Highlights van het culturele Muscat

In Muscat in Oman maakt u kennis met de wereld van Arabische sultans, marktkoopmannen en de goedlachse locals. Ook zult u versteld staan van de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is, geniet van het culturele Muscat in Oman!

Reisspecialist Bart in de Fish River Canyon
Door: Bart Pomp
Land: Oman
Datum: 27 september 2019
Moskee, Muscat

Oude haven in Muttrah en het paleis van de sultan

De oude haven in de wijk Muttrah.. Hier vindt u vissersbootjes en traditionele dhows (zeilboten) die het water sieren terwijl u verse tonijn, makreel of garnalen kunt proeven op de vismarkt. Vanuit de haven heeft u zicht op de Oude Stad, duizenden jaren oud, gelegen in een mooie vulkanische baai en op het paleis van de sultan. Twee zestiende-eeuwse Portugese forten flankeren het opvallende groen met blauwe Al Alam paleis waar de sultan zijn ministers en gasten ontvangt.

Ook bijzonder is om in Muttrah een bezoek brengen aan de Muttrah Souk, de leukste manier om u te mengen met de locals! Dwaal door de kleine steegjes, koop iets leuks bij de zilver- en juwelenkraampjes, adem de zoete wierookgeur in die het shoppingparadijs zo kenmerkt, steek uw neus in Oosterse kruiden en specerijen, pas een leuke pashmina-sjaal uit buurland India of proef een beker kamelenmelk. Tip: vooral in de zijstraatjes vindt u de échte lokale winkeltjes.

Sultan Qaboos Grand Mosque

Een bezoek aan Oman is niet compleet zonder een bezoekje aan de Sultan Qaboos Grand Mosque. Bij binnenkomst in het grote gebedshal zult u versteld staan van het schitterende plafond. Het plafond is gemaakt van keramiek en mozaïek en wordt verlicht door maar liefst 35 kristallen kroonluchters. Het bijzondere motief van het plafond komt terug in het tapijt waar 600 vrouwen 4 jaar lang aan hebben gewerkt. Een bijzonder geheel!

Sultan Qaboos, Grand Mosque, Muscat
Souk in Muscat

Bait al Zubair museum

De eeuwenoude geschiedenis van Oman staat in dit museum centraal en u komt meer te weten over de cultuur en geschiedenis van het land. Er staan vitrines met onder andere kleding, wapens, sieraden, maar ook in Omaanse stijl ingerichte kamers. U treedt in de voetsporen van koningin Beatrix; ook zij bezocht het museum in januari 2012 tijdens haar trip naar Oman. Een bijzondere ontmoeting met de cultuur van het land!

Ga duiken, snorkelen of dolfijnen spotten

Na een dag vol cultuur en bezichtigingen is er in Muscat ook zeker ruimte voor strand en ontspanning. U kunt met de kinderen heerlijk naar het strand, genieten van het weer en het aangename water.  Vanuit het naastgelegen watersportcentrum worden prachtige trips georganiseerd. Zo kunt u hier prachtige duik- en snorkelexcursies boeken. Ook dolfijnen spotten is een ‘must’ tijdens uw bezoek aan Oman. Een geweldige ervaring; met enig geluk ziet u er tientallen bij elkaar vanuit één van de mooie bootjes.

Onze familiereizen naar Oman