u nog meer informatie en tips? Neem contact met ons op, dan stippelen we samen een bijzondere familiereis uit waarin we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Maleisië opnemen. Of vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan.

Maleisië

Ontdek Maleisië