De leukste tips voor kinderen in Sri Lanka

Bent u op zoek naar tips in Sri Lanka voor een onvergetelijk reis samen met uw kinderen?  Wij hebben alle hoogtepunten en tips in Sri Lanka voor u op een rijtje gezet!

Kanoën in de jungle van Elephant Hills
Door: Suus Dekker
Land: Sri Lanka
Datum: 10 maart 2020
Nine Arches Bridge

Treinrit van Ella naar Nuwara Eliya

Heeft u een volle dag de tijd in Ella? Ga dan naar het treinstation voor de treinreis naar Haputale. Dit is een vergelijkbaar dorpje in de buurt van Ella. De treinreis van Ella naar Haputale hoort thuis in het rijtje van de mooiste treinritten ter wereld. Tussen de theeplantages rijdt de trein in een langzaam tempo naar Haputale. Onderweg ziet u de theepluksters hun werk doen en komt u langs prachtige uitzichtpunten.

Fietsen bij de tempelruïnes van Polonnaruwa

Nederlanders fietsen graag, een leuke fietstip kan dan in deze lijst ook niet uitblijven. Wij adviseren te gaan fietsen bij de tempelruïnes van Polonnaruwa, er staat hier fietsen voor jong en oud. Zijn de kinderen nog te jong om zelf te fietsen, er zijn fietsen met een kinderstoel achterop.

Tip: fiets van de achterste ruïnes naar de ingang.

Polonnaruwa
Tuktuk Sri Lanka

Tuktuk rit door Kandy

Een tuktuk geeft een onvergetelijke ervaring tijdens de reis. De kleine karren kunnen op plekken komen waar auto’s niet komen. Daarnaast laten de chauffeurs graag de leukste plekken zien aan de kinderen.

Surfen

Jong en oud kan het leren, surfen! Er zijn genoeg scholen langs de kust die de leukste lessen geven. Van november tot april kan er goed gesurft worden aan de zuidwest kust en van mei tot oktober leent de zuidoost kust zich hier uitstekend voor.

Surfen in Sri Lanka
Leeuwenrots gezien vanaf Pidurangala Rock

Klimmen en klauteren op de Pidurangala rots

Naast Leeuwenrots vindt u Pidurangala rots. De klim naar boven is een stuk avontuurlijker dan zijn nabij gelegen zus! Een leuke bijkomstigheid is dat deze rots een stuk minder toeristisch is, grote kans dat u bijna helemaal alleen boven bent. Een magisch gevoel ‘on top of the world’!

Pigeon Island bezoeken

Een fantastische plek om te snorkelen en te duiken. Vergeet niet een snorkelset mee te nemen voor de kinderen, want iedereen wil de onderwaterwereld zien.

Pigeon Island, Sri Lanka
Vissers langs de kust in Mirissa

Paalvissers bezoeken bij Hikkaduwa

Vroeger was dit de manier waarop de vissers hun werk deden. Paalvissers hebben een stevige paal tussen de rotsen geplaatst en daaraan is weer een zijstokje gemaakt, waarop de visser kan gaan zitten om te vissen.

Raften in Kitulgala

Deze must do is voor de oudere avonturiers vanaf ca. 12 jaar en zeker de moeite waard om te ondernemen. Naast dat het raften zelf al een avontuur op zich is wordt er ook langs de bekende brug gevaren. Deze brug is gebruikt voor de Bridge on the River Kwai, hoewel de film zich natuurlijk afspeelt in Thailand zijn veel scenes opgenomen bij de Kelani Rivier in Sri Lanka: combineer cultuur met avontuur!

 

Raften in Kitulgala, Sri Lanka

Schildpaddenopvang in Galle

Schildpadden zijn toch magische dieren, een hard schild, een rijk leven onderwater en laten we niet vergeten hoe groot ze kunnen worden. Een bezoek aan de opvang leert jong en oud over de dieren en laat zien hoe klein de schildpadden in het begin zijn en hoe groot ze worden.

 

Tempel van de tand, Kandy

Deze tempel, ook wel Dada Maligawa genoemd, stamt uit 1603 en ligt midden in de stad aan de oever van een meer. In deze tempel wordt Sri Lanka’s belangrijkste religieuze relikwie bewaard; de heilige tand van Boeddha. De tand werd na Boeddha’s verbranding uit de as gehaald, waarna een Zuid-Indiase prinses in 313 de tand vervolgens in haar haardos mee smokkelde naar Sri Lanka. Deze tand betreft de linkerbovenhoektand en is 2,5 cm groot.

Hij wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping de Inner Temple. Als bezoeker krijgt u de tand zelf niet te zien, aangezien deze veilig is opgeborgen in 7 gouden in elkaar passende kistjes. Alleen het buitenste kistje wordt 3x per dag aan pelgrims en toeristen getoond. Twee keer per dag voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit. Met gebeden, zang en muziek worden offers gebracht.  De dag wordt afgesloten met een culturele dansvoorstelling vol met ritmische muziek, acrobatische dansen en gezang! Op deze plek raak je niet snel uitgekeken het is één groot avontuur voor kinderen om hier rond te lopen.

Traditionele kleding Sri Lanka
Familiereis Sri Lanka

Beklim de Leeuwenrots, Sigiriya

Andere tips in Sri Lanka zijn de activiteiten die het fort in Sigiriya aan u en uw kinderen geeft.  Het wordt ook wel de Leeuwenrots genoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het fort werd in de 5e eeuw gebouwd door koning Kasyapa om zich te kunnen verdedigen voor de troepen van zijn vader, de voormalig koning die hij had laten vermoorden om aan de macht te komen. Aan de voet van de rots bewaken twee reusachtige leeuwenklauwen de ingang. De spiraaltrap omhoog leidt u langs allerlei prachtige fresco’s en na circa 1800 treden komt u aan bij de top van de rots. Naast de ruïneresten van het paleis boven op de rots is vooral het uitzicht adembenemend en de klim naar boven zeker waard.

Onze reizen naar Sri Lanka