Noorwegen in de winter; een fantastisch familieavontuur

De familie Candaele – Heylen beleefde een bijzondere vakantie in Noorwegen in de winter. Walvissen spotten, op husky- en rendiersafari gaan en slapen in een ijshotel; ze maakten dit en nog veel meer mee tijdens hun reis in de kerstvakantie. Nadat zij in het vliegtuig naar Tromsø waren gestapt kon het avontuur beginnen! Ze vertellen over hun belevenissen.

Op de sneeuwscooter in Tromsø

Op avontuur met de sneeuwscooter

Dik ingepakt stonden ze klaar voor hun eerste winterse avontuur in Noorwegen en dit bleek ook meteen een van de hoogtepunten van zoon Jef (7); een sneeuwscootersafari! Natasja Heylen: ‘Voor Jef was dit iets om nooit meer te vergeten. Hij mocht bij de gids op de scooter en samen vormde ze hun eigen ‘reddingsteam’ en schoten ze de andere reizigers in onze excursiegroep te hulp die van het sneeuwpad waren geraakt; Jef to the rescue!’.

Must do in winters Noorwegen: een huskysafari

De dagen daarna stonden de winterse avonturen in Noorwegen in het teken van dieren. ‘De enthousiaste husky’s zijn in het echt net zo enthousiast als je hoort van verhalen en wat is de tocht door het bos leuk! Bonus is natuurlijk dat je de honden mag knuffelen. Er ging er zelfs een op z’n rug in de sneeuw liggen voor een paar kriebels over zijn buik!’

Spelen met husky's in Tromsø
Op rendiersafari in Tromsø

Nog meer dieren: rendieren, walvissen en orka's

‘De rendiersafari ging er iets rustiger aan toe. Achter de rendieren werd een slee gespannen, zodat wij de prachtig besneeuwde omgeving goed in ons op konden nemen. En om deze dieren van zo dichtbij te zien, dat blijft toch iets bijzonders’.

‘Wij verbleven in Tromsø en het voordeel daarvan is dat je ‘s avonds nog lekker de stad in kunt om de winkels te bekijken en kunt dineren bij de restaurants. En ook leuk is dat je het water op kunt om walvissen te spotten! Wij hebben een bultrugwalvis gezien en in de verte zagen we de vinnen van orka’s, hoe gaaf is dat! Naast overnachten in Tromsø hebben we ook in een heel bijzonder winters hotel geslapen in Noorwegen.’

Slapen in een hotel van ijs

‘Het hoogtepunt van onze kerstvakantie in Noorwegen was voor ons alle drie de overnachting in het ijshotel! In het begin had ik wel een beetje schrik, want die kou he? Het hotel heeft prachtige ijssculpturen en alles was van ijs, zelfs de ombouw van ons bed! We sliepen gelukkig wel op een matras. Samen met een warm rendiervel en dikke slaapzakken hebben we een heerlijke nacht gehad. Jef kreeg ook een diploma omdat hij in het ijshotel heeft geslapen. Het bleek die nacht -6C˚ te zijn geweest, brrrr’.

‘Na vijf dagen in Tromsø en omgeving zat ons avontuur er in het noorden van Noorwegen op. Omdat we toch een overstap in Bergen hadden, hebben we vooraf via Travelnauts besproken om hier twee nachten te verblijven. Hier hebben we door de mooie stad gewandeld en oud & nieuw gevierd’.

Slapen in het ijshotel in Tromsø
Een sneeuwengel maken in de sneeuw in Noorwegen

Noorwegen in de winter? Doen!

‘We hebben een geweldige tijd gehad tijdens onze kerstvakantie in Noorwegen. Jef heeft het uitstekend naar zijn zin gehad. Naast alle excursies die we ondernomen hebben, heeft hij ook nog in de sneeuw kunnen schommelen – en waar kun je beter een sneeuwengel maken dan in de kraakverse sneeuw van Noorwegen? Het reizen in de pandemie is mij alleszins meegevallen. Het is vooraf veel lezen en papieren regelen, maar het is het allemaal waard. Reizen naar Noorwegen in de winter raden wij dus zeker aan!’

Wilt u ook met uw gezin een winters familieavontuur beleven? Bekijk dan onze reis naar Noord-Noorwegen in de winter.

Onze reizen naar Noorwegen in de winter